题目内容
D
Imagine this: your parents go away on business. but you have to stay at home alone. Would life be as easy as when your parents are around? Would it be a perfect holiday for you?
“I can fill an empty stomach with tomato and egg soup,but that's all. I think many of my classmates are the same. We wouldn’t know what to do,or how to look after ourselves”’ said Zheng Chenyu. “And I'd forget something important. I'd probably watch television and burn the soup. ”
“As soon as I leave home,I'll learn to cook. But now parents do almost everything for us. We’re very lazy,” she said.
Most teenagers have only time for their homework. They don't learn any life skills until they go to college.
However,Li Ping doesn’t think so.
“I think I'd be all right. I wouldn't just eat sandwiches or fruit. I know how to cook some simple dishes because my mum showed me,” the 13-year-old boy said. In his opinion,many teenagers depend too much on their parents,and there is much more to learn than cooking,like tidying up your room or even dressing yourself properly.
For most teenagers it wouldn’t be a holiday at all.
根据短文内容回答下列问题。
1. Why would Zheng Chenyu probably burn the soup?
2. When will Zheng Chenyu learn to cook?
3. What's Li Ping's idea about many teenagers’ life?
4. Would life be as easy for teenagers living alone as when their parents are around?
5. What do you learn from this passage?
D 阅读提示:本文介绍了当前部分青少年的一些生活状况,作业太多,没有时间学习生活的技能,父母不在家时,无法独立照料自己。
1. Because he can't cook anything else.细节理解题。根据第二段的内容可知:他仅会做这件事。
2. As soon as he leaves home.细节理解题。根据第三段内容可知。
3. They shouldn’t depend too much on their parents.细节理解题。由“In his opinion,many teenagers depend too much on their parents... w 可知。
4. No,it won’t. 判断推理题。根据文章的内容可推断出:父母不在家,青少年们的生活会难得多。
5. We should learn how to look after ourselves.观点表达题。结合文章的大意,可知我们要学会照料自己的技能。
D
We know that driving less reduces air pollution. But there's another way to help out: drive green cars.
Green here means new energy. The green cars either use less gas,or no gas at all. Some of them use electricity. So they produce less air pollution.
More and more people are willing to take them,because every kilometer they travel means a reduction in PM 2. 5 emissions. You have probably seen many in the street.
Many cities and regions will promote the use of green cars. If a person buys a new energy car,the government will give him or her some money back.
But still,many people don’t want green cars. Green cars need to charge regularly. It takes one and a half hours to charge an electric car,but this only allows the car to drive 200 km. Also,you can’T charge green cars at home. You have to drive them to a special charging station.
But,think about the air pollution. Maybe the trouble is worth it.
根据短文内容完成下面的信息表。
About 1 cars | |
Advantages | * Use 2,or no gas at all. * Produce much less 3 . |
4 | * It takes 90 5 to charge an electric car,but the car can only drive 6 . * You have to drive them to a special charging station to 7 the car. And the number of such stations is too 8 . |
New policy | Many cities and regions will 9 the use of green cars. People who buy new energy cars will get back some 10 . |
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.