题目内容

【题目】阅读理解

Last vacationLinda went to New York with her family.She had great fun there.

Day 1

I went to New York with my family on vacation.It was sunny and warm.Everything was so great herePeople call New York “the city that never sleeps”Another popular name for it is “the Big Apple”First we went to Central Park.It was really wonderful.Then we went to Times Square(时代广场)

Day 2

First we went to Empire State Building(帝国大厦)which is 381 meters high.We went right up to the top and looked out across New York.How fantastic it wasAfter that I bought the biggest hamburger I had ever seenAfter lunch we went shopping. Although it is a big cityyou can't get lost because most of the streets have numbers.For exampleif you are in Thirtyfourth Streetit's easy to find Thirtyninth Street.

1How was the weather on vacation?

A.It was windy.B.It was sunny.

C.It was cloudy.D.It was rainy.

2Linda visited ________ on the second day on vacation.

A.Central ParkB.New York Airport

C.Empire State BuildingD.Times Square

3It's easy to find the way in New York because________

A.visitors can go up to the top of Empire State Building and look out across the city

B.most of the streets have numbers

C.New York is a big city

D.it's full of people in the city

4What's the best title for the passage?

A.Parks in New YorkB.Streets in New York

C.Buildings in New YorkD.A Trip to New York

【答案】

1B

2C

3B

4D

【解析】

本文讲述上个假期,琳达和她的家人去了纽约的故事。并向我们介绍了他们两天分别做了什么。

1细节理解题。题干问:假期的天气怎么样?根据文中“It was sunny and warm.”可知,天气晴朗且暖和,故选B

2细节理解题。题干问:琳达在假期的第二天去了哪里?根据文中“First we went to Empire State Building”可知,第二天去了帝国大厦,故选C

3细节理解题。题干问:在纽约很容易找到路是因为什么?根据文中“you can't get lost because most of the streets have numbers”可知,不容易迷路是因为大部分街道都有号码,故选B

4最佳标题题。题干问:这篇文章最佳标题是什么?A. Parks in New York纽约的公园;B. Streets in New York纽约的街道;C. Buildings in New York纽约的建筑;D. A Trip to New York纽约之行。分析文章可知,是在讲琳达一家的纽约之行,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We see many animals every day, but we would be worried if we saw any of these animals on our way to school!

Walking sharks

In 2006, scientists found a new kind of shark off the coast of Indonesia. It can “walk” with its fins along the coral reefs. These walking sharks are about 1 to 1. 2 metres long. They eat shrimp, crabs and small fish. If they are surprised by something, they can swim away using their fins.

The platypus

The platypus is found along the rivers and lakes of eastern Australia. It lays eggs like a bird, has webbed feet like a frog, a bill like a duck and is as poisonous as a snake! We are pleased to hear that it spends much of its life underground.

An unusual dolphin

In 2006, a Japanese fisherman caught an unusual dolphin. It has an extra set of fins near its tail, about the size of human hands. Scientists say that its extra fins could be the remains of back legs. This may be proof that dolphins once lived on land. Evidence from fossils tells us that dolphins were once four-footed land animals. Scientists believe that as they spent more and mor time in the water, their back legs slowly disappeared.

1What did scientists find in 2006?

A.Walking dolphins.B.A web-footed platypus.

C.Unusual coral reefs.D.Walking sharks.

2Which animal is poisonous according to the article?

A.Walking sharks.B.The platypus.C.An unusual dolphin.D.None.

3Which of the following is true about an unusual dolphin?

A.It can walk with its fins.B.It has four feet.

C.It has an extra set of fins near its tail.D.It has four fins.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网