题目内容

【题目】 Hello!I'm Paul. I'm in China with my parents. I love China. I am very busy on Monday. I go to school at 8:00.At 8:30, I have Chinese. I like it because it's very interesting. But it's difficult and my classmates help me. At 10:00 I have math. It's boring and I don't like it. But the teacher says it's useful. I have music at 11:00it is my favorite subject. It is fun. I have lunch at school at 12:00.The food is very good and healthy. My classes finish at 3:00, but after that I have sports for one hour. It is really relaxing. I go home at 4:00.

1Paul likes________.

A.Chinese and musicB.math and music

C.Chinese and mathD.History and math

2Paul has math at________.

A.eight thirtyB.tenC.elevenD.twenty

3Paul doesn't like math because he thinks it's________.

A.difficultB.funC.boringD.exciting

4Paul has ________at school.

A.breakfastB.lunchC.dinnerD.supper

5Paul has sports________.

A.from 1:00 to 2:00B.from 2:00 to 3:00

C.from 3:00 to 4:00D.from 2:30 to 3:30

【答案】

1A

2B

3C

4B

5C

【解析】

本文是记叙文。保罗介绍了在中国的学习和生活情况。他喜欢中国喜欢汉语和音乐,不喜欢数学。他的日常生活概况。

1细节理解题。根据第7句“I like it because it's very interesting.”可知保罗喜欢中文;I have music at 11:00it is my favorite subject.可知他喜欢音乐,所以保罗喜欢中文和音乐,故选A

2细节理解题。根据“At 10:00 I have math.”可知保罗在10点上数学课,故选B

3细节理解题。根据“It's boring and I don't like it.”可知,他不喜欢数学因为他觉得数学乏味,故选C

4细节理解题。根据“I have lunch at school at 12:00.”可知保罗在学校吃午饭,故选B

5细节理解题。根据倒数第二句“My classes finish at 3:00, but after that I have sports for one hour.”体育课持续一小时,从3点到4点,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Kevin and his friend Mike loved to play soccer and they often met at the old bench after school. They couldn't_________ a real soccer ball, but Mike had made a ball_________ old socks and plastic tape. It was not beautiful, but it_________ well. Mike was not a good player, yet the two friends kicked and ran until the sun turned the sky pale_________.

One afternoon, the home-made ball was spinning across the grass when it was_________ stopped by someone. It was Steven, a strong soccer player.

"Look at you two with your_________ ball and old trainers," Steven laughed and said.

The next day was Kevin's birthday, and his uncle bought him a pair of new trainers and a new soccer ball.

That afternoon, Steven_________ Kevin to play soccer. Kevin did not want Mike to go with them. Mike's trainers were old and he had little___________for soccer. When the game was over, Kevin walked past the old bench where Mike was sitting. He walked on and did not look___________.

One afternoon as Kevin walked past the old bench, he saw something____________under it. He looked______________ and found that it was the home-made ball. Kevin felt sad.____________ his sadness turned to anger, he kicked his new soccer ball into the air. Up it flew ____________ until it was a small dot()in the sky. Kevin walked to the bench and______________the home-made ball.

Holding it in his hands, he sat down on the old bench and ____________.

1A.offerB.collectC.affordD.borrow

2A.intoB.out ofC.ofD.for

3A.playedB.kickedC.soldD.worked

4A.blueB.orangeC.whiteD.green

5A.suddenlyB.slowlyC.finallyD.easily

6A.cuteB.stupidC.idealD.tiny

7A.refusedB.allowedC.invitedD.ordered

8A.moneyB.timeC.interestD.talent

9A.upB.backC.outD.down

10A.lyingB.bumpingC.tyingD.swinging

11A.closerB.lowerC.madderD.deeper

12A.AsB.SoC.ThoughD.If

13A.fastB.slowlyC.freelyD.high

14A.picked upB.gave upC.set upD.put up

15A.laughedB.complainedC.waitedD.watched

【题目】Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are very busy trying to earn money in order to pay for my brother’s education and mine. They don't act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, "I love you" is too difficult to say. Even sending flowers to each other on some special days is hardly ever seen.

One day, my mother was repairing a quilt(被子). I silently sat beside her and looked at her. "Mom, I have a question to ask you," I said. "Yes." she replied, still doing her work.

"Is there love between you and Dad?" I asked her in a very low voice. My mother stopped her work and looked at me in surprise. She didn't answer at once. Then, she bowed her head and continued to do her work.

I was afraid that I had hurt her feelings. I felt so embarrassed(尴尬的) that I didn't know what to do. But at last I heard my mother say the following words:

“Look at this thread(线). Sometimes it appears, but most of the time, it hides in the quilt. The thread really makes the quilt strong and durable. If life is a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen everywhere, but it's really there.”

Once I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. But from the experience, I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.

1Why does the writer doubt the love between her parents?

A. Because they hardly meet each other.

B. Because they hardly speak to each other.

C. Because they often argue with each other.

D. Because they hardly express their love.

2How did the writer feel after she asked her mom the question?

A. Bored B. Excited C. Angry D. Embarrassed

3What does the underlined word “durable” mean in Chinese?

A. 好看的 B. 廉价的 C. 耐用的 D. 昂贵的

4What can we infer(判断) from the fifth paragraph?

A. Life is just like a quilt.

B. Love is like a thread.

C. People should often say “I love you”.

D. Love is there, no matter whether you see it or not.

5What’s the best tittle for the passage?

A. A thread and a quilt. B. The love between my parents

C. How to find love D. Where to find love

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网