题目内容

【题目】Mary is an American doctor. She is now in China. She works in a hospital in Hangzhou. She is also learning Chinese medicine(医学) there. She likes Chinese medicine very much. She loves to work for the patients(病人), because it’s interesting She works hard in the day and read English books on Chinese medicine at night. She learns Chinese from Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese, too.

Her husband John is from America, too. He is a policeman. He works in a police station in Hangzhou, too. He works hard, too. He’s very busy. He works on Saturdays and Sundays. His work is kind of dangerous, but he says, “I love my job very much. It’s exciting and I can work for the people.”

1Mary and her husband are from ______.

A. America B. English C. China D. Australia

2Mary loves her work, because _______.

A. it’s busy B. she can help the patients and her job is fun

C. she likes Chinese medicine D. she can work in Hangzhou

3Mary often reads books on ______.

A. Chinese history B. English medicine C. English D. Chinese medicine

4— How is Mary’s Chinese? —_____.

A. She learns Chinese from Chinese books

B. She doesn’t want to learn Chinese

C. She learns Chinese from others and can speak and read some Chinese now

D. She can speak some Chinese and read it.

5Which of the following is wrong()?

A. John is not busy. B. John loves to work for people.

C. John needn’t work on weekends. D. John and his wifework in the same city.

【答案】

1A

2B

3D

4D

5A

【解析】

1细节理解题。根据文中第一段第一句:Mary is an American doctor和第二段第一句:Her husband John is from America, too知答案选A。

2细节理解题。根据文中句子She loves to work for the patients(病人), because it’s interesting。知答案选B。

3细节理解题。根据文中句子She works hard in the day and read English books on Chinese medicine at night.知答案选D。

4细节理解题。根据文章第一段最后两句: Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese, too.知答案选D。

5细节理解题。根据文中句子He’s very busy.知答案A是错误的;根据文章第二段的叙述B、C、D三个选项,都是正确的。本题是让选错误的。故答案是A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B 、C和D)中选出最佳选项。
A
This is a tale of two friends — one is blind, the other has no arms. On their own, the two are "disabled". But together, they are a powerful team that has changed part of their village in North China's Hebei Province into a rich, green forest. Meet 53-year-old Jia Haixia and Jia Wenqi!
Their story began in 2000, when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee. Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.
When the friends work together, they focus on their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 a.m. when the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant, the two use branches from existing trees. Haixia climbs to the tree-top and with Wenqi's direction, selects the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area.
Though hard-working, the men don't make much money. But as Wenqi puts it, "We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter."
Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need --- a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world!
(1)Why did Haixia and Wenqi start working together?
A.Haixia needed someone to help him.
B.They both needed a way to make money.
C.They wanted to improve the environment.
D.They were required to do so by local offcials.
(2)Haixia and Wenqi's forest has helped the village by ______.
A.stopping floods in the rainy season
B.increasing the number of tourists
C.making the villagers richer
D.providing more farmland
(3)Why do Haixia and Wenqi plant tree branches?
A.They are easy to get.
B.They do not cost money.
C.They can grow very quickly.
D.They are preferred by animals.
(4)In paragraph 4, when Wenqi says "We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter", he means that "______".
A.they hope to make the forest even better
B.the fruits from their trees are very sweet
C.they are proud not to depend on others
D.they are able to do any difficult work
(5)What can we learn from this story?
A.Never give up and you will succeed.
B.We should help the disabled to work.
C.Try your best when facing difficulties.
D.We can achieve more with teamwork.

【题目】 Being outgoing is good for your life. Those who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing. You can start becoming outgoing with your best friends or a group of friends. But the real challenge(挑战) comes when you meet strange people or new friends. Smile more, and usually they will return your smile. In this way, you may have some talks.

Start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going?” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in newspapers and prepare (准备) your views,or surf the Internet for new information and then keep that in mind. The easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, and you may make new friends there.

1You should start to be outgoing with _________.

A.Your parentsB.your teachersC.your best friendsD.your new friends.

2When you start a talk with a stranger(陌生人), you should say “________”.

A.What’s the matterB.What is your name

C.How is it goingD.Are you all right

3The easiest way to be more outgoing is __________.

A.talkingB.smilingC.playingD.going out

4Making new friends can make us ________.

A.more outgoingB.healthierC.more interestingD.wilder.

5Which is NOT the writer’s view(观点)?

A.Being outgoing is really difficult

B.Being outgoing is good for our lives.

C.Being outgoing helps people have more fun.

D.Being outgoing with strangers is not easy.

【题目】 There was a poor school in a small village. When_______came, it used an old stove (火炉) to warm students. A boy always came to school the_______. He started the stove, so his teachers and classmates could______themselves as soon as they came into the classroom.

One day, when his teachers and classmates________ school, they found the classroom was on fire and the boy's legs were burnt badly. They________ him to the hospital. The doctor said to his mother the boy would be________in his rest life.

The boy said to himself, “I must walk again.” Unluckily, his two legs didn't have any_______ .

After he left the________, his mother kneaded () his legs every day. The________didn't get better, but he didn't give up. On one fine morning, he was in the wheelchair in the yard._________an idea came into his mind. He_________his wheelchair and practiced walking. He tried his best to stand up.

Depending on(依靠) his strong________, the body finally stood up and could walk again. He could________run. His teachers and classmates learned a lot from him. Never_______ and keep trying. You'll find_____is impossible.

1A.springB.summerC.autumnD.winter

2A.earliestB.most carefullyC.most angrilyD.most comfortably

3A.hurtB.dressC.feedD.warm

4A.left fromB.left forC.arrived atD.passed by

5A.broughtB.invitedC.pointedD.sent

6A.disabledB.blindC.deafD.lonely

7A.interestsB.feelingsC.difficultyD.blood

8A.parkB.marketC.homeD.hospital

9A.communicationB.situationC.accidentD.performance

10A.SuddenlyB.RecentlyC.DifferentlyD.Heavily

11A.leftB.carriedC.fixedD.cleaned

12A.wheelchairB.motherC.skillD.mind

13A.stillB.onlyC.evenD.yet

14A.come outB.give upC.take downD.cut up

15A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网