题目内容
【题目】Mary is an American doctor. She is now in China. She works in a hospital in Hangzhou. She is also learning Chinese medicine(医学) there. She likes Chinese medicine very much. She loves to work for the patients(病人), because it’s interesting She works hard in the day and read English books on Chinese medicine at night. She learns Chinese from Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese, too.
Her husband John is from America, too. He is a policeman. He works in a police station in Hangzhou, too. He works hard, too. He’s very busy. He works on Saturdays and Sundays. His work is kind of dangerous, but he says, “I love my job very much. It’s exciting and I can work for the people.”
【1】Mary and her husband are from ______.
A. America B. English C. China D. Australia
【2】Mary loves her work, because _______.
A. it’s busy B. she can help the patients and her job is fun
C. she likes Chinese medicine D. she can work in Hangzhou
【3】Mary often reads books on ______.
A. Chinese history B. English medicine C. English D. Chinese medicine
【4】— How is Mary’s Chinese? —_____.
A. She learns Chinese from Chinese books
B. She doesn’t want to learn Chinese
C. She learns Chinese from others and can speak and read some Chinese now
D. She can speak some Chinese and read it.
【5】Which of the following is wrong(错)?
A. John is not busy. B. John loves to work for people.
C. John needn’t work on weekends. D. John and his wifework in the same city.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】D
【5】A
【解析】
【1】细节理解题。根据文中第一段第一句:Mary is an American doctor和第二段第一句:Her husband John is from America, too知答案选A。
【2】细节理解题。根据文中句子She loves to work for the patients(病人), because it’s interesting。知答案选B。
【3】细节理解题。根据文中句子She works hard in the day and read English books on Chinese medicine at night.知答案选D。
【4】细节理解题。根据文章第一段最后两句: Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese, too.知答案选D。
【5】细节理解题。根据文中句子He’s very busy.知答案A是错误的;根据文章第二段的叙述B、C、D三个选项,都是正确的。本题是让选错误的。故答案是A。
【题目】
Tina Smith is a 911 operator (接线员). She takes calls and sends help to those in need. She got four calls this morning. |
Name:Susan Wendle Telephone:780-374-596 Age:36 Place:Next to the River Ouse in Norfolk. I can see the town of King's Lynn on the other side of the river. I'm in Ferry Road with my son. Problem: My son fell in the river and cannot get out. He is holding on to (紧紧抓住) a boat. He is very cold and tired. I tried to go in to help but I don't swim very well. |
Name: Brian Morton Telephone: 781-293-745 Age:48 Place:Crossing 4 of the M25 near the village of Shoreham with my friend. Problem:I drove off the road and hit a tree after trying not to run over a dog. I hurt my leg. My friend's head is bleeding (流血). |
Name:Andrea Shelly Telephone:781-003-578 Age:78 Place:At home by myself in the hall.27 Mycroft Street. Problem:I fell down the stairs and can't move my legs. |
Name:Steven Carter Telephone:784-384-924 Age:33 Place:At home by myself and I'm upstairs.18 Sunderland Avenue. Problem:My house is on fire. I can't get out. |
【1】Who is in the river? ______
A.Susan Wendle.B.Brian Morton.
C.Susan Wendle's son.D.Brian Morton's friend.
【2】How many people got hurt in the car accident? ______
A.1.B.2.C.3.D.4.
【3】Which of the following is TRUE according to the material? ______
A.Steven Carter swims well.B.Andrea Shelly fell down the stairs.
C.Tina Smith works in a post office.D.Brian Morton lives on Sunderland Avenue.