题目内容
【题目】![]()
When you are sitting in class, have you ever drawn pictures in the margins (页边的空白处) of your notebooks? If so, you are doodling. Many people think of doodling as a distraction (分心) from more important things. But it might be just the opposite. Doodling might help one focus on work.
One study shows that doodling may help you remember things you hear. In 2009 researchers asked two groups of people to listen to a phone message. One group was encouraged to doodle, but the other was not. Neither group knew that it would be asked to remember information from the message. But the group that doodled remembered 29% more.
Other people have suggested other uses for doodling. Jesse Prinz, a professor who studies doodling, says it can help you think creatively. Walking away from a problem to draw might actually help you solve it. When you come back, you'll have a fresh perspective (观点) and figure out an answer more quickly.
An author named Sunni Brown wrote a book on doodling. She argues that doodling is a tool that can help people think. She admits that people see doodling as doing nothing, but she wants to change that. In fact, she runs a business that helps companies improve organization and planning through doodling.
Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement. The more ways you use, the better you learn. And when you doodle while listening to a lecture, you use all four.
You might think that being good at drawing is important for doodling. But if the point of doodling is to help you think, then it doesn't matter what the picture looks like. Even if you're not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!
【1】Which of the following is true?
A.Jesse Prinz thinks doodling can help people remember better.
B.Brown believes doodling involves four ways of learning.
C.One study shows doodling is a distraction from more important things.
D.Many people think that doodling may be good for your learning and thinking.
【2】According to the passage, when you have a problem, you might find a way to solve it by ________.
A.having a conversationB.watching a movie
C.drawing lines or shapesD.wondering in the park
【3】The writer probably agrees ________.
A.doodling has drawn more attentionB.doodling needs good drawing skill
C.doodling develop one's patienceD.doodling helps one focus attention
【4】What's the passage mainly about?
A.The problems of doodling.B.The causes of doodling.
C.The advantages of doodling.D.The side effects of doodling.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】C
【解析】
本文是一篇议论文。当你坐在教室的时候,你曾在笔记本的空白处画过画吗?如果是这样,你就在涂鸦。很多人认为涂鸦是对更重要的事情的干扰,但可能恰恰相反。文章论述了涂鸦的好处。
【1】细节理解题。根据倒数第二段“Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement.”可知,布朗认为涂鸦是有帮助的,因为涂鸦包括许多学习方法。而你通过四种方式学习:看,听,读或写,以及通过运动。故选B。
【2】推理判断题。根据最后一段最后一句话“So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!”意为“因此,下次您需要聚焦帮助时,拿起笔并涂鸦吧!”可推出,有问题时可以拿笔画线条或是形状。故选C。
【3】细节理解题。根据最后一段最后一句话“So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!”意为“因此,下次您需要聚焦帮助时,拿起笔并涂鸦吧!”可知作者同意涂鸦可以帮助聚集精神。故选D。
【4】主旨大意题。根据Doodling might help one focus on work.So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!及全文可知,文章论述了涂鸦的好处。故选C。