题目内容

【题目】下面文章中有五处 (1—5) 需要添加标题。请从以下选项 (ABCDEF) 中选出符合意思的标题。选项中有一项是多余选项。

1

Hopes, ambitions (抱负), dreams. How many of yours will you achieve? When you look back at your life in the future, will you have good memories of all the things that you did? Or will you regret all the things that you didn't do?

Of course, there's no easy road to success, but one thing is certain: success won't come if you don't do anything. So how do you do it? This four-step model will help you to make your dreams come true.

Step 1: 2

What would you like to do? Write down all your ambitions. They may be very general, such as I would like to be fitter. I want to be famous or It would be nice to have more friends. Or they may be more specific, like I've always wanted to play a musical instrument.

Step 2: 3

Now you need to do two things:

1. Choose one or two ambitions. If you try to do everything, you won't do anything.

2. Set a time limit (限定). This is very important, because you will have a goal and you will also know when you have reached it.

So, for example, I would like to be fitter. in Step 1 now becomes I will be fit enough to join a half-marathon race by the end of August.

Step 3: 4

Now that you've made your choice, what are you actually going to do to achieve your goal? So, in our example, I will be fit enough to join a half-marathon race by the end of August. becomes I'm going to join a running club. or I'm going to go jogging three times a week.

Step 4: 5

This is when you change your intentions (意图) into specific actions. Prepare to do something at a specific time. If you don't do this, your dreams and plans will just stay as dreams and plans. So now I'm going to join a running club. becomes I'm meting the president of the Cheetahs Running Club on Monday evening at 530.

Don't let your ambitions die. Follow this four-step plan and make your dream come true.

A.Change I would like to.. . to I will. . .

B.Change I did. . . to I do. . .

C.How to be successful

D.Change I'm going to. .. to I'm doing.. . on. .. at. ..

E.Think about your ambitions

F.Change I will. . . to I'm going to. . .

【答案】

1C

2E

3A

4F

5D

【解析】

本文主要讲了在通向成功的路上是不易的,如何才能实现梦想以及自己的抱负呢?本文主要讲了关于帮助实现理想及抱负的四个步骤。

1

句意:如何才能成功。

根据文章结构和第二段第一句 there's no easy road to success.”及最后一句“This four-step model will help you to make your dream come true”可知 成功没有容易的,这四步会帮助你实现你的梦想,所以本文主要讲如何成功。故选C

2

句意:想想你的抱负。

根据第四段第二句“Write down all your ambitions.”可知第一步是想想你的抱负。故选E

3

句意:变“我想要做……”为“我将要做……”。

根据第九段“I would like to be fitter. in Step 1 now becomes I will be fit enough to join a half-marathon race by the end of August.”可知,是把第一步给自己的抱负设置一个时间限定,根据举例可知是把I would like to..,变为I will...。故选A

4

句意:变“我将做……”为“我要做……”。

根据第十一段“I will be fit enough to join a half-marathon race by the end of August. becomes I'm going to join a running club. or I'm going to go jogging three times a week.”可知,我将足够健康地参加半程马拉松比赛,变成我要加入一个跑步俱乐部,者我一周去慢跑三次。所以本段主要讲“Change I will. . . to I'm going to. . .”。故选 F

5

句意:变“我要做……”为“我正在做……”

根据倒数第二段第四句“I'm going to join a running club. becomes I'm meting the president of the Cheetahs Running Club on Monday evening at 530. 可知第四步是把自己的意图变为具体的行动。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “How much does it cost to have my shoes shined?” A man in black stood in front of me and asked. Before I could answer, I had started brushing away on his shoes.

“How much do you make a week, boy?” he asked me again. I knew he was laughing at me. All the time I was wondering where I had seen the man. Suddenly I knew I had seen his picture in the post office many times. He was a big swindler—one who cheated money out of others, wanted by the police in many states.

“You know,” he was saying, “it’s imagination people lack. You’ll never get anywhere as a shoeshine boy. Along with imagination, it takes courage. The courage to take a chance. When I was sixteen, I had made $2,500 of my own,” he kept talking away.

That’s when something reminded me. Was it $2,500 or $5,000 or $25,000? I wasn’t sure. I knew a big reward was offered for him.

But what could I do about it? Hit him with a can of shoe polish? A man his size could put me under his power easily.

Suddenly I saw Officer Dailey coming across street. Then, very fast, I began to tie the man’s shoelaces together. The man was watching the officer. “That’s enough, boy!” he said, “I got to be going.”

The policeman was at the window when I shouted, “Officer Dailey, help! This man is a cheat.”

“Shut up,” the man said angrily. I saw a gun in his hand. He was starting to run away when he fell on his face and knocked himself out.

There was a reward of $7,500 for the man,” the officer said. “That’s clever of you.”

“Well, it really wasn’t my idea,” I said. “It was his …

1What did the boy do to make a living?

2Where had the boy seen the man in black?

3Why was the man wanted by the police in many states?

4Was the big reward for the man $2,500, $5,000 or $25,000?

5How did the boy stop the man running away?

6What do you think the boy would say? Please complete the the last sentence in the passage.

“It was his _________________________________________________________________.”

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

China is regarded as one of the safest places in the world for foreign visitors, according to an international security (安全) report.

In the new Travel Risk Map 2018, China is listed as having a “1ow” travel risk, which______“violent crime rate is low. Many dangerous things that may happen in other______are uncommon in China”.

The report, now in its eighth year, is shown and______by International SOS.

China has become the fourth most______ country for tourists worldwide, with more than 60 million______taken by people from other countries last year, according to the United Nations World Tourism Organization.

Maria Pelayo, 24, from Madrid, said she was impressed by China's order and______ . She said that she was willing to spend time in travelling across China______China had made her feel much safer than in the United States or Turkey, where she also had visited. She said she didn't feel like she was in any______ in Beijing because she saw efforts from professionals, volunteers on streets work______, police officers try to ______order in the subways.

If you like travelling, China will be your best choice, I think.

1A.shows upB.picks upC.turns downD.cuts down

2A.citiesB.countriesC.villagesD.towns

3A.watchedB.carriedC.announcedD.thought

4A.beautifulB.dangerousC.popularD.terrible

5A.tripsB.officesC.boatsD.cars

6A.foodB.safetyC.sightD.warmth

7A.ifB.althoughC.becauseD.until

8A.interestB.prideC.safetyD.danger

9A.rudelyB.proudlyC.carefullyD.noisily

10A.breakB.keepC.decideD.save

【题目】Passage 1

What can we do to help protect the environment? It seems useless to just pick up a piece of trash (垃圾), but what will happen if you keep doing it every day? Tommy Kleyn, an ordinary man from the Netherlands, may give you the answer.

Tommy Kleyn walked past a polluted river on his way to work every day. It used to be a beautiful view, but the trash on the bank made it dirty and smelly. So Tommy decided to pick up the trash along the river a little bit at a time after work. “It took me about 30 minutes to fill one garbage(垃圾) bag with trash, but one garbage bag didn't seem helpful in a place as polluted as this. I decided to fill one bag of trash each day as I passed by," Tommy said. Every day, Tommy took pictures of the river and shared them on his Facebook page. To his surprise, in just six days, he had made great progress with his cleanup effort. He felt happy and kept doing it. Gradually, more and more people knew about Tommy's story. Other people in the community began following in his footsteps and cleaning up trash on their way home, too.

“The idea is to encourage people to fill one garbage bag with litter each day. It only takes 30 minutes, but it really makes a difference and you will be amazed at how good you feel afterwards," he said.

People from all over the world have been moved and inspired(激发) by Tommy's story. No effort is useless if we keep doing it every day. Ordinary people like you and me can also make a difference to the world we live in if we take actions right now.

1Did Tommy Kleyn walk past a polluted river on his way to work every day?

2What did Tommy decide to do after work?

3Where did Tommy share the pictures of the river that he took?

4Who began following in Tommy’s footsteps and cleaning up trash?

5What can you learn from the story?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网