题目内容
B
One day in summer,little Jack was playing on the beach with his father. Suddenly,he saw a little tortoise moving slowly on the sand. He started to look at it carefully and began to touch it with his hand. To his surprise,the tortoise stopped moving. It pulled in its head and legs,and closed its shell tightly. He touched it again but the tortoise didn't move at all. Jack became angry. He used a stick and tried to force (强迫) it to open.
When his father saw this,he stopped him and said ,“No,son,you mustn't do that!You will kill the tortoise. You won’t get it open with a stick. ” Jack was curious and asked ,“Why?”
“Just wait and see” his father replied Then he picked up the tortoise and put it in a bag.
After they came back home,the father took the tortoise out of the bag. He put it near the fireplace.
After a few minutes,the tortoise began to move a little. Then the tortoise stretched out (伸出) its head and legs. At last,the tortoise began to crawl across the room. How excited Jack was when he saw this.
“Son,now you see ,” said his father ,“sometimes,you can't force someone to do things he doesn’t like.
But if you get him warm first,he will do what you want him to do. ”
() 1. One day Jack and his father were playing .
A. on the beach B. in the zoo C. on the hill D. in the garden
() 2. Jack used a stick to the tortoise.
A. save B. feed C. open D. close
() 3. The father picked up the tortoise and .
A. killed it B. put it in a bag C. cooked it D. threw it into the sea
() 4. After the tortoise got near the fireplace,it began to move a little.
A. warm B. cool C. thirsty D. hungry
() 5. The story tells us that .
A. people will do things we want them to do
B. people won’t do things we want them to do
C. we can force people to do things they don't like
D. we can't force people to do things they don't like
B
阅读提示:杰克和他的爸爸在海滩上游玩时,发现一只乌龟在海滩上一动不动,因此杰克想用树枝使它伸出头和腿,但被爸爸阻止了。 爸爸把它带到暖和的火炉旁,乌龟伸出了头和腿。由此得出一个道理:不要强迫别人做他不喜欢做的事情。
1. A细节理解题。由文中的第一句知,杰克和他的爸爸在海滩上玩,所以选择A.
2. C细节理解题。由文中第一段的最后一句“He used a stick and tried to force it to open."知,所以选择 C.
3. B细节理解题。由文中的第三段知,爸爸把它捡起来放进包里,所以选择 B.
4. A细节理解题。由文中的最后一句可得出答案为A.
5. D主旨大意题。由文章最后一段知,故事告诉我们,不能强迫别人做他们不喜欢做的事情。
B
Al fie's Angels By Henriette Barkow Alfie wants to be an angel because angels do anything!But his teacher has other ideas. She thinks Alfie wants to look cool. For: Ages 8〜12 Price: $ 7. 50 Languages: English and French | What Is Peace By Emma Damon Peace is giving... not talking. Peace is love... not hate. And peace is many more things... For: Ages 4〜6 Price: $ 5. 99 Languages: English and Japanese |
That's My Mum By Henriette Barkow Pictures by Derek Brazell People often say that Mia's mum is not her mother because they don't like each other. Mia doesn’t want people to say that. Mia and her friend Kai decide to do something about this. For: Ages 8〜12 Price: $ 6. 50 Languages: English and Chinese | Farmer Duck By Martin Waddell Pictures by Helen Oxenbury There was a duck. It lived with a lazy farmer. When the duck worked,the farmer lay in bed. One day the other animals decided to do something for the duck. For: Ages 6〜8 Price: $ 8. 50 Languages: English and Korean |
() 1. Who may like reading Alfies Angels'!
A. Jim,a high school boy. B. Jessica,a five-year-old girl.
C. Dim,whose son is in Grade 4. D. Helen,who is in Grade 3.
() 2. Who draws the pictures for Farmer Duck?
A. Martin Waddell. B. Helen Oxenbury.
C. Henriette Barkow. D. Derek Brazell.
() 3. Which of the following is true?
A. Alfie wants to be an angel because he wants to look cool.
B. What Is Peace is a story about giving and talking.
C. You can read there four books in English.
D. The duck in the book Famer Duck is lazy.