题目内容

【题目】

A. happily B. covered C. ancient D. but also E. taller

Millions of years ago, there were lots of trees on the Earth, because summer lasted all year round. A forest 1 the Earth like a green carpet.

What was the forest like? It’s not difficult to find out, because parts of that 2 forest still stand. The largest of today’s rainforest is in South Africa. It covers about a million square miles. All the trees are very tall. The young trees are up to 60 feet high. But it is not easy for some to grow 3 because very little sunlight reaches them. In this forest of all trees, not only plant life is rich 4 animal life. At different heights live different animals. By the many noises they make you know they are there.

【答案】

1B

2C

3E

4D

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了一些关于森林的知识。

1句意:森林像一块绿色的地毯覆盖着地球。

根据句子结构可知,空格处应填入动词作谓语,只有B选项covered“覆盖”为动词过去式,符合句子结构,故选B

2句意:这不难发现,因为那片古老森林的一部分仍然屹立不倒。

根据句子结构可知,空格处应填入形容词作定语,修饰名词forest,将CE选项都带入句中可知C选项ancient“古老的”更为符合句意,故选C

3句意:但对有些树来说,长高并不容易,因为只有很少的阳光照射到它们身上。

结合前文All the trees are very tall. The young trees are up to 60 feet high可知,本句说的也与树的高度有关,故句意应为“但对有些树来说,长高并不容易,因为只有很少的阳光照射到它们身上”,E选项taller“更高的”符合句意,故选E

4句意:在这片树木繁茂的森林里,不仅有丰富的植物生命,还有丰富的动物生命。

not only ... but (also) ...为固定搭配,意为“不仅……而且……”,符合句意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,回答下列问题。

Lei Haiwei, a 37-year-old fast courier(快递员) from Hunan Province, got first place in a televised Chinese poetry knowledge competition. He beat other competitors, including a master's degree (硕士学位) graduate from Beijing University, in the third season of the Chinese Poetry Competition on CCTV on April 4.2018.

“My interest in ancient poems began as early as I was six years old. My father hoped I would grow up to be a man who keeps the mountains, rivers. lakes and seas in mind," the courier said.

In 2001 the younger Lei found a job in Shanghai and began to read books related to ancient poems at bookstores or libraries in his spare time, since he didn't make much money. The young man also developed a habit of reciting poems he liked and writing them dawn after returning home.

Though Lei works 88 a fast food courier in Hangzhou later, his love for poems never died.

Even on his busiest work days, he used any available moment to recite poems. For example, I am used to reciting poems when I wait for food at restaurants and traffic lights on my way to deliver food. Reciting poems not only enriches my knowledge but also makes my job less boring. As for my future plan, I will stick to reading and reciting poems," Lei said.

1What is Lei Haiwei?

___________________________________________________.

2What place did he get in the competition?

___________________________________________________.

3Lei Haiwei doesn't have great interest in ancient poems,does he?

____________________________________________________.

4When was the third season of the Chinese Poetry Competition held?

___________________________________________________.

5What is Lei Haiwei's future plan for the poems?

__________________________________________________.

【题目】阅读表达

WHEN was the last time you used an emoji ? For many of you, the answer is “just now”! Indeed, the cute little pictures have become an important part of our digital lives. But think twice the next time you send out an emoji – the wrong one may get you in hot water

A 12-year-old girl from Virginia, US learned this lesson the hard way. She faced charges for using gun, bomb and knife emojis in a post on Instagram, a photo-sharing website, in December. She had to appear in a court for threatening the school and computer harassment (骚扰) last month, reported The Washington Post.

The girl’s mother said her daughter was a good kid and that the post was a response to bullying (欺凌). It’s not clear whether the case has already been solved, since the hearings (听证) were not open to the public.

There will be more and more of these cases as emojis continue to spread around the world. Last year, 6 billion emojis and other similar pictures were sent every day, according to the UK-based mobile technology company SwiftKey.

While the courts get ready to struggle with upcoming cases with emojis, do you agree that we should start using the icons more carefully?

1What is an emoji?

_______________________________________________________________________

2Why did she have to appear in a court?

_______________________________________________________________________

3What do you think of the girl’s behaviour? Why?

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网