题目内容

【题目】阅读理解
Dear Helen,
How are you in Canada? I'm in Beijing now. I study in Heping Middle School. I like Beijing very much. But I don't like the weather in autumn here. It rains a lot and I feel very cold.
I have two good friends here. They are Mary and Li Han. Mary is from America and Li Han is from China. We are in the same class. Mary is cute. She likes snowy days in Beijing. She likes the clean and beautiful snow. And she likes skating, too. Li Han is a smart boy. He often helps me with my Chinese. So I can speak Chinese well now. The teachers are all kind to me.
For breakfast, I have juice and bread. Then I go to school at half past seven. After school I often play with my classmates in the park. We are happy every day. What about you?
Yours.
Jane
(1)Where is Jane now?
A.In Canada.
B.In America.
C.In China.
D.In the UK.
(2)Why DOESN'T Jane like the weather in autumn in Beijing?
A.Because it sometimes snows.
B.Because it rains a lot and she feels very cold.
C.Because it's too hot.
D.Because it's too dry.
(3)What does Jane think of Li Han?
A.He is lazy.
B.He is friendly.
C.He is cute.
D.He is smart.
(4)What does Jane have for breakfast?
A.Bread and eggs.
B.Bread and juice.
C.Rice and tea.
D.Eggs and juice.
(5)Which of the following is NOT true?
A.Jane goes to school at 7:30 a.m.
B.Mary comes from America.
C.Jane's teachers are kind to her.
D.Jane often skates with her classmates after school.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)B
(5)D
【解析】这是简写给海伦的一封信,信中介绍了自己在北京的学习生活情况。重点介绍了在和平中学结交的两个好朋友玛丽和李涵。玛丽来自美国,李涵来自中国。她们在同一个班。李涵经常帮助她学汉语。放学后简经常和她的同学在公园里玩。他们每天都很快乐。

⑴细节理解题。这是简写给海伦的一封信,根据开头的句子“How are you in Canada? I'm in Beijing now.”可知,简现在中国,答案为C。

⑵细节理解题。根据短文中的句子“But I don't like the weather in autumn here. It rains a lot and I feel very cold.”可知,简不喜欢北京的秋天是因为经常下雨,她感觉很冷,所以答案是B。

⑶细节理解题。根据短文中的句子“Li Han is a smart boy.”可知,简认为李涵是个聪明的男孩,所以答案是D。

⑷细节理解题。根据短文中的句子“For breakfast, I have juice and bread.”可知,简早餐喝些果汁吃些面包。答案为B。

⑸细节理解题。根据短文中的句子“After school I often play with my classmates in the park.”简经常在放学后和同学们在公园里玩,而不是与同学们放学后溜冰。故D答案错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 完型填空

After his parents’ meeting , Wang Jiaming , 14 , from Beijing knows that he will face invisible(看不见的)“enemies”—“other excellent students”.

“Look at such and such a student . You and he are taught by the same teachers . Why couldn’ t you be as as him ?”his mother would say .

Many students hear words from their parents . After the parents’ meeting , their parents begin to them with other students , especially those who are praised by teachers .

“I want to encourage my child to them ,”explained Li Shulan , a mother of a 14-year-old boy from Xi’an , Shanxi .

However , many children , like Wang , don’ t like it .

“I feel very and sometimes even‘hate’those students ,”Wang said .

Parents have good intentions(意图), but in fact they could children’ s self-esteem(自尊), said Lin Ying , a psychological(心理的)teacher at Xiamen Hubin Middle School in Fujian . If children feel hurt , they should let parents know it .

“You can choose a relaxing occasion , for example , over the dinner , and tell your parents your feelings ,”Lin said .“Also , some articles online explain it could be bad for children . You may want to show such articles to your parents .”

It’ s not all bad , though . Liu Jiayang , 13 , from Taizhou , Zhejiang said students could take the chance to learn to be open-minded .

“I find the students that my mom talks about really have strong that I don’ t have . I take them as examples and try to with them ,”she said .

“During the process(过程), always keep in mind that you’ re unique(特别的).Never .heart ,”Lin added .

【1】A.right B.good C.bad D.new

【2】A.same B.important C.familiar D.similar

【3】A.compare B.connect C.expect D.encourage

【4】A.care for B.learn from C.agree with D.turn to

【5】A.pleased B.surprised C.amazed D.annoyed

【6】A.hurt B.protect C.hide D.show

【7】A.when B.why C.what D.how

【8】A.points B.methods C.rules D.habits

【9】A.turn up B.catch up C.put up D.set up

【10】A.meet B.keep C.follow D.lose

【题目】Thomas Edison lit up the world with his invention of the electric light. Without him, the world might still be in the dark. However, the electric light was not his only invention. He also invented the motion picture camera and 1200 other things. About every two weeks he created something new.

Thomas Edison was born in 1847. He attended school for only three months. His mother taught him at home, but Thomas was mostly self-educated. He started experimenting at a young age.

When he was 12 years old, he got his first job. He became a newsboy on a train. He did experiments on the train in his free time. Unluckily, his first work experience did not end well. They fired him when he accidentally set fire to the floor of the train. Then Edison worked for five years as a telegraph operator, but he continued to spend much of his time in experimenting his first patent(专利权) in 1868 for a vote recorder run by electricity.

Edison was totally deaf in one ear and hard of hearing in the other, but he thought of his deafness as a blessing(福分) in many ways. It kept conversations short, so that he could have more time for work. He always worked 16 out of every 24 hours. Sometimes his wife had to remind him to sleep and eat.

Edison died at the age of 84. He left a great many inventions that greatly improved the quality of life all over the world.

【1】How often did Edison make a new invention?

A. About every fourteen days

B. About every seven days

C. About once a week

D. About twice a week

【2】The underlined word “fired” in the passage means “__________”

A. Gave somebody a job

B. Set fire to somebody

C. Let somebody down

D. Made somebody leave his job

【3】Edison considered his deafness as______.

A. something bad B. a gift from god

C. a kind of ability D. a chance

【4】Which of the following sentence is NOT true according to the passage?

A. Edison had only 8 hours rest each day after his deafness.

B. Edison had his first job in 1859.

C. A Vote recorder was Edison’s only patent.

D. Edison got his education mostly by himself.

【5】What does the passage mainly talk about?

A. The function(功能) of the electric light

B. The whole life of Edison.

C. The importance of inventions

D. Edison and his experiments

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网