题目内容
【题目】 “You say your hair is gone?” Jim said like an idiot (白痴).
“You needn’t look for it,” said Della. “It’s sold, I tell you - sold and gone, too. It’s Christmas Eve, boy. It’s time for gifts. Be good to me, for it went for you. Maybe the hairs of my head were numbered,” she went on with a sudden serious sweetness, “but nobody could ever count my love for you.”
Jim drew a package from his overcoat pocket and threw it upon the table.
“Don’t make any mistake, Dell...” he said, “...about me. I don’t think there’s anything that could make me like my girl any less, no matter what hair style you have. But if you’ll open that package you may understand how I felt at first.”
She opened the package with her white fingers quickly and lightly. And then an excited cry of joy; and then, alas! a quick change to uncontrollable tears.
For there lay the combs - the set of combs (发梳), side and back, that Della had dreamed of for long in a Broadway window. Beautiful combs with jeweled rims (边缘)-just the color to wear in her beautiful hair. They were expensive combs, she knew, and her heart had always wanted them. But there was no hope of having them. And now they were hers, but the hair was gone. But she hugged them to her bosom (胸口), and at last she was able to look up with dim (黯淡的) eyes and a smile and say: “My hair grows so fast, Jim!”
【1】Jim felt ________ at the first sight of Della’s new haircut.
A.sadB.shockedC.angry
【2】Why did Della sell her hair?
A.To buy her husband a gift.
B.To number the hairs of her head.
C.To count her love for her husband.
【3】How did Della feel when she first, saw her husband’s gift?
A.Sad and angry.B.Happy and excited.C.Surprised and painful.
【4】From the last paragraph we learn that ________.
A.the combs matched Della’s beautiful hair well
B.the price of the gift from Della’s husband was very low
C.Della thought the combs in the window would be hers one day
【5】What can we infer from the passage?
A.The husband showed more love than his wife.
B.The couple wanted to give each other a big surprise first.
C.The wife thought her husband’s gift was useless at last.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
本文节选自麦琪的礼物。本文主要讲了Jim为他的妻子Della买了她梦寐以求的梳子作为圣诞节礼物,但是Della却把她的长头发卖出去了,虽然得到了梳子但是头发却没有了。
【1】
推理判断题。根据第一,二段““You say your hair is gone?” Jim said like an idiot “你说你的头发没有了?”Jim像傻瓜一样地说”和“You needn’t look for it, It’s sold你不需要寻找它,它被卖出去了”可知Jim看到Della没有了头发是感到很震惊,下面也提到了他和妻子说,你看了我的礼物之后就能明白我的感受了,他的妻子看到丈夫买的梳子之后先是开心然后控制不住的哭泣,情绪的转换说明是震惊的,故选B。
【2】
细节理解题。根据第二段“It’s Christmas Eve. It’s time for gifts. Maybe the hairs of my head were numbered, but nobody could ever count my love for you今晚是圣诞节,是时候送礼物了。或许我头发的数量能被数清楚,但是没有人能够数清楚我对你的爱”可知Della卖掉头发是去给Jim买礼物,故选A。
【3】
细节理解题。根据第五段“She opened the package with her white fingers quickly and lightly. And then an excited cry of joy她用它白皙的手指快速轻盈地打开了包裹。然后一个带着高兴的激动的叫喊”可知当Della看到丈夫的礼物是高兴和激动的,故选B。
【4】
细节理解题。根据第六段“Beautiful combs with jeweled rims (边缘)-just the color to wear in her beautiful hair边缘镶有珠宝的美丽梳子,正好配上她美丽的头发”可知这把梳子非常配Della的长头发,故选A。
【5】
推理判断题。本文主要讲了Jim为他的妻子Della买了她梦寐以求的梳子作为圣诞节礼物,但是Della却把她的长头发卖出去了,但这并不能影响Jim对Della的爱,并结合第四段“I don’t think there’s anything that could make me like my girl any less, no matter what hair style you have我认为我对喜欢的女孩的爱一点也不少,无论你有什么样的发型”可知Jim对他的妻子Della展示出的爱和他的妻子对他的一样多,故选B。
【题目】
Spiders, bats, black cats and more…. Let’s see what Halloween has in store! Halloween Party Sunday. Oct, 26 8:00 am-10:00 pm Food & Drink 587 Rose Road Please reply to Ted, Steve and Brown at 211-8389 Costumes and children are welcome! |
A new app—Shai Shufang ★Help sort your books in different classes. ★Share book lists with your friends. Let you know what books are popular right now. You can add any new book into your shopping list. Please click http://www.Shaishufang.com to download the app. |
Lost Dog! Please Help! Name: Cookie Age: 6 weeks old Hair: Brown Eye color: Black Boy/Girl: Girl Location: 259 Tongshi Road Lost around 8 am on June 5, 2017 REWARD(报酬): $300 Please contact with any information: Julia: 987-8647 Lisa: 984-6364 |
Notice There will be a meeting on Chinese Traditional Culture by Professor Wang Dong from Beijing University. In the fifth building Classroom 906. On June 16, 2017, at 9:00 am. The Chinese Language Department, Yanti University June 13.2017 |
根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。
【1】The Halloween party will be held _____.
A.on June 5 at 587 Tongshi Road
B.on October 26 in the fifth building
C.on October 26 at 587 Rose Road
D.on June 16 at 259 Tongshi Road
【2】If Jack downloads the ShaiShufang app, he can _____.
A.know the popular books immediately
B.see what Halloween has in store
C.contact some information with Julia
D.take part in the meeting about culture
【3】The dog Cookie _____.
A.was lost 6 weeks agoB.has brown eyes
C.has black hairD.is a girl
【4】The meeting held by Professor Wang Dong is on ______.
A.a new app-Shai ShufangB.Chinese Traditional Culture
C.foreign Language ResearchD.Chinese Traditional Language
【5】From the passage, we can know _____.
A.the Halloween Party will last for 16 hours
B.app users can only add popular books into his or her shopping list
C.the person who finds the lost dog will be rewarded $300
D.professor Wang Dong is from Yantai University