题目内容
【题目】阅读理解
Dear Helen,
How are you in Canada? I'm in Beijing now. I study in Heping Middle School. I like Beijing very much. But I don't like the weather in autumn here. It rains a lot and I feel very cold.
I have two good friends here. They are Mary and Li Han. Mary is from America and Li Han is from China. We are in the same class. Mary is cute. She likes snowy days in Beijing. She likes the clean and beautiful snow. And she likes skating, too. Li Han is a smart boy. He often helps me with my Chinese. So I can speak Chinese well now. The teachers are all kind to me.
For breakfast, I have juice and bread. Then I go to school at half past seven. After school I often play with my classmates in the park. We are happy every day. What about you?
Yours.
Jane
(1)Where is Jane now?
A.In Canada.
B.In America.
C.In China.
D.In the UK.
(2)Why DOESN'T Jane like the weather in autumn in Beijing?
A.Because it sometimes snows.
B.Because it rains a lot and she feels very cold.
C.Because it's too hot.
D.Because it's too dry.
(3)What does Jane think of Li Han?
A.He is lazy.
B.He is friendly.
C.He is cute.
D.He is smart.
(4)What does Jane have for breakfast?
A.Bread and eggs.
B.Bread and juice.
C.Rice and tea.
D.Eggs and juice.
(5)Which of the following is NOT true?
A.Jane goes to school at 7:30 a.m.
B.Mary comes from America.
C.Jane's teachers are kind to her.
D.Jane often skates with her classmates after school.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)B
(5)D
【解析】这是简写给海伦的一封信,信中介绍了自己在北京的学习生活情况。重点介绍了在和平中学结交的两个好朋友玛丽和李涵。玛丽来自美国,李涵来自中国。她们在同一个班。李涵经常帮助她学汉语。放学后简经常和她的同学在公园里玩。他们每天都很快乐。
⑴细节理解题。这是简写给海伦的一封信,根据开头的句子“How are you in Canada? I'm in Beijing now.”可知,简现在中国,答案为C。
⑵细节理解题。根据短文中的句子“But I don't like the weather in autumn here. It rains a lot and I feel very cold.”可知,简不喜欢北京的秋天是因为经常下雨,她感觉很冷,所以答案是B。
⑶细节理解题。根据短文中的句子“Li Han is a smart boy.”可知,简认为李涵是个聪明的男孩,所以答案是D。
⑷细节理解题。根据短文中的句子“For breakfast, I have juice and bread.”可知,简早餐喝些果汁吃些面包。答案为B。
⑸细节理解题。根据短文中的句子“After school I often play with my classmates in the park.”简经常在放学后和同学们在公园里玩,而不是与同学们放学后溜冰。故D答案错误。
【题目】词汇运用,用方框中所给词的适当形式填空,每词限用一次。
hang wealthy hundred they hear from |
【1】I was very surprised when I a stranger from a village far away.
【2】—What do you think of the sweater which he is over there ?
— It looks so smart .
【3】Everyone should take care of because health is the most important in life.
【4】Last year of people died in the air crash.
【5】Knowledge makes one laugh, but makes one dance.
【题目】根据对话内容从方框中选择能填入空白处的最佳选项补全对话。
A:The weather is cool today.
B:Really cool.Let's go to the farm.
A:
B:It's near our city.
A:
B:We can work with the farmers.
A:
B:And there are many kinds of fruits.
A:I like apples.
B:I like apples too.
A:
B:OK.
A.Let's go now. |