题目内容
【题目】 During the past year, lots of great technologies have come into our lives, such as driverless cars and AI. What will come next? Forbes has listed a few breakthroughs (突破) that may have an influence in the new year.
| 5G Internet How fast is your mobile phone? After 3G and 4G, 5G is on the way. According to Science Daily, 5G tests are expected to start as early as 2019 in the US and by 2020 in the UK. China has already tested 5G in some parts of Beijing and Hebei. |
| 3D metal (金属) printing 3D printing is not new. It first appeared in the 1990s. But it hasn’t been widely used in our daily life. 3D printers are expensive, costing thousands of dollars for each. However, there are new 3D printers that can print metal. HP can print some small metal parts for cars, such as key ring. |
| Green and renewable energy As many countries pay much attention to pollution, electric cars and solar energy (太阳能) might become more popular. More carmakers, including Audi and Volvo, will have more electric powered cars on the road. And by 2025, almost every sixth car sold in the world will be electric. |
【1】According to Science Daily, 5G tests are expected to start in the UK by ________.
A.2019B.2020C.2025D.2031
【2】3D printing hasn’t been widely used in our daily life because ________.
A.3D printers are expensiveB.it appeared in the 1990s
C.few people show interest in itD.it can’t produce products
【3】According to the passage, electric powered cars will help us ________.
A.travel fasterB.become saferC.protect environmentD.save money
【4】In which part of a magazine can we find this passage?
A.SportsB.Health.C.MedicineD.Science
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
本文主要介绍科技给我们的生活产生了很大影响,《福布斯》列出了3项可能在新的一年产生影响的新科技。
【1】细节理解题。根据原文“According to Science Daily, 5G tests are expected to start as early as 2019 in the US and by 2020 in the UK.”可知英国的5G网络测试将会在2020年启动,故选B。
【2】细节理解题。根据原文“But it hasn't been widely used in our daily life. 3D printers are expensive, costing thousands of dollars for each.”可知3D打印技术之所以没有被广泛应用是因为太贵了,故选A。
【3】推理判断题。根据原文“As many countries pay much attention to pollution, electric cars and solar energy (太阳能) might become more popular. ”和“More carmakers, including Audi and Volvo, will have more electric powered cars on the road.”可知大量国家关注污染问题,electric powered cars将被更多汽车制造商生产使用,这种绿色新能源车的大量使用可以保护环境,其他选项原文均未提及。故选C。
【4】推理判断题。这篇文章是介绍新科技的,由此可推断会出现在杂志的科学版面,故选D。