题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

1Which of the following statements is TRUE about the “PlantBottle”?

A. The bottle is completely made of plants.

B. It was a product of the Coca Cola Company.

C. It costs much money.

D. People can’t recycle it

2The new light bulb_______.

A. is brighter than the old ones

B. isn’t good for the environment

C. can last at least 25 years

D. can last less than 25 years

3The Water Talky was invented by_______.

A. German scientists

B. a young child

C. a UK company

D. some swimmers

4What will happen if you sit in the chair for too long?

A. Your head will hurt

B. You will be very nervous.

C. The chair will move

D. The chair will warn you to move.

5All the four inventions have something to do with_______

A. daily life

B. the climate

C. making money

D. the environment

【答案】

1B

2C

3B

4D

5A

【解析】试题分析:本文介绍了几项新的发明:可口可乐公司的由植物做成的可循环的瓶子、英国的寿命长的新型灯泡、适合于游泳者水下讲话的扩音设备、德国科学家发明的防止久坐伤害的椅子。

1】推理判断题。由第一则报道的第一句:The Coca Cola Company has an invention —the “PlantBottle”.可知这是可口可乐的新发明。故选C

2】细节理解题。由第二则报道的第一句:Now the UK has a new light bulb that can last 25 years or more.可知这种灯泡至少用25年。故选C

3】细节理解题。由第三则报道里的:Rich Stachowski invented this Water Talky at the age of 10.可知该项发明是Rich Stachowski十岁时发明的。故选B

4】细节理解题。由第四则报道的最后一句:It makes noises to tell users when they need to move.可知坐得太久时,椅子会发出警告,故选D

5】推理判断题。所有这些发明都与日常生活相关,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。

Everyone has their own way to help the people in the quake-hit area. Pop star Allen Su has done more than just donate(捐献)money.

He has made a song called Were Together to make the earthquake victims(地震灾民)happy . I hope my singing will give them the confidence to stay alive and rebuild their homes, he said .He took part in charity events to raise money for the Sichuan people.

Everybody talks about the score(成绩)of 8.5 Su got in his IELTS(雅思)exam .But he doesnt like to speak of it. High test scores dont mean anything, he told teens. The important thing to us is to be able to put our talents to good use.

He spent seven years studying in Australia .He said the experience of finding yourself in a strange place and of having to speak in a foreign language was a challenge. I had no choice but to speak English, he said . But the effect(影响,结果)was that my language skills are really improved.

Su has always gone after what he wants .Now he hopes he can encourage the earthquake victims to face the future bravely. Young people are just at the beginning of life's journey, he said . They have the time and strength to put the past behind them and make something of their lives.

【1】根据短文内容,选词填空

He has made a song called were Together to the earthquake victims.

2根据短文内容,改写句子。(每空一词)

He spent seven years studying in Australia

It _________him seven years to __________in Australia.

3根据短文内容回答问题。(10个词左右)

What does Allen Su think is the important thing?

4把短文中划线的句子翻译汉语。

5 根据短文内容回答问题。(10个词左右)

What can you learn from Allen Su ?

【题目】

What will you do if you get five million?Different people give different answers.

If I get five million,I want to do business.I will do a lot of things for my family.For me nothing is more important than my family.I will buy a new house for them and travel around the world.

If I have five million,I will use the money to do everything I like.First,I will use two million to open my own shop.And I will use another two million to buy some new houses.In the future,the houses which I buy will become more expensive,and I will sell them to other people.Finally,I will use one million to buy some presents for my family and my best friends.

If I have five million,I will put three million in the bank and spend two million.I will visit Paris,London and New York.I will eat delicious food,play games,and build a house with a swimming pool.

I will buy an island if I have five million.Then I will be the king of the island.I will invite my friends to my island.

1Who will do business if he/she gets five million?

A. Sally. B. Jack. C. Anna. D. We don't know.

2What will Anna do if she gets five million?

A. Do business. B. Open a shop. C. Buy an island.

D. Put three million in the bank and spend two million.

3What will Joe do with the last one million if he gets five million?

A. He will buy some new houses.

B. He will open his own shop.

C. He will buy some presents for his family and his best friends.

D. He will build a house.

4Where will Anna visit if she gets five million?

A. China and Japan. B. London,Paris and New York.

C. London,Paris and Belgium. D. Angola,Cuba and India.

5What does the passage talk about?

A. If one loses money,what will he/she do?

B. If one borrows five million,what will he/she do?

C. If one gets five million,what will he/she do?

D. If one builds a big house,he/she will sell it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网