题目内容

【题目】May our friendship be not like the tides(潮汐)

Tides rise. tides fall.

May it be like the ocean,

Whose face may show smile, frown(皱眉), or anger,

But whose mind is at bottom unchanging.

May our friendship be not like the flowers,

Flowers bloom, flowers fade(褪色).

May it be like grass and trees,

Their leaves may wither(枯萎),

But their roots live long.

May our friendship be not like the moon

The moon waxes(月圆), it also wanes(月亏)

May it be like the stars,

They appear or do not appear in the sky.

But always exist with mysterious(神秘的) light

1The writer thinks their friendship is like_________according to the poem.

A.the tidesB.the flowersC.the moonD.the grass and trees

2The underlined word “exist” means “_________”in the poem.

A.存在B.生存C.生活D.升起

3The best title for this poem is “_________”.

A.Unchanging BottomB.Long Live Root

C.Forever FriendshipD.Mysterious Light

4May our friendship be like grass and trees, their leaves may_________.

A.winterB.fadeC.waxD.wane

5Which one is not mentioned?

A.OceanB.Grass and treesC.StarsD.Weather

【答案】

1D

2A

3C

4A

5D

【解析】

文章大意:本文是首诗,形象地描述了我们的友谊。

1细节理解题。根据诗中May it be like grass and trees可能它像草和树可知,故答案为D

2词义猜测题。根据诗中They appear or do not appear in the sky. 它们在天空中出现或不出现,But always exist with mysterious(神秘的) light但是总是在神秘的光中存在。故答案为A

3主旨大意题。整首诗的内容都是在描述我们的友谊像什么,所以最好的标题应是永恒的友谊。故答案为C

4细节理解题。根据诗中Their leaves may wither(枯萎),它们的叶子可能枯萎可知。故答案为A.

5细节理解题。诗中提到了May it be like the ocean,他像海洋;May it be like grass and trees他像草和树;May it be like the stars,它像星星。没有提到weather天气。故答案为D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I suddenly heard an elephant crying as though frightened. Looking down, I immediately recognized that something was wrong, and ran down to the edge of the near bank. There I saw Mashwe with her three-month-old calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was floating and screaming with fear. Mashwe was as near to the far bank as she could get, holding her whole body against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge body. Every now and then the rushing water would sweep the calf away.

There was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mother’s body and was gone. Mashwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk(象鼻) against the rocky bank. Then with a huge effort, she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.

Just at this moment, she fell back into the river. If she were carried down, it would be certain death. I knew, as well as she did, that there was one spot(地点) where she could get up the bank, but it was on the other side from where she had put her calf.

While I was wondering what I could do next, I heard the sound of a mother’s love. Mashwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could, roaring(吼叫) all the time, but to her calf it was music.

1The moment the author got down to the river bank he saw _______.

A.the calf was about to fall into the river

B.Mashwe was placing the calf on the rock

C.the calf was washed away by the rising water

D.Mashwe was holding the calf against the rushing water

2How did Mashwe manage to save her calf from the fast-flowing water?

A.By putting it on a safe spot.B.By pressing it against her body.

C.By taking it away with her.D.By carrying it on her back.

3How did the calf feel about the mother elephant’s roaring?

A.It was a great comfort.B.It was a sign of danger.

C.It was a call for help.D.It was a musical note.

4What can be the best title for the text?

A.A Mother’s Love.B.A Brave Act.

C.A Deadly River.D.A Matter of Life and Death.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网