题目内容
【题目】B
How much do you know about Albert Einstein?
Albert Einstein, born on March 14, 1879 in Germany, was a great scientist in the world. He was strange because he hated haircuts and new clothes. He believed in peace. All his life, he hated war. However, his most famous idea, E = mc, helped create the world’s most dangerous weapon (武器). Many people think he was the smartest person in the world. But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.
What did he like?
Einstein liked learning sailing(帆船运 动). He sailed in small boats all his life. He
once joked, “Sailing is the sport that takes the least energy!”
When Einstein was a child, his mother made him take violin lessons. At first, he didn’t like the violin. But then he learned to love music and became a good violinist.
Later, he said, “Love is the best teacher.”
Why is the sky blue?
In 1910, Einstein asked a question which many children often ask, “Why is the sky blue?” After his careful research, he answered the question like this: “It’s because light is made up of many colors including blue. When light travels to Earth, gas particles(气体微粒) spread the blue light all over the sky.” His answer is true in physics.
![]()
【1】According to the passage, Albert Einstein haircuts and new clothes.
A.forgot B.minded C.disliked
【2】The underlined part actually shows Albert Einstein was a/an _ person.
A.clever B.imaginative C.childlike
【3】Einstein learning/span> sailing and playing the violin.
A.was interested in
B.looked forward to
C.was known for
【4】From Paragraph 3 we know that .
A.mother teaches the best
B.without mother’s push, we can’t love anything
C.when we love something, we’d like to learn about it
【5】Einstein offered a _ explanation for the question why the sky is blue.
A.magic B.scientific C.careful
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:本文介绍了爱因斯坦的喜好和理论。爱因斯坦讨厌理发和穿新衣服。他对帆船运动和拉小提琴感兴趣。他有很多问题和不同寻常的想法,最著名的理论是E = mc。他还对“天空为什么是蓝色的?”进行了科学的解释。
【1】B细节理解题。根据 He was strange because he hated haircuts and new clothes.可知爱因斯坦讨厌理发和穿新衣服。故选B。
【2】B推理判断题。根据But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.可知爱因斯坦有很多问题和不同寻常的想法,因此推断他是一个想象力丰富的人。故选B。
【3】A推理判断题。根据 Einstein liked learning sailing(帆船运 动). He sailed in small boats all his life.可知爱因斯坦喜欢帆船运动,根据But then he learned to love music and became a good violinist可知他喜欢拉小提琴。故推断他对帆船运动和拉小提琴感兴趣。故选A。
【4】C 推理判断题。根据Later, he said, “Love is the best teacher.”可知当你喜欢上一件事,你会愿意学习它。故选C。
【5】B推理判断题。根据 His answer is true in physics.可知他对“天空为什么是蓝色的?”的解释是正确的,科学的。故选B。
【题目】 Here are some stage performances in December.
| #Musical Gone with the Wind Date: Nov 30-Dec9/ Dec 15-Dec 21/ Dec 29-Jan 13 Theater: Beijing exhibition(展览) center theater/ Shaanxi Performing Art Center/ SAIC Shanghai Culture Square Language: English Brief Introduction: This musical is based on the American Civil War. It tells a romantic story, in which a girl named Scarlett never gives up and grows to be a woman. |
| #Play Teahouse Date: Dec 14-Dec 16 Theater: Beijing Tianqiao Theater Language: Sichuan dialect(方言) Brief Introduction: In the drama, Beijing Yutai Teahouse is the background. It describes various characters. Through the changes in the life of the characters in the teahouse, the writer reflects the changes of society. |
| #Musical Journey Under the Midnight Sun Date: Nov 30- Dec 9 Theater: SAIC Shanghai Culture Square Language: Mandarin(普通话) Brief Introduction: It’s a mystery novel written by KeigoHigashino. The story begins in 1973 when a man is found killed in a building in Osaka. It’s very attractive(吸引人的). |
【1】If you are in Beijing, how many performances can you enjoy?
A.oneB.twoC.three
【2】Who is Journey Under the Midnight Sun written by?
A.KeigoHigashinoB.ScarlettC.Osaka
【3】Which of the following is TRUE according to the information?
A.The play Teahouse is performed in Sichuan province.
B.Gone with the Wind is performed in the most places among the three.
C.Journey Under the Midnight Sun tells a romantic story which is very attractive.