题目内容
【题目】 You've just had a great interview and you have your hopes set on getting this job. You know you should follow up, but you don't know exactly what to do.
Here are some tips to help lead you in the right direction.
Get the Details:
Ask the time for hiring. It's a piece of helpful information. When you know the time to make a decision, you can get a better idea of how long you should keep in contact with the interviewer.
You should also get the interviewer's name, title and contact information. You'll need the information when you write a thankyou letter.
The Thankyou Letter:
Interviews are competitions and this is a great way to put your name in your interviewer's mind. Sending a wellwritten note or letter is important. First,thank the interviewer for seeing you and make sure this is the main point of your letter. You can also use the letter to say something that the interviewer asked you about.
The Followup Call:
You can call them up to make them remember you. Say you're interested in the job. Be calm and polite.
Don't Give Up:
You should not stop the search for jobs. You should continue with planned interviews and apply for new jobs. Followup after a job interview is necessary to make a lasting and positive impression on your job interviewers. By following these rules you can make them remember you.
【1】The passage is written to the interviewees (被面试者) who ________.
A.are not busy preparing for an interview
B.always behave badly in an interview
C.have just been hired by a company
D.have just had an interview and hope to get the job
【2】The underlined word “tips” can be best replaced by “________”.
A.questionsB.answersC.suggestionsD.plans
【3】What should you say on the phone according to the tip of the followup call?
A.You are interested in the job.B.The job is different.
C.You are calm.D.You have many hobbies.
【4】We can infer from the passage that ________.
A.you can get a job by persistence (坚持)
B.few people want to find a job
C.you needn't do anything after an interview
D.there are no jobs for you
【5】The best title for the passage is “________”.
A.How to ask the interviewer's information
B.How to follow up after a job interview
C.How to make a call
D.How to write a letter
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】A
【5】B
【解析】
文章大意:本文就面试后的跟进工作给了我们一些建议。
【1】细节理解题。根据You've just had a great interview and you have your hopes set on getting this job. 你刚刚经历了一次非常棒的面试,你对得到这份工作充满了希望。可知,本文是写给那些刚刚面试过并且希望得到这份工作的人的,故答案D。
【2】词义猜测题。根据下文作者所给出的几条建议,结合本句Here are some tips to help lead you in the right direction.可知句意为“这里有一些建议可以帮助你找到正确的方向。”所以tips应是“建议”的意思,结合选项可知C选项符合题意,故答案为C。
【3】细节理解题。根据You can call them up to make them remember you. Say you're interested in the job. Be calm and polite. 你可以打电话给他们,让他们记住你。说你对这份工作感兴趣。保持冷静和礼貌。结合选项可知A选项符合题意,故答案为A。
【4】细节理解题。根据You should not stop the search for jobs. You should continue with planned interviews and apply for new jobs. 你不应该停止寻找工作。你应该继续进行计划中的面试,并申请新的工作。由此可知你可以通过坚持不懈来获得一份工作,所以A选项符合题意,故答案为A。
【5】主旨大意题。通读全文可知,文章大意是被面试者面试后需要做的事情。即:面试后跟进。结合选项可知B选项符合题意,故答案为B。
【题目】书面表达
假设你是一名中学生,叫做 Jane,从 Teens 上看到该报正在开展主题为 Better Weekend, Better
Student 的周末安排讨论活动。你打算结合亲戚家的情况,给报社写一封英文信参与讨论。内容提示见下表:
背景介绍 | 城市中,培训中心越来越多 |
身边事例 | 表弟,七年级,姑妈对他要求严格,太在意考试分数 去年七月起,周末忙于写作课和数学课 理解父母,但有时会抱怨培训班占用太多业余时间 |
热议焦点 | 周末参加培训班是否有必要? |
你的观点 | …… |
注意事项:
1. 投稿须包括表格中所有提及内容,要求语句通顺、意思连贯;
2. 省略号部分须用 2-3 句话进行合理阐述,作适当发挥;
3. 词数在 90 个左右,稿件开头已在答题卡上给出,不计入总词数;
4. 稿件内容必须写在答题卡指定的位置上。
参考词汇:
抱怨 (complain)