题目内容

【题目】阅读下面的短文,根据内容回答问题。
I am a Chinese boy. My name is Li Jun. I had a wish to go abroad (到国外) for a very long time. Finally a good chance came. Now I am studying in the USA. My wish comes true (真实的), but I am not happy here. I want to go back to China because I hate the food in the USA. People in the USA eat a lot of bread. They also like fast food and fried chicken very much. But I don't like such food. I like Chinese food. There are many different kinds of food in China. They are all very delicious. So, I often go to the Chinese restaurants in America. The food there is nice but very expensive. The American people also like Chinese food very much.
(1)Is Li Jun studying in the USA?
(2)How does Li Jun feel in the USA?
(3)Why does Li Jun want to go back to China?
(4)What kind of food does the writer like?
(5)Who also likes Chinese food very much?

【答案】
(1)

Yes, he is.


(2)

He is not happy there./He doesn't feel happy there.


(3)

Because he hates the food in the USA.


(4)

He likes Chinese food.


(5)

The American people.


【解析】本文是一个叫李军的男孩的自我介绍。他曾经希望去国外学习,而且他的梦想现在实现了。但 是他现在在美国学习不开心,因为美国和美国人的饮食习惯不一样。
(1)细节理解题。题意:李军在美国学习吗?由短文里的:Now I am studying in the USA可知,李军现在是在美国学习。故作肯定回答:Yes, he is.
(2)细节理解题。题意:李军在美国感觉怎样?由文中的:but I am not happy here.可知,李军在美国感到不开心。故回答:He is not happy there.或 He doesn't feel happy there.
(3)细节理解题。题意:为什么李军想要回中国?由文中的:I want to go back to China because I hate the food in the USA.可知,他想回中国是因为他讨厌美国的食物。故回答:Because he hates the food in the USA .
(4)细节理解题。题意:作者喜欢哪种食物?由文中的:I like Chinese food. 可知,作者喜欢中国食物。故回答:He likes Chinese food.
(5)细节理解题。题意:谁也非常喜欢中国食物。由短文最后一句:The American people also like Chinese food very much.可知:美国人也非常喜欢中国食物。故回答:The American people.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文,从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
C
American schools begin in September after a long summer holiday. There are two terms (学期) in a school year; the first term is from September to January, and the second is from February to June. Most American children begin to go to school when they are five years old. Most children are seventeen or eighteen years old when they finish high school.
High school students take five or six subjects each term. They usually go to different classrooms every day, and they have lots of homework for every subject. After school, they do many interesting things.
After high school, many students go to college. They usually have to pay a lot of money. So many college students work after class to get money for their studies.
(1)In America, summer holidays begin in _________.
A.September
B.July
C.May
D.February
(2)When a boy is six years old, he _________.
A.has to stay at home
B.can go to high school
C.is old enough to go to school
D.goes to work
(3)American high school students ________ after school.
A.have lessons
B.go to work
C.help the old
D.do lots of interesting things
(4)In order to (为了) ________, many American college students work after class.
A.help their parents
B.get money for their studies
C.help others
D.learn some useful things
(5)Which of the following is true?
A.American students usually only have a two-month holiday every year.
B.American students have four terms in a year.
C.A 16-year-old child usually has five or six subjects each term at school.
D.High school students go to the same classroom each term.

【题目】 We are in a world full of competition.Our parents compete(竞争)with others in their offices,our brothers and sisters compete with others in their colleges,and we compete with our classmates in school.Many of us give up in the face of competition. Why can’t we do better than others? One important reason is that we have no self confidence.

In fact,everyone is born equal.You can do what others do.Although your classmates may be better than you in some ways,you may be better than them in other ways. So everyone has his or her own advantages.Don't look at things from a single point of view.Try to discover your own advantages,and believe that you can do better than others in those ways.

Competition is not so terrible.Don't be afraid of it.And don't be afraid of those classmates who are better than you.② that, is, self confidence, the, step, success, first , to, remember. Believe in yourselves,and you will be successful.

【1】 将文中①处划线句子翻译成汉语。

__________________________________________________________.

【2】根据英文释义,从短文中找出正确的单词。

e__________: having the same rights or being treated the same as other people;

a__________: a thing that helps you to be better or more successful than other people

【3】 将文中②处的单词连成一个合适的句子。

___________________________________________________________.

【4】将文中处句子改写为同义句。

You ______ be successful ______ you believe in yourselves.

【5】What can you learn from the passage?

____________________________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网