题目内容

My brother, John, is a college student. Last year he went to Italy and stayed for two months. I was surprised that John was able to have such a long holiday, because he never had any money.

“How did you manage it, John?” I asked. “I thought you were going to stay for two weeks.”

“It was easy,” John answered. “I got a job.”

“A job?” I asked in surprise. “What did you do?”

“I gave English lessons to a shop manager,” John answered.

“His name is Luigi. We have become good friends.”

“But you’re not a teacher,” I said.

“I told Luigi I couldn’t teach,” John explained. “But he insisted on having conversation(会话) lessons. He wanted to practice his English. He had a lot of American customers, so it was important for him to speak English. I spent three hours a day talking to him. In return he gave me a room, three meals a day and a little pocket of money.”

“Did your pupil learn much English?” I asked.

“I don’t know,” John said, “but I learnt a lot of Italian.”

阅读短文,选择正确答案

1.The writer was surprised that John was able to stay in Italy for ______.

A. a week                    B.two months

C.two weeks                  D.two years

2.John was able to have a long holiday in Italy because ______.

A. he was a shop manager

B.he had a lot of money

C.he taught a shop manager to learn English

D.he worked in a shop as an assistant

3.John’s pupil was ______.

A. an American                 B.an Englishman

C.a Chinese                    D.an Italian

4.How long did John spend talking to his pupil every day?

A. Two hours.                  B.Twenty minutes.

C.Three hours.                 D.Thirty minutes.

5.Why did the shop manager ask John to teach him English?

Because______.

A. he was an Italian                 B.he liked English very much

C.he was a shop manager          D.he had many American customers

 

答案:B;C;D;C;D
解析:

1.      Last year he went to Italy and stayed for two months. I was surprised that John was able to have such a long holiday, because he never had any money.根据这两句可知,本题选B

2.      “I gave English lessons to a shop manager”… “I spent three hours a day talking to him. In return he gave me a room, three meals a day and a little pocket of money.” 根据这句可知,本题选C。お

3.      因为他是去意大利度假,而且他在教这个学生的过程中学会了很多意大利语,因此他的学生应该是个意大利人。

4.      “I spent three hours a day talking to him.”根据这句可知,本题选C

5.      He had a lot of American customers, so it was important for him to speak English.根据这句可知,本题选D

 


练习册系列答案
相关题目

Summer holiday is coming , what do you like to do ?here are four students telling us what they will do in the coming summer holiday.

     Mai hajui  Baihetiya, 14 .

   I am from Xinjiang . I am studying at Tianjin No.2 Middle School now. I will go on a trip to Beijing . I am going to the Great Wall , the Summer Palace and the Palace Museum . I will go to Wangfujing Street to buy a sweater for my mother, a scarf for my father and a T- shirt for my brother.

     Wu Jun, 13.

  I come from Shanghai . My favourite season is summer . I like going swimming with my friends in the swimming pool. It is very exciting .

     Mike ,13 . 

  I am studying at Nanjing No. 5 Middle School . I miss my parents very much . I will go back to America to see my family . Summer is a good season to go out . I will have a picnic with my friends in the countryside . I can also play football and baseball with my friends . How happy we will be . 

     Liu Shuyi, 14,

 I am from Shanghai . I like summer best because I can eat ice cream and wear a dress. I am not good at English . I will join an English club to learn English .

1.How many family members will Mai hajui Baihetiya buy presents for?  _________

A. Three  . B. Four  .  C. Five .   D. Six  .

2.Who likes swimming according to the passage?________ .

A.  Wu Jun        B. Mike   C.Mai hajui Baihetiya  D. Both A and B.  

3.Who likes playing baseball according to the passage?

A. Wu Jun.    B. Mike  .  C. Liu Shuyi  D. Mai hajui Baihetiya .

4.Liu Shuyi likes summer best because she can _________ .

A. eat ice cream   B. go boating .

C. eat fish .       D. go fishing .

5.Which is NOT TRUE according to the passage ?

A. Mike is from America.

B. Liu Shuyi speaks English very well.

C. Mai hajui Baihetiya lives in Tianjing now

D. Wu jun and Mike are of the same age.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网