题目内容
【题目】Do you feel bored on weekends? Do you want to spend a free weekend with your children? Here's what you can do.
Visit your community library
A library not only is a house of books, but also has many CDs and DVDs. Many libraries also have story time for young children, film nights, book clubs and many other events-complete for free.
______________________
Introduce yourself to your neighbors if you don't know them well. Invite someone you are interested in over for a cup of coffee and a chat to know each other better.
Clean out your media collection
Just go through what you've got, decide which ones you'd like to keep, and give up the rest. You can either sell them at a used media shop or exchange them online.
Organize a family walking tour
Find out the interesting places in your town, and then go on a walking tour of them. Pack a lunch in your backpack in the park. You can easily turn this into a full day with your family.
Start a book club, or find one to join
If you like reading and know other people that enjoy it, too, consider starting a book club with them. You all can read the same book for a week, and then meet to talk about it.
【1】The writer gives us five ways to ___.
A. keep healthyB. spend a free weekend
C. make more friendD. know more about your community
【2】“___”should be put in the blank.
A. Go to school earlyB. Do more exercise
C. Meet your neighborsD. Enjoy a cup of coffee
【3】The writer gives us ____way(s) to deal with the media collection we don’t want to keep.
A. oneB. twoC. threeD. four
【4】The writer mentions all of the following EXCEPT ___ in his advice.
A. librariesB. toursC. jobsD. clubs
【5】The writer has written this passage mainly for ___.
A. studentsB. parentsC. childrenD. tourists
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
在本文中,作者给父母们提出了五种方法和孩子们一起度过一个空闲的周末。
【1】细节理解题。根据第一段Do you want to spend a free weekend with your children? Here's what you can do.可知下文作者给出5种方法如何度过周末,故选B。
【2】主旨大意题。空白处与其他四个小标题作用一样,都是作者列举的方法,是该段的主旨句。根据后文描述可只是和邻居有关,故选C。
【3】细节理解题。根据原文You can either sell them at a used media shop or exchange them online.可知可以通过卖掉或者交换两种方式处理不想要的媒体收藏,故选B
【4】细节判断题。原文的Visit your community library. Organize a family walking tour. 和Start a book club, or find one to join. 分别与选项A. libraries B. tours和D. clubs一一对应,所以选项C不包含,故选C。
【5】推理判断题。根据第一段Do you want to spend a free weekend with your children?你想和孩子度过一个空闲的周某吗?可知这篇文章是写给父母们看的,故选B。