题目内容

【题目】阅读短文, 选择正确答案。
A
I am an English girl. My name is Kate Green. I am thirteen. I am at school now. Look! This is my school. It is Hongda School. I am in Class Eight. I am in Row Four. I am in Team Six. I am Number Five. At school I have a good friend. She is a girl, too. Her name is Ann. She isn’t at school today. I think she is at home. My teacher's name is Mr. Smith. He is a very good teacher. Today he wears (穿) a new T-shirt. He looks very young. I don't know his age. But I think he is old, because (因为)he has a son and a daughter. His son is a doctor and his daughter is a policewoman.
(1)Kate Green is _______.
A.an English
B.twelve
C.a student
D.a Chinese boy
(2)Kate Green is in Team _______ and Number _______ .
A.8; 4
B.5; 5
C.6; 5
D.4; 5
(3)Kate's good friend is _______ today.
A.at school
B.Mr. Smiths
C.at home
D.a boy
(4)Mr. Smith is _______.
A.an old teacher
B.young
C.not at school
D.a policeman
(5)How many people are mentioned(提及) in this passage?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】(1)推理判断。根据第一句可知凯特是一个应该女孩可知A表达不完整,D错误;根据I am thirteen可知B错误;根据I am at school now.可知她是个学生。故选C。
(2)细节理解。根据I am in Team Six. I am Number Five.可知C正确。
(3)细节理解。根据She isn't at school today. I think she is at home可知C正确。
(4)推理判断。根据He looks very young. I don’t know his age. But I think he is old, because (因为)he has a son and a daughter.可知史密斯先生看起来年轻但是已经有儿有女,所以应该是一位老教师。故选A。
(5)细节理解。文中提到了作者自己Kate;她的朋友Ann;她的老师Smith;Smith的儿子和女儿共5个人,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile.
It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to speak to anyone.
Every time I heard the other students talking and laughing. I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems.
Then one day. when my classmates were talking happily with their friends, I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn’t know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me, with a smile.
Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.
One day I asked him why he smiled, but he couldn’t remember doing so!
It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at world and it will smile back.
(1)When did the writer get the gift?
A.At the age of 16.
B.After making friends with the boy.
C.In the first year at a middle school.
D.After becoming closer to everyone in the class.
(2)Why was the smile an important gift?
A.Because the writer’s old school was far away.
B.Because the writer didn’t know who the boy was.
C.Because the smile didn’t mean anything to the boy.
D.Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.
(3)Why didn’t the writer talk to anyone in her new school about her problems?
A.Because she was always unhappy.
B.Because she didn’t know anyone at the time.
C.Because she was in the first Year at the junior high school.
D.Because she didn’t want her parents to worry about her.
(4)How did the smile change her life?
A.She started to make friends.
B.She became the best friend of the boy.
C.Her parents didn’t worry about her any more.
D.She realized that she was lonely.
(5)Where does she now think her feeling of unhappiness came from?
A.From her old school.
B.From her parents.
C.From herself.
D.From her classmates at the new school.

【题目】根据对短文理解,选择答案。
A

English people like talking about weather in different places. When two English people meet, they often talk about the weather after saying hello.
In England, it often rains, so the weather is wet. When people go to work in the sunny morning, they may go home from work in the rain. They mind more about the weather in the streets, offices, on the buses, trains or at home.
If you visit England, you can really feel the changeable weather there. People can have summer in winter or have winter in summer. Sometimes, people can have four seasons in one day. So people have to change their clothes with the weather. English people are interested in everyday weather. English people think you are friendly and polite if you talk about weather with them. Talking about the weather is a good way to talk with English people.
Talking about the weather should be the first thing you should remember when you visit England.
(1)Two English people may start their conversation with "___________".
A.It's a nice day, isn't it?
B.Where are you going?
C.What are you doing now?
D.How is your job?
(2)Why are English people interested in everyday weather?
A.The weather in England is very changeable.
B.They must learn to talk about the weather.
C.It's a good start to talk about the weather every day.
D.They talk about weather in many places.
(3)What does "changeable" mean in the third paragraph?
A.不同的
B.易变的
C.倒霉的
D.恶劣的
(4)It's good for people to start a conversation with the ___________ in England.
A.job
B.money
C.family
D.weather
(5)Which of the following is NOT true?
A.There is a lot of rain in England.
B.English people mind more about weather.
C.England has four distinct seasons.
D.Weather is the first subject of a talk in England.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网