题目内容

【题目】Paula and his noodles with tomato soup

Dear Allen,

How’s it going? I’m in Beijing now, at Beijing International School. I’m in Class 2 with twelve other students. They’re from different countries.

I’m living with a Chinese family. They are very friendly. They like to eat dumplings, noodles and rice. Now I'm very interested in cooking. Yesterday they taught me to make noodles with tomato soup—their favorite food. Now, let me tell you how to make them.

First, cut up some green onions and two tomatoes. Turn on the gas cooker and heat about three teaspoons of oil in a pan. Put in the green onions, then the tomatoes, mix well with the oil and cook for about five minutes. Next pour two bowls of water into the pan and cook for about eight minutes. Then crack two eggs into a bowl, beat it up and pour it slowly into the pan. After one or two minutes, add one teaspoon of salt. Now the soup is OK. Finally, pour the soup over the noodles. It's very delicious! Do you want to have a try?

Write to me soon.

Love, Paula

1From the letter we know there are _____ students in Paula's class.

A.twelveB.thirteenC.fourteenD.fifteen

2Paula needs ____ to make the tomato soup.

A.green onions, tomatoes, eggs, oil, water and salt

B.green onions, oil, tomatoes, eggs and yogurt

C.green onionstomatoes, relish, water and salt

D.tomatoes, eggs, butter, oil and salt

3The undrained phrase “gas cooker” probably means “______ in Chinese.

A.搅拌机B.平底锅C.水龙头D.煤气灶

4It takes Paula _______ to make the tomato soup.

A.an hourB.about five minutesC.about fifteen minutesD.less than ten minutes

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Dumplings are the Chinese family's favorite food.

B.Paula is studying in China now.

C.Paula is very interested in cooking.

D.Paula's classmates are from different countries.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5A

【解析】

文章大意:本文介绍了一位住在中国家庭的Paula,他很喜欢中国的烹饪,并且介绍了如何制作西红柿面的过程。

1细节理解题。由第一段中“I’m in Class 2 with twelve other students. ” 我和其他12个学生在二班;可知,在这个班级里共有13个学生;故答案为B

2细节理解题。由第三段中“First, cut up some green onions and two tomatoes.” “Turn on the gas cooker and heat about three teaspoons of oil in a pan.” “Next pour two bowls of water into the pan and cook for about eight minutes. Then crack two eggs into a bowl,”以及“After one or two minutes, add one teaspoon of salt.”可知Paula需要葱,西红柿,鸡蛋,油,水和盐,故答案为A

3考查词义猜测。由本句的“heat about three teaspoons of oil in a pan”可知,打开的是煤气灶;故答案为D

4细节理解题。由第三段中“mix well with the oil and cook for about five minutes. Next pour two bowls of water into the pan and cook for about eight minutes.”“After one or two minutes”可知大约花费15分钟的时间,故答案为C

5考查推理判断。通读全文,根据“I’m in Beijing now, at Beijing International School.” “Now I'm very interested in cooking.”“ They’re from different countries.”可知BCD选项文中均有提到,但A选项Dumplings are every Chinese family's favorite food. “饺子是每个中国家庭最喜欢的食物。文中没有提到,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A twin sister

Something very special happened to Tamara. She never knew she had a twin (双胞胎)sister until she started university!

Tamara was born (出生)in Mexico. Her parents could not look after her so she went to live with a family in ManhattanNew York, USA.

When Tamara was twenty years oldshe started university in Long Island. She enjoyed her university life. But one day she was walking home from class, and a student smiled at her. “Hello, Adriana!” said the student. “I’m not Adriana.” said Tamara.

This happened to Tamara again and again. Tamara didn’t know why people kept calling her Adriana. One day, when a woman called her Adriana, Tamara asked, ‘‘Why do you keep calling me Adriana?”

The woman said“You look like my friend Adriana. You have the same face and the same hair. Is Adriana your sister?” Tamara said that she did not have any sisters. But she was interested in the girl named Adriana. At last she asked someone for Adriana’s e-mail address.

When Tamara wrote to Adriana, she found out that they both had the same birthday, they looked the same and both of them were from Mexico. When Tamara went to live with the family in Manhattan, Adriana moved to Long Island to live with a family there. It had to be true! Adriana and Tamara were twin sisters!

1When did Tamara know that she had a sister?

A.Before she started school.B.After she visited a woman.

C.After she went to university.D.Before she moved to America.

2How might Tamara feel when a student called her Adriana?

A.Sorry.B.Scared.C.Surprised.D.Nervous.

3What did Tamara decide to do after she talked with the woman?

A.Have a talk with Adriana's parents.B.Find something about Adriana.

C.Give Adriana a telephone call.D.Buy Adriana a birthday gift.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Tamara had two sisters all together.

B.Adriana wrote an e-mail to Tamara first.

C.Adriana’s family moved to Mexico when she went to university.

D.Tamara and Adriana were both in Long Island when they were 20.

5The passage is mainly about_____.

A.what twin sisters should be likeB.what kind of family Tamara liked

C.why Tamara disliked her twin sisterD.how two sisters knew each other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网