题目内容

【题目】B

How much do you know about Albert Einstein?

Albert Einstein, born on March 14, 1879 in Germany, was a great scientist in the world. He was strange because he hated haircuts and new clothes. He believed in peace. All his life, he hated war. However, his most famous idea, E = mc, helped create the world’s most dangerous weapon (武器). Many people think he was the smartest person in the world. But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.

What did he like?

Einstein liked learning sailing(帆船运 动). He sailed in small boats all his life. He

once joked, “Sailing is the sport that takes the least energy!”

When Einstein was a child, his mother made him take violin lessons. At first, he didn’t like the violin. But then he learned to love music and became a good violinist.

Later, he said, “Love is the best teacher.”

Why is the sky blue?

In 1910, Einstein asked a question which many children often ask, “Why is the sky blue?” After his careful research, he answered the question like this: “It’s because light is made up of many colors including blue. When light travels to Earth, gas particles(气体微粒) spread the blue light all over the sky.” His answer is true in physics.

【1】According to the passage, Albert Einstein haircuts and new clothes.

A.forgot B.minded C.disliked

【2】The underlined part actually shows Albert Einstein was a/an _ person.

A.clever B.imaginative C.childlike

【3】Einstein learning/span> sailing and playing the violin.

A.was interested in

B.looked forward to

C.was known for

【4】From Paragraph 3 we know that .

A.mother teaches the best

B.without mother’s push, we can’t love anything

C.when we love something, we’d like to learn about it

【5】Einstein offered a _ explanation for the question why the sky is blue.

A.magic B.scientific C.careful

【答案】

【1】B

【2】B

【3】A

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:本文介绍了爱因斯坦的喜好和理论。爱因斯坦讨厌理发和穿新衣服。他对帆船运动和拉小提琴感兴趣。他有很多问题和不同寻常的想法,最著名的理论是E = mc。他还对“天空为什么是蓝色的?”进行了科学的解释。

【1】B细节理解题。根据 He was strange because he hated haircuts and new clothes.可知爱因斯坦讨厌理发和穿新衣服。故选B。

【2】B推理判断题。根据But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.可知爱因斯坦有很多问题和不同寻常的想法,因此推断他是一个想象力丰富的人。故选B。

【3】A推理判断题。根据 Einstein liked learning sailing(帆船运 动). He sailed in small boats all his life.可知爱因斯坦喜欢帆船运动,根据But then he learned to love music and became a good violinist可知他喜欢拉小提琴。故推断他对帆船运动和拉小提琴感兴趣。故选A。

【4】C 推理判断题。根据Later, he said, “Love is the best teacher.”可知当你喜欢上一件事,你会愿意学习它。故选C。

【5】B推理判断题。根据 His answer is true in physics.可知他对“天空为什么是蓝色的?”的解释是正确的,科学的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Dad is an arborist- that’s like a tree doctor. He and mom love trees. That’s why they named me Sylvia. It means “tree girl” or something like that.

Dad started me climbing trees four years ago. He always tells me to untie the carabiner (攀爬锁扣) from the end of my rope when I swing from one tree to another. “That way it can’ t get stuck on a branch (树枝),” he says. “But, Dad, it’s faster to leave it on, I tell him. And I’m pretty good with the ropes now. Mom worries a little, but Dad says it’s as safe as walking if you follow the rules.

Today I was doing what I love best—climbing up one tree (a sugar maple), swinging over to another (a red oak) that’s close by, then coming down that second tree. It’s like flying, or dancing with the trees. But right now I don t feel great; in fact, I feel pretty stupid.

________ Fist, I used an ascender (上升器) to go up. I put my rope over a branch and around the tree, and clipped it to my harness (背带). Next, I let out line till I was about halfway down the tree. Then I kicked off the tree and swung way out and grabbed the next tree. The swinging part is a little scary at first, but lots of fun. Then I unclipped (解开) the rope from my harness so I could pull it out of the maple and put it in the oak. That’s when I should have untied the carabiner. But I didn’t. It got caught on a branch, and I’m stuck. I wonder what to do.

Klee-eer! I hear the call and look up. a beautiful hawk () glides overhead. I sure wish I could fly right now. Klee-eer! It calls again. Maybe the hawk is wondering what I’m doing up here. It loops around and glides back over my head.

Wait a minute—a loop! That’s it! Suddenly I know what to do Thank you, hawk!

1The writer was stuck because ________.

A.she went out only by herself

B.she didn’t follow dads rules

C.she carelessly broke the carabiner

D.she wanted to learn from the hawk

2Which of the following is the best to fill in “________” in the passage?

A.Here’s how I ended the mess.

B.Here’s how I got into this mess.

C.Here’s how I dealt with my fear.

D.Here’s how I saved the situation.

3The underlined word “glides” in Paragraph 5 probably means “________”.

A.runs quicklyB.stops suddenlyC.walks slowlyD.moves smoothly

4What will most probably happen to the writer in the end?

A.She caught the hawk.B.She asked Dad for help.

C.She got to the land safely.D.She was punished by Dad.

【题目】

Should we be afraid of sharks? Maybe not. New research into the reasons for shark attacks(攻击)suggests that sharks don't like the way humans taste! In fact, most people who are attacked by the shark are still alive after receiving only one bite(). Why is this?

There are many opinions to explain why sharks sometimes attack people. One opinion is that sharks are just curious. We know that sharks are the strongest animals in their environment, so they are not afraid of anything. Naturally, that means they are curious when they meet something unusual. Because they don’t have hands or feet, the only way they can find out an object is to bite it! It is thought that sharks sometimes bite humans for this reason, and then swim away.

Scientists also say that sharks would not waste energy trying to eat a human, as we have a lot of bones (骨头). It is hard for a shark to eat us because sharks don’t have hands, and they can't pull the meat off our bones. Maybe that's why they only bite us once. Unluckily, one bite from a large shark is serious enough to hurt people greatly!

Another opinion is that sharks attack humans by mistake. Some sharks may sometimes mistake humans for seals. An example of this is when a shark attacks a surfer. A surfer lying on a surfboard looks like a seal when seen from below. Sharks like seals because they have thick fat.

Whatever the reason for shark attacks on humans, sharks should be afraid of us. Sadly, we kill almost 40 million of them each year.

1What does “curious” in the second paragraph mean in Chinese?

A.害怕的B.好奇的C.兴奋的

2How do sharks find out an unusual object according to the passage?

A.By biting.B.By smelling.C.By touching.

3What happens to people attacked by sharks?

A.Most of them die.B.Most of them are still alive.C.Most of them become strong

4Which sentence about sharks is TRUE?

A.Sharks pull meat off bones when they eat.

B.Sharks might mistake humans for seals.

C.Sharks like to attack surfers because of their thick fat.

5What is the purpose of the passage?

A.To tell surfers to stay away from sharks.

B.To ask people to stop killing sharks.

C.To let us know the reasons for shark attacks on people.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网