题目内容
【题目】完型填空
Everyone in our school loves sports. Every morning 1 we get up, we do morning exercises. After the second class we do exercises again. We only have 2 class twice a week, but we do physical training(锻炼) at five every afternoon. The most popular sport is basketball. The 3 enjoy playing it and many of the girls like it, too. 4 popular sport is football and in every class there are 5 football fans. Volleyball is often played when the 6 is fine. We have school teams in basketball, football and volleyball. Our teams often 7 friendship matches with teams from other schools. When there is a match, 8 of us go to watch it and cheer our side.
Besides(除…之外) ball games, some of us like track-and-field events (田径项目), 9 we often practice running, jumping and throwing. Every term we have tests in these events and once a year we hold a 10.
(1)A.while B.until C.before D.after
(2)A.English B.Chinese C.PE D.music
(3)A.teacher B.boys C.students D.people
(4)A.Some other B.Other C.Another D.The other
(5)A.a lot of B.few C.no D.a few
(6)A.team B.class C.weather D.meal
(7)A.see B.have C.look at D.watch
(8)A.several B.few C.a few D.many
(9)A.because B.but C.or D.and
(10)A.sports meet B.place C.game D.matches
【答案】(1)、D
(2)、C
(3)、B
(4)、C
(5)、A
(6)、C
(7)、B
(8)、D
(9)、D
(10)、A
【解析】本文介绍作者的学校开展各种各样的体育运动的情况。
(1)句意:我们学校每个人都热爱运动。每天早上,在我们起床后,我们做早操。A、while当……的时候;B、until直到;C、before在……之前;D、after在……之后。根据常识可知起床后进行锻炼,所以答案是D。
(2)句意:我们一周只有两节体育课,但是我们每天下午5点开始体育锻炼。A、English英语;B、Chinese中文;C、PE体育;D.music音乐。根据上下文可知谈论体育锻炼的话题,所以答案是C。
(3)句意:男生喜欢锻炼,女生也喜欢。A、teacher老师;B、boys男生;C、students学生;D、people人们。根据后半句many of the girls like it, too可知与girls对应的是boys,所以答案是B。
(4)句意:另一个受欢迎的运动是足球。A、Some other一些别的……,后跟复数名词;B、Other别的,后跟复数名词;C、Another另一个,又一个,后跟单数名词,D、The other(两个中的)另一个,后跟单数名词。根据句意可知此处是另一项运动,所以答案是C。
(5)句意:每个班有很多足球迷。A、a lot of很多;B、few很少;几乎没有;C、no没有;D、a few几个。根据前文的popular可知喜欢足球的人很多,所以答案是A。
(6)句意:当天气好的时候经常打排球。A、team团队;B、class班级;C、weather天气;D、meal饭。根据逻辑关系可知在天气好的时候进行运动,所以答案是C。
(7)句意:我们队经常和别的学校的球队进行友谊赛。A、see看见;B、have进行;C、look at看;D、watch观看。短语have a match进行比赛,所以答案是B。
(8)句意:当有比赛的时候,我们很多人去看比赛并为我们这一边加油。A、several几个;B、few很少;C、a few几个;D、many许多。根据上文可知大家热爱运动,所以有比赛的时候很多人都去看,所以答案是D。
(9)句意:除了球类比赛之外,我们一些人喜欢田径项目,我们经常练习跑步、跳跃、和投掷。A、because因为;B、but但是;C、or或者;D、and和;并且。根据前后句的意思可知是并列关系,所以答案是D。
(10)句意:每学期我们进行这些项目的测试,每一年我们举行运动会。A、sports meet运动会;B、place地方;C、game比赛;D、matches比赛,根据常识可知学校每年举行运动会,所以答案是A。
【题目】用方框中所给单词的适当形式完成下面的短文
make, with, everything, like, other, it, photo, interesting |
Skin-diving (轻装潜水)is a new sport today. Many people show interest in this sport. Some go under water to see beautiful scenes(景色).go down into deep(深的) water to take pictures of swimming fish. It is not dark under water and there are a lot of big or little fish living there. Some of them use the sand to their homes. If you are under water, you will find you are just in a fish village.
There is no wind under water. is blue and green. During the day, there is much light. Sometimes people do not have to use a flash(闪关灯)to take under water.
This sport takes you into a wonderful new world. When you are under water, is easy for you to carry a big stone(石头). It isa trip to the moon!
Catching fish is one of the most parts of this sport. When fish swim nearby, you can catch them your hands.