题目内容
【题目】![]()
A British man can see again because of a new bionic(仿生学)eye. The man's name is Ray Flynn. He is 80 years old. 【1】
Mr. Flynn has a disease called Age Related Macular Degeneration(AMD,老年相关性黄斑变性). AMD is one of the commonest problems with eyesight in the world. Mr. Flynn started losing his sight ten years ago. Eight years ago doctors told him that he had AMD. 【2】 His eyesight became so bad that he even could not see shapes properly.
So his doctor,Professor Paulo Stanga,advised him to get a bionic eye. Mr. Flynn thought it over and decided to take the doctor’s advice. 【3】 They searched for much information and made a good preparation. Luckily,the operation was successful. Now Mr. Flynn can see his family and friends. 【4】 He can also admire the flowers in his garden. Mr. Flynn is very excited to see the world again.
【5】 Its price is $125,000!Britain’s National Health Service hopes the cost of the operation will come down so that more people will be able to have the operation.
A. He can read books and newspapers.
B. Do you want to know how much Mr. Flynn’s bionic eye cost?
C. From that time,his sight became worse and worse.
D. Some doctors spent much time preparing for the operation(手术).
E. He is the first patient in the world to get the bionic eye.
【答案】
【1】E
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
英国80岁高龄的老人雷·弗林靠仿生学眼睛重获光明。他是全球首位使用仿生眼这一新技术的患者。弗林的仿生眼售价为12万5000美金,英国的国民医疗保健制度希望降低手术费用好使更多的失明者能够接受这项手术。
【1】根据上文“A British man can see again because of a new bionic(仿生学)eye.”——这是段落的总述句,下文是进一步介绍关于这位重获光明的老人的情况,故选E。
【2】由上文可知“老人多年前得了老年性眼疾”,根据空格的下文“His eyesight became so bad that he even could not see shapes properly”——他的视力只能看见东西的轮廓,推断空格指“他的视力越来越差”;故选C。
【3】根据第三段,由上文可知“老人接受医生的建议安装仿生眼”;根据空格下文“They searched for much information and made a good preparation.”——医生在查阅很多的资料后成功地给老人做了手术,推断空格指“医生花很多的时间准备手术”,故选D。
【4】根据第三段“the operation was successful.”——可知老人的手术很成功,下文是陈述“手术后老人重获光明,可以看到的东西”, 空格是其中的一句表述,故选A。
【5】根据第四段,空格的下文“Its price is $125,000!”,推断空格指“老人的仿生眼睛值多少钱呢”,故选B。
解答前先阅读备选句,理解备选句的句意;再跳空阅读全文,了解大意;然后,根据上下文联系、查看空格句与段落和主体文章之间的逻辑关系,推断空格所缺的信息,所选的句子要能使文章前后内容衔接,意思连贯。空格1在第一段的段尾,在主旨句后面,做进一步陈述;空格2位于句中,是起承上启下的作用;空格3、5都要根据下文,推断空格的信息。