题目内容

【题目】 After more than 30 years of development, Huawei has now beaten Apple and become the world's second-largest maker of smartphones behind Korea's Samsung. It has also become the world's largest supplier of 5G.

But recently, Huawei faced some difficulties. The U.S. government ordered a ban (禁令) on its sales in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government. At the same time, the U.S. government planned to stop selling parts and services to Huawei, which was believed that Huawei's business would be hurt.

"We have never received such a request (要求) from Chinese government and we have never tried to get into other system to collect information." RenZhengfei, Huawei's founder and president said. "The ban from the U.S. would have little effect on our company. Huawei has enough ability to deal with the problems." Ren added.

In an interview several years ago, RenZhengfei said. "I started Huawei with only E4,000 at the beginning, but now it has become a $ 100 billion company. The experience was not as romantic as you imagine."

Facing the ban of the U.S., Huawei is growing. Huawei's smartphone sales around the world rose 50 percent compared to a year earlier in the first three months of 2019. At the same time, sales from both Samsung and Apple declined (下降). So far, Huawei has grown world's largest telecommunications (电信) equipment supplier, selling in 170 countries. It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.

1________ is the largest supplier of 5G in the world.

A.AppleB.SamsungC.Huawei

2The U.S. ordered a ban on Huawei because________.

A.Huawei's sales in America were growing faster than Apple

B.Huaweire fused to supply services to the U.S. government

C.They thought Huawei collected information for the Chinese government

3From what RenZhengfei said, we can learn that Huawei

A.is deeply affected by the ban.

B.has gotten into the system of the U.S.

C.can solve the problems they are facing

4The underlined sentence "The experience was not as romantic as you imagine." in Paragraph 4 probably means.

A.Huawei's developing experience was hard

B.it is romantic to start a company with 4,000

C.the romantic experience was a large amount of wealth

5What does the writer want to tell us in the last paragraph?

A.Huawei will grow slowly.B.Huawei is full of hopeC.Huawei's sales will be doubled.

【答案】

1C

2C

3C

4A

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了美国政府以华为泄密为由禁止其在美国销售,这一行为是无理的,同时华为也准备了好了一系列的应对措施。文中也讲述了华为所取得的成就。

1

细节理解。Apple苹果;Samsung三星; Huawei华为。根据文中“It has also become the world's largest supplier of 5G. 它也成为全球最大的5G供应商。故选C

2

细节理解。根据文中“The U.S. government ordered a ban (禁令) on its sales in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government. 美国政府下令禁止其在美国的销售。美国官员说,华为将收集到的信息提供给了中国政府。故选C

3

细节理解。根据文中“"The ban from the U.S. would have little effect on our company. Huawei has enough ability to deal with the problems." Ren added. 美国的禁令对我们公司影响不大。华为有足够的能力来处理这些问题。故选C

4

词句猜测。根据上文“In an interview several years ago, RenZhengfei said. "I started Huawei with only E4,000 at the beginning, but now it has become a $ 100 billion company.”当初创立华为公司是很艰辛的,可知这里是“这段经历并不像你想象的那么浪漫。”可知华为的发展经历很艰难。故选A

5

段落大意。Huawei will grow slowly. 华为将缓慢增长;Huawei is full of hope华为充满希望; Huawei's sales will be doubled. 华为的销售额将翻番。根据文中“So far, Huawei has grown world's largest telecommunications (电信) equipment supplier, selling in 170 countries. It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future. 到目前为止,华为已经成长为全球最大的电信设备供应商,业务遍及170个国家。它可能在不久的将来击败三星成为最大的智能手机制造商。可知,华为充满希望。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Birth orderdoes it matter? Are you different because you are the first, second, or third child in your familyor maybe the last of nine?

A study found that first-borns have an average IQ that is three points higher than people who fall into a different place in the birth order, perhaps because first-borns often help younger brothers and sisters, which improves their own skills. In 2007, an international organization of CEOs found that 43% of CEOs are first-borns, 33% are middle children, and 23% are last-borns. First-borns are more likely to be doctors and astronauts and get higher pay.

If first-borns are more successful, last-borns are generally more agreeable. They are also more likely to be funny, possibly to get attention from all the bigger people at the dinner table. Mark Twain and Stephen Colbert were both the youngest in large families, and Jim Carrey was the youngest of four. According to a 2007 Time magazine article, “The power of Birth Order.” last-borns are more likely to be artists and successful businessmen.

Then there are the middle children: we have not ignored (忽视) them! Many middle children are short of one-on-one time with their parents. They often feel short-changed: the oldest gets more rights, and the youngest is spoiled (宠坏的). Though they may be ignored, middle children are more likely to grow into easy-going adults.

Many factors make us who we are, but if the research is correct, birth order may be one of the most important factors.

1Who is most likely to be a CEO?

A.A first-born.B.A second-born.C.A third-born.D.A last-born.

2What can we learn about Jim Carrey?

A.He is a middle child.B.He is likely to be serious.

C.He is a successful businessman.D.He is likely to be agreeable.

3What does the underlined sentence mean?

A.They are usually controlled.B.They are always spoiled.

C.They are often popular at home.D.They are often treated unfairly.

4What can we learn from the 4th paragraph?

A.Middle children often get more attention from parents.

B.Middle children usually communicate with others well.

C.Middle children are more likely to get on well with others.

D.Middle children are usually famous artists and businessmen.

5What would be the best title for the text?

A.What makes you powerfulB.How you can be a CEO

C.What influence birth order has on youD.How you can grow up

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网