题目内容

【题目】根据首字母提示补全短文

A new shopping m1 will be open near our neighborhood(社区), it is asking for some advice (建议)from the people nearby. Here is Mr. Brown’s advice:

I think the shopping mall should have e2 clothes shops for women and children. The .p3 clothes are their favourite. Old people like to buy meat, eggs and vegetables in the .s4, so there must be one. There should also be a .s5 shop, because many young people live in this .a6, and they all like sports, I’m .s7 they will like it. And I think they also need a .b8 for students to choose the books the like. We used to (过去经常) go a long way to see the film, so I also want a .c9 in it. .M10 some shoppers also want to rest and have meals in the shopping mall, so restaurants are also necessary(必须的).

【答案】

1mall

2enough

3pretty

4supermarket

5sports

6area

7sure

8bookshop

9cinema

10Maybe

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述布朗先生为以及即将开放的新商场提出的几点建议。

1句意“一个新的购物广场将在我们社区开放”。根据首字母以及句意可知,故填mall。

2句意“我认为商场应该有足够的小孩和女人的衣服”。根据首字母以及句意可知,故填enough。

3句意“好衣服是他们的最爱”。根据首字母以及句意可知,故填pretty。

4句意“老人喜欢在超市买肉、蛋和蔬菜,所以商场必须要有”。根据首字母以及句意可知,故填supermarket。

5句意“也要有一个体育用品店,因为住在这个区域的年轻人喜欢运动”。根据首字母以及句意可知,故填sports。

6句意“也要有一个体育用品店,因为住在这个区域的年轻人喜欢运动”。根据首字母以及句意可知,故填area。

7句意“我确信他们会喜欢它”。根据首字母以及句意可知,故填sure。

8句意“我认为也需要一个可以让学生选择他们自己喜欢的书的书店”。根据首字母以及句意可知,故填bookshop。

9句意“我们过去常常要走很远的路去看电影,所以我也想要一个电影院”。根据首字母以及句意可知,故填cinema。

10句意“一些销售人员也想在购物广场休息、吃饭,所以饭店是必须的”。根据首字母以及句意可知,且空位于句首,故填Maybe。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Tommy,

I’m writing to you on your third birthday. I want to tell you something about your grandma’s time. I was born sixty-eight years ago in a small village.

Transportation used to be a big problem. When we travelled from village to village, we used to walk or ride horses.

Shopping was not an easy job, either. There were no supermarkets in the neighborhood. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things cool in a special underground room.

The biggest difference is that you have electricity. We didn’t have electricity until very late in our small village. We didn’t have any televisions of course. We used to perform our local music and enjoy it very much.

Life used to be very hard, but I was not upset. I would like you to know about the old days and be happy about what you have. Remember , feeling good about life is the key to happiness.

Love

Your grandma

【1】This letter is written by .

A.a grandfather to a grandson.

B.grandmother to a grandson

C.a father to a daughter.

D.a mother to a son.

【2】Tommy is___ when the letter is written.

A.one B.two C.three D.four

【3】We can know about _____ from the letter.

A.the writer’s old life experience.

B.the writer’s future life.

C.what a kid can do for old people.

D.how the writer has changed.

【4】Which is not true about the writer?

A.She was born in the countryside.

B.She felt good about the village life.

C.She used to grow vegetables in the village.

D.She used to walk or ride horses from city to city.

【5】Why did the writer write this letter?

A.She wanted to show that life now is really happy.

B.She wanted to tell others that life was hard in the past.

C.She wanted the kid to be positive about life in the future.

D.She wanted the kid to dream about his future life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网