题目内容

【题目】 You may have seen a talking parrot on a TV show, in a movie, or even in someone's home. The parrot has learned to copy sounds that people make. Birds are not the only animals that can copy the noises they hear. Dolphins, bats, and some apes (猿猴) also copy sounds. Now we can add elephants to this list of copycats (盲目模仿者).

Dr. Joyce Poole is a zoologist. She studies the sounds of elephants. While she was in Kenya, she would hear strange noises made by Mlaika, a 10-year-old elephant, after sunset.

Mlaika lived near a highway. Dr. Poole says, "I could not tell the difference between Mlaika's call and the distant (远处的) truck noise." She and other scientists studied Mlaika's sounds. It turned out that Mlaika was copying the sounds of the trucks driving by. Why would Mlaika copy trucks that she heard going by on the highway? Animals that are able to copy sounds may enjoy practicing new sounds. When they are kept outside of their natural environment, they may copy unusual sounds. That may be why an elephant would copy the sound of a truck.

"Mlaika was not the only copycat elephant," Dr. Poole says. Calimero is a 23-year-old male (雄性的) African elephant. He spent 18 years with two female (雌性的) Asian elephants. Asian elephants make chirping sounds (sounds made by birds) to talk with another. African elephants usually do not make chirping sounds. But Calimero now does. He is copying his Asian elephant friends. Dr. Poole says that elephants need to form bonds with their family and friends. She says, "They make sounds to communicate with each other. When they are separated, they use sounds to keep in touch.”

Parrots, dolphins, humans and elephants show that being copycat is one way that animals and people make new friends and keep old ones.

1According to the passage, what does Mlaika copy?

A.The sound of people.B.The sounds of trucks.C.The sounds of birds.

2Why is Calimero mentioned in the passage?

A.To show the cleverness of African elephants.

B.To introduce a special life skill of Asian elephants.

C.To add another example of copycat elephants.

3From Para 4, we can know________.

A.how Asian and African elephants are alike.

B.why the African elephant can make chirping sounds.

C.why the Asian elephants make noises after sunset.

4What does underlined word “bonds” mean?

A.发带B.乐队C.纽带

5What does the passage mainly talk about?

A.Elephants are also copycats.B.What an elephant can do.C.The sounds of elephants.

【答案】

1B

2C

3B

4C

5A

【解析】

本文是一篇说明文,主要介绍了动物模仿声音的现象。除了鹦鹉、海豚等会模仿声音外,大象也会模仿声音。文中提到了会模仿拖拉机声音的大象以及模仿亚洲象声音的非洲象等,这些现象表明动物的模仿是建立和保持友谊的一种方法。

1细节理解题。根据第三段“It turned out that Mlaika was copying the sounds of the trucks driving by”可知,Mlaika在模仿卡车的声音。故选B

2推理判断题。根据第四段“Mlaika was not the only copycat elephantHe is copying his Asian elephant friends”及语境可知,Calimero这头非洲象会模仿亚洲大象的声音,因此作者以它为例证明Mlaika并不是唯一会模仿的大象。故选C

3主旨大意题。根据“He is copying his Asian elephant friendsThey make sounds to communicate with each other.”可知,本段主要介绍非洲象模仿亚洲象发出啁啾声音的原因,即用声音与家人和朋友建立联系、互相交流。故选B

4词句猜测题。根据前后文“Dr. Poole says that elephants need to form bonds with their family and friendsThey make sounds to communicate with each other”可知,大象需要在家人和朋友之间形成一条纽带,以便于建立联系、互相交流,故划线部分bonds意为“纽带”。故选C

5主旨大意题。根据第一段最后一句“Now we can add elephants to this list of copycats”及全文内容可知,本文主要介绍了除鹦鹉、海豚等动物之外,大象也会模仿各种声音,并列举了两个例子证明这一现象,故本文主要讲述了“大象也是模仿者”。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes, people like to listen to music while driving. There are many radio stations that people can listen to. Sometimes you can listen to music on the radio at home. Sometimes you are driving and listening to the radio. There are many kinds of music that you can listen to. Some of the music is hip hop, pop music, folk music and classical music.

There are also many radio programs that you can choose from. Some radio programs are for weather. If you are driving and want to know about the weather, you can listen to the radio station that talks about weather. Many people while driving like to listen to traffic reports on the radio.

Traffic reports are radio programs that tell people where there are a lot of cars and where there are very few. Some other programs such as talk shows are also popular with people,

Some radio stations just talk about sports. In America, sports on the radio are very popular. A lot of people love to listen to news about their favorite basketball team or soccer team. The radio has a lot of information.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。

1People can listen to music both in the car and at home on the radio.

2Only hip hop, pop music, folk music, classical music can be chosen while driving.

3Most people while driving like to listen to traffic reports on the radio.

4Weather reports are weather programs that make the people know about the weather.

5News about basketball team or soccer team on the radio is loved by Americans.

【题目】语篇翻译 阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

Exercise not only improves your appearance(外貌, 外观), but also improves your health.

Health experts (专家)advise people to choose physical activities that they find fun.1.那么,在美国最受欢迎的一些锻炼形式是什么?

Walking tops the list. It is considered to be the way to get exercise. You can walk at any time and any place. Walking is also said to be the least harmful to the knees and feet. So, it’s a perfect choice for the old.

Another popular form of exercise is jogging (慢跑). 2. In the 1970s. Bill Bowerman brought jogging to the USA. He did so after seeing the popularity of the activity during a trip to New Zealand in the 1960s. He started the first jogging club in America. He also helped and found Nike.

Swimming is also very popular. It was the second most popular sporting activity in America in 2008. The top activity was walking. When one is swimming, the whole body is put to work. 3. It is said that swimming is good for people with special needs, like pregnant(怀孕的) women.

Dancing can also be a fun way to exercise. 4. This is especially true for those who see exercise as something that they should do. A dance fitness programme called Zumba has grown in popularity in recent (最近的) years. It was created by Alberto. Perez in Colombia in the 1990s. In 2001, he brought the programme to the USA. 5. 自从那时起,它就传到了全世界。

1__________________________________________

2__________________________________________

3__________________________________________

4__________________________________________

5__________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网