题目内容
【题目】阅读理解
Last vacation,Linda went to New York with her family.She had great fun there. |
Day 1 I went to New York with my family on vacation.It was sunny and warm.Everything was so great here!People call New York “the city that never sleeps”.Another popular name for it is “the Big Apple”.First we went to Central Park.It was really wonderful.Then we went to Times Square(时代广场). |
Day 2 First we went to Empire State Building(帝国大厦),which is 381 meters high.We went right up to the top and looked out across New York.How fantastic it was!After that I bought the biggest hamburger I had ever seen!After lunch we went shopping. Although it is a big city,you can't get lost because most of the streets have numbers.For example,if you are in Thirtyfourth Street,it's easy to find Thirtyninth Street. |
【1】How was the weather on vacation?
A.It was windy.B.It was sunny.
C.It was cloudy.D.It was rainy.
【2】Linda visited ________ on the second day on vacation.
A.Central ParkB.New York Airport
C.Empire State BuildingD.Times Square
【3】It's easy to find the way in New York because________.
A.visitors can go up to the top of Empire State Building and look out across the city
B.most of the streets have numbers
C.New York is a big city
D.it's full of people in the city
【4】What's the best title for the passage?
A.Parks in New YorkB.Streets in New York
C.Buildings in New YorkD.A Trip to New York
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
本文讲述上个假期,琳达和她的家人去了纽约的故事。并向我们介绍了他们两天分别做了什么。
【1】细节理解题。题干问:假期的天气怎么样?根据文中“It was sunny and warm.”可知,天气晴朗且暖和,故选B。
【2】细节理解题。题干问:琳达在假期的第二天去了哪里?根据文中“First we went to Empire State Building”可知,第二天去了帝国大厦,故选C。
【3】细节理解题。题干问:在纽约很容易找到路是因为什么?根据文中“you can't get lost because most of the streets have numbers”可知,不容易迷路是因为大部分街道都有号码,故选B。
【4】最佳标题题。题干问:这篇文章最佳标题是什么?A. Parks in New York纽约的公园;B. Streets in New York纽约的街道;C. Buildings in New York纽约的建筑;D. A Trip to New York纽约之行。分析文章可知,是在讲琳达一家的纽约之行,故选D。