题目内容
A driver stopped his car on a street side to have a rest. As he lay down in the seat and closed his eyes, a person came up and knocked(敲) at the window to ask the time. The driver opened his eyes and looked at his watch: “It’s 8:05,” he said. Then he went to sleep again. But soon he was waken up(被叫醒) again because a second person was knocking at the window. “Sir, do you know the time?” he asked. The driver looked at his watch again, and told him it was half past eight. In this way, the driver thought he could not have a good rest, so he wrote a short note(纸条) and stuck(贴) it on the window for all to see. It said, “I don’t know the time.” Again, he lay down in the seat for his sleep. A few minutes later, a third person came and began to knock at the window, “Hey, sir,” he said. “It’s a quarter to nine.”
根据短文内容,选择最佳答案。
- 1.
How many persons asked the driver about the time?
- A.One.
- B.Two.
- C.Three.
- D.Four.
- A.
- 2.
The first person knocked at the window of the car _________.
- A.at five to eight
- B.at half past eight
- C.at five past eight
- D.at a quarter to nine
- A.
- 3.
Why did the driver write a note and stick it on the window?
- A.Because he didn’t want anybody to trouble him.
- B.Because he didn’t know the time.
- C.Because he needed somebody to wake him up.
- D.Because he wanted somebody to tell him the time.
- A.
- 4.
The third person knocked at the window to __________.
- A.tell him what time it was
- B.ask him not to sleep
- C.see if the driver was sleeping
- D.ask him the time
- A.
- 5.
The driver ________ in his car.
- A.had a good sleep
- B.had no seat
- C.didn’t have a good rest
- D.always closed his eyes
- A.
BCAAC
1.根据对短文理解可知一共有两人来问时间
2.从短文的整体理解来判断,第一个人来问时间时很早,是五点零八分
3.根据短文the driver thought he could not have a good rest可知
4.根据短文可知,第二个人告诉他时间
5.考查对短文的理解,根据短文内容可知司机没有休息好
1.根据对短文理解可知一共有两人来问时间
2.从短文的整体理解来判断,第一个人来问时间时很早,是五点零八分
3.根据短文the driver thought he could not have a good rest可知
4.根据短文可知,第二个人告诉他时间
5.考查对短文的理解,根据短文内容可知司机没有休息好
练习册系列答案
相关题目
Cars are very popular in America.When the kids are fourteen years old.They dream of having their own 16 .Many students work after school to 17 a car.In most places 18 people learn to drive in high school.They have to take a 19 test to get a licence.Learning to drive and getting a driver’s 20 may be one of the most exciting things in their lives.For many,that piece of paper is an important symbol(象征)that they are now grown-ups.
Americans seem to love their cars almost more than anything else.People almost never go to see a doctor when they are 21 .But they will take 22 cars to a “hospital” at the smallest sign of a problem.At weekends,people 23 most of the time in washing and waxing(打蜡)their cars.For some families it is not enough to have 24 car.They often have two or even three.Husbands need a car to go to work.Housewives need a car to go shopping or to take the children to school or 25
activities.
Americans seem to love their cars almost more than anything else.People almost never go to see a doctor when they are 21 .But they will take 22 cars to a “hospital” at the smallest sign of a problem.At weekends,people 23 most of the time in washing and waxing(打蜡)their cars.For some families it is not enough to have 24 car.They often have two or even three.Husbands need a car to go to work.Housewives need a car to go shopping or to take the children to school or 25
activities.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
阅读下面短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳答案。
A
Part-time Waitress
Busy café needs honest and good-looking waitress for weekends. Must enjoy working with a team and dealing with customers. Call Li Ling at 0732-8536724 after 6 pm.
Delivery (投递) Person
Young, healthy person able to deliver heavy boxes of books. Must have a driver’s license and can carry heavy boxes. We’re looking for a person for this position. Call Liu Fang at 0732-7887766 at any time.
Nanny Wanted
Kind, hard-working nanny wanted to look after three friendly children. Must be experienced and have childcare quail fications(资格). Please call Chen Yiping at 0732-6774538 between 10 a.m. and 4 p.m
【小题1】These are _______ in the newspaper.Busy café needs honest and good-looking waitress for weekends. Must enjoy working with a team and dealing with customers. Call Li Ling at 0732-8536724 after 6 pm.
Delivery (投递) Person
Young, healthy person able to deliver heavy boxes of books. Must have a driver’s license and can carry heavy boxes. We’re looking for a person for this position. Call Liu Fang at 0732-7887766 at any time.
Nanny Wanted
Kind, hard-working nanny wanted to look after three friendly children. Must be experienced and have childcare quail fications(资格). Please call Chen Yiping at 0732-6774538 between 10 a.m. and 4 p.m
| A.notices | B.ads | C.stories | D.news |
| A.pretty young woman | B.good-looking boy |
| C.cool young man | D.hard-working student |
| A.A beautiful woman who is good at selling books. |
| B.A person who has been a taxi driver for more than 40 years. |
| C.A beautiful and hard-working girl. |
| D.A strong young man who can drive. |
| A.You can call Chen Yiping in the evening. |
| B.If you want to call Li Ling, do it in the morning. |
| C.You can call Liu Fang at any time. |
| D.If you want to call Li Ling, you can do it in the afternoon. |
| A.奶奶 | B.阿姨 | C.保姆 | D.护士 |
| bicycle, drive, If, do, careful, take, allow, against, slow, danger, speak, other |
If you drive after you have consumed alcoholic (含酒精的) drinks, you are 3______ the law and risking your own life as well as the lives of 4______. If you are with someone else who has been drinking alcohol, even 5______they had just a glass of beer, do not allow them 6 _______.
There is a fact that driving too fast through city streets is very irresponsible (不负责任的) and 7_______. Our city streets are always busy with people, cars and 8______. Drivers have to take the responsibility to be 9_______ for people crossing the road, especially older people who walk 10______ and young children who do not look before stepping into the road.