题目内容

【题目】

A British man can see again because of a new bionic(仿生学)eye. The man's name is Ray Flynn. He is 80 years old. 1

Mr. Flynn has a disease called Age Related Macular DegenerationAMD,老年相关性黄斑变性). AMD is one of the commonest problems with eyesight in the world. Mr. Flynn started losing his sight ten years ago. Eight years ago doctors told him that he had AMD. 2 His eyesight became so bad that he even could not see shapes properly.

So his doctorProfessor Paulo Stangaadvised him to get a bionic eye. Mr. Flynn thought it over and decided to take the doctor’s advice. 3 They searched for much information and made a good preparation. Luckilythe operation was successful. Now Mr. Flynn can see his family and friends. 4 He can also admire the flowers in his garden. Mr. Flynn is very excited to see the world again.

5 Its price is 125000!Britain’s National Health Service hopes the cost of the operation will come down so that more people will be able to have the operation.

A. He can read books and newspapers.

B. Do you want to know how much Mr. Flynn’s bionic eye cost?

C. From that timehis sight became worse and worse.

D. Some doctors spent much time preparing for the operation(手术).

E. He is the first patient in the world to get the bionic eye.

【答案】

1E

2C

3D

4A

5B

【解析】

英国80岁高龄的老人雷·弗林靠仿生学眼睛重获光明。他是全球首位使用仿生眼这一新技术的患者。弗林的仿生眼售价为125000美金,英国的国民医疗保健制度希望降低手术费用好使更多的失明者能够接受这项手术。

1根据上文“A British man can see again because of a new bionic(仿生学)eye.”——这是段落的总述句,下文是进一步介绍关于这位重获光明的老人的情况,故选E

2由上文可知老人多年前得了老年性眼疾,根据空格的下文“His eyesight became so bad that he even could not see shapes properly”——他的视力只能看见东西的轮廓,推断空格指他的视力越来越差;故选C

3根据第三段,由上文可知老人接受医生的建议安装仿生眼;根据空格下文“They searched for much information and made a good preparation.”——医生在查阅很多的资料后成功地给老人做了手术,推断空格指医生花很多的时间准备手术,故选D

4根据第三段“the operation was successful.”——可知老人的手术很成功,下文是陈述手术后老人重获光明,可以看到的东西 空格是其中的一句表述,故选A

5根据第四段,空格的下文“Its price is 125000!”,推断空格指老人的仿生眼睛值多少钱呢,故选B

解答前先阅读备选句,理解备选句的句意;再跳空阅读全文,了解大意;然后,根据上下文联系、查看空格句与段落和主体文章之间的逻辑关系,推断空格所缺的信息,所选的句子要能使文章前后内容衔接,意思连贯。空格1在第一段的段尾,在主旨句后面,做进一步陈述;空格2位于句中,是起承上启下的作用;空格35都要根据下文,推断空格的信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Bath, 97 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987.

The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today visitors are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect to the goddess.

Looking over the city, you will see many old buildings in the color of honey. Among them, the Royal Crescent and the Circus are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of crescent. The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle formed with large townhouses. It is divided into three parts of the same length by three entrances with a lawn in the center. When visiting Bath, you can’t miss these two sites.

The museums in the city are also popular. You can go and appreciate western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to Jane Austen Center to know more about her life with her father in Bath, If you come in October, you can even take part in the bath film Festival.

1The passage is mainly about the ____ in Bath.

A. writers

B. paintings

C. festivals

D. buildings

2According to the passage, what can visitors do in the Roman Baths?

A. Take a bath.

B. Play in the water.

C. Enjoy ancient coins.

D. Buy ancient Roman objects.

3Which of the following is correct about the Royal Crescent and the Circus?

A. B. C. D.

4Bath is a city ______.

A. where Jane Austen once lived

B. that got its name from the heated water

C. where a film festival is held all year round

D. that has been a World Heritage Site for 2l years

【题目】

Facebook is the largest social networking site (社交网站) in the word.

We asked two British teenagers, Patrick and his sister Antonia, questions about this site.

Why did you join Facebook?

Patrick: Many of my friends were on it and he said it was good!

How much time do you usually spend on the site?

Patrick: About an hour a day.

Antonia: When I'm at home, around four hours a week, but when I'm away, not more than 30 minutes a week.

What do you use Facebook to do?

Patrick: To communicate and make plans with friends.

Antonia: I use it to keep in touch with people in other countries, and see what my friends are doing from photos taken by them.

Are you careful about what you post?

Patrick: Yes, because anything you post on the Internet is there forever — it can always be found! And I don't post anything that might offend (冒犯) others.

Antonia: I am careful now, because I know that job hunters can see what you do in your free time on Facebook and if you are fit for the job. It may have an effect on your future career!

Some people say Facebook is changing the way people communicate. Do you agree?

Patrick: Not really. If you have to speak to someone instantly, you'll phone them. But it's true that Facebook has made it easier for people to communicate.

Antonia: Yes, I do — if you overuse it, it can make you almost unsociable (不爱交际的).

1Patrick joined Facebook under the influence of .

A.his friendsB.his brotherC.his teacherD.his sister

2Antonia is careful about what she posts because .

A.she plans to be friendly to everyoneB.she hates to be the center of attention

C.she hopes to make more friends on the siteD.she wants to make a good impression on her future boss

3The underlined word "instantly" has a similar meaning to " ".

A.immediatelyB.carefullyC.loudlyD.easily

4We can learn from the passage that .

A.Antonia always posts something that offends others

B.Patrick spends more time on Facebook than Antonia

C.Facebook has no influence on the way people communicate

D.Patrick uses Facebook to keep in touch with people in other countries

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)

I’ve always wanted to try rock climbing, but never had time or money for it. But I’ve discovered a way to experience the thrill(兴奋,紧张) of climbing rock. Indoor climbing is an easy and exciting way to get a taste of rock climbing. And it is also much cheaper and safer! Indoor climbers don’t climb on real rock, but on a plastic wall. You can probably find a climbing wall near you. Many gyms,

schools and camps have one.

You can climb in doors at any time of the year, no matter how the whether is. It is usually not expensive. Most gyms provide the equipment you need. The convenience of indoor climbing is one reason why it has become so popular. But the main reason people climb is for rush(刺激感) they get. When I stand at the roof of the wall and look up, I’m always scared, but once I start climbing, fear changes to determination. With my___1___(心剧烈跳动), I reach the top and look down. I can’t stop grinning. I did it! Indoor climbing is a great workout(锻炼). Climbing uses muscles(肌肉)that are hard to exercise, especially those in the shoulders, arms, chest and back. Many people say climbing makes exercise fun. Most gyms have several climbing walls with various degrees of difficulty. The easier ones are like climbing a ladder. The difficult ones___2___(凸出)in places so that climbers must sometimes climb parallel(平行的)with the floor.

Although gym climbing is easier and safer than real rock climbing, you should still be careful. Always climb with a partner. As you climb, your partner pulls you climbing rope through something called a___3___(绳索控制器). The belay catches you if you slip. But make sure your partner knows how to use this equipment. And if you are a first-time climber, get some instruction before you begin.

1Is indoor climbing cheaper and safer than real rock climbing?

2On what do indoor climbers climb?

3What are the reasons that make the indoor climbing so popular?

4Who should always be with you when you climb?

5What does your partner do as you climb?

6Which do you think sounds more fun, rock climbing or indoor climbing? Why?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网