题目内容
【题目】根据短文内容,完成下列各任务。
You probably talk to friends more than you talk to your parents. That’s natural. Still, most of us want a parent’s help, advice, and support at times. But talking to the parents may be difficult or terrible-especially when it comes to certain subjects. Here are some suggestions to make it easier.
Talk about everyday stuff—and do it every day. The more you do something, the easier it gets. Talking to parents about everyday stuff builds a bond that can help you discuss something more serious with them later.
Find something to chat(聊天) about each day. Talk about how your team did at the sports meet. Share something one of your teachers said. Even small talk about what’s for dinner can keep your relationship comfortable.
It’s never too late to start. If your relationship with your parents makes you feel nervous, try getting into conversations slowly. Mention the cute thing the dog did. Talk about how well your little sister is doing in maths. Chatting with parents every day not only keeps the present relationship strong, but it can help a might-be-worse relationship get better.
When parents feel connected to your daily life, they can be there for you if something really important .
(1)What is the text mainly about?(根据短文内容回答问题)
(2)Please translate the underlined sentence into Chinese. (请将文中画线句子翻译成汉语)
(3)Please list two advantages of chatting with parents every day according to Paragraph 4. (请根据第四段内容列举与父母聊天的两个好处)
① ②
(4)Please fill in the blank at the end of the text with a proper word or phrase. (请在文末空白处填入一个适当的词或短语)
(5)Please write one more sentence about what you did with your parents in your daily life。(请结合实际, 写一个英语句子描述你和父母曾做过的一件事, 不得重复文中内容)
【答案】
(1)
(Some suggestions/advice on)How to build(develop)a good(great)relationship with your(our) parents. /How to get along well with your parents.
(2)
你做得越多,事情就变得越容易。
(3)It can keep the present relationship strong.;It can help a might-be-worse relationship get better.
(4)
comes up/appears/happens
(5)
We had a picnic together last month. (答案不唯一)
【解析】这是一篇任务型阅读。主要是讲如何与父母交谈。
(1)细节理解题。根据第一段“ But talking to the parents may be difficult or terrible-especially when it comes to certain subjects. Here are some suggestions to make it easier.“可知,但是与父母交谈可能是困难甚至糟糕的,尤其是提及特定的话题。有一些建议让它变得更容易些。故答(Some suggestions/advice on)How to build(develop)a good(great)relationship with your(our) parents. /How to get along well with your parents。
(2)英译汉题。根据知识点the more ……the more……越……越……,联系上下文,结合语境。故答你做得越多,事情就变得越容易。
(3)细节理解题。根据第四段“ Chatting with parents every day not only keeps the present relationship strong, but it can help a might-be-worse relationship get better.“可知,每天与父母交谈不仅保持当前的关系紧密,而且它可以帮助使可能糟糕的关系变好。故答It can keep the present relationship strong;It can help a might-be-worse relationship get better。
(4)补充填写题。根据最后一段" When parents feel connected to your daily life, they can be there for you if something really important ."可知,当父母觉得参与到你的日常生活中时,如果一些真的重要事情发生时他们会在你的身边。故答comes up/appears/happens。
(5)自我发挥题。本小题是一道发散题,紧贴题干要求作答就好。答案不唯一。故答We had a picnic together last month。
【题目】短文填空。从方框中选择恰当的词并用其适当形式填空,使短文通顺、 意思完整。每空一词, 每词限用一次。
difficult decision feel help open satisfy see somewhere kind we |
When we hear about “the homeless”, most of us think of the developing world. But the fact is that we can see homeless people. For example, how many of us would expect people living on the streets of a developed country like Germany?
Kurt Muller and his wife (妻子) Rita had spent years making meals for the homeless of Berlin, Germany. They often stayed at home, made sandwiches, set a table in the street and gave food to the homeless. “I got such a strong when I saw thankful and happy smiles (微笑) on their faces.” said Kurt.
The Mullers soon found that food and clothing weren't enough. “What these people also need is warmth and caring.” said Rita. The Mullers to give their phone number to the street people and told them to phone anytime. Rita made sure there was somebody at home to answer the phone and their home was always to the homeless.
They were soon running out of all their time and money, so Kurt had to visit food and clothing factories to ask for help. Many factories were moved (感动) by their and spirit, they gave them enough food and clothing.
Kurt and Rita get nothing for their hard work. “We feel like parents,” says Rita, “and parents shouldn't expect money for their children. The love we get on the streets is the best thing for .” Though Rita and Kurt meet many and often get tired, they say they will go on with the work because they like the of having made a difference in the world.