题目内容

【题目】阅读理解
We each have a memory(记忆力). That's why we can still remember things after a long time. Some people have very good memories and they can easily learn many things in a short time, but some people can only remember things when they say or do them again and again. Many of the great men of the world have got surprising memories.
A good memory is a great help in learning a language. Everybody learns his mother language when he is a small child. He hears the sounds, remembers them and then he learns to speak. Some children are living with their parents in foreign countries. They can learn two languages as easily as one because they hear, remember and speak two languages every day. In school it is not so easy to learn a foreign language because the students have so little time for it, and they are busy with other subjects, too.
But your memory will become better and better when you do more and more exercises.
(1)Some people can easily learn many things in a short time because .
A.they always sleep very well
B.they often eat good food
C.they read a lot of books
D.they have very good memories
(2)Everybody learns his mother language .
A.at the age of six
B.when he is a small child
C.after he goes to school
D.when he can read and write
(3)Before a child can speak, he must .
A.read and write
B.make sentences
C.hear and remember the sounds
D.think hard
(4)Why can a Chinese learn English easily if he is in England?
A.Because he must speak English every day.
B.Because he will have a good memory in England, not in China.
C.Because his father is an Englishman.
D.Because his English teacher is better in England.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)A
【解析】这篇短文主要介绍了每个人都有记忆力,有一些人有很好的记忆力,但有些人需要反复的说或做才能记住东西。世界上很多伟人都有令人惊讶的记忆力,良好的记忆力对学习一门语言是有很大的帮助的。当你做更多的练习时你的记忆会变得越来越好。
(1)细节理解题。解析:根据Some people have very good memories and they can easily learn many things in a short time可知,一些人能够快速学习的原因是因为有良好的记忆力。故D项符合题意。A项意为“他们总是睡眠很好”,B项意为“他们经常吃优质的食物”,C项意为“他们读大量的书籍”,文章均未提及,均不符合题意。故正确答案为D。
(2)细节理解题。解析:根据Everybody learns his mother language when he is a small child.可知当每个人还是个小孩子的时候,就都学习他的母语,可知,很小时就学习母语。故正确答案为B。
(3)细节理解题。解析:根据He hears the sounds,remembers them and then he learns to speak.可知首先他听声音,记住它们,然后他学会说话。可知,孩子会说话前,他必须听和记忆声音,故正确答案为C。
(4)推理判断题。解析:根据短文第二段的意思可知,如果一个孩子生活在国外,那他就会很容易的学会那门语言,因为他每天都会听到那种语言,每天都要说。由此可知A是正确的。其他选项都太片面了,不是最根本的原因。故正确答案为A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读
As you know, homework is a big part of going to school. Luckily, here are several suggestions for you to make homework easy.
Make a homework plan
Most middle school students have two or three hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you may need to spend even more time. It is a good idea to come up with some kind of homework schedule(进度表), especially if you are going to do sports or other activities after school.
Watch where you work
A bedroom, study or any room where you can get away from noise is good for you to do your homework. But don't study on your comfortable bed, or you might fall asleep there.
Take a break
Most people's attention (注意力) don't last very long, so take some breaks while doing your homework. Sitting for too long without relaxing will make you less productive(多产的) than if you stop to take a break regularly. Taking a 15-minute break every hour is a good way for most people.
Get help when you need it
Sometimes even though you are listening carefully in class, some subjects seem too hard. The first person to ask for help is your teacher. He or she may be able to work with you before or after school and explain things more clearly. Your classmates may also be able to give you a hand. However, this might not give you the results you want. Lots of people understand something well but are not able to explain it.

Title: Homework Help

Topic

Homework can be quite hard, but there is something you can do to make homework much .

Useful

Making a
homework plan

Heavy homework meansmore time on your study, so it is a good idea to have a homework plan so that you can in all kinds of after-school activities.


where you work

It is necessary for you to study in a place, so a bedroom or a study is a good choice.

Taking a break

If youtoo long without relaxing, your mind may wander. To keep productive,it is a good idea for most people to have a rest for 15 every hour.

Getting help

Theone you can ask for help is your teacher.
You may also getfrom your classmates but this may not give you what you want.

【题目】阅读理解(A)
Januany 1st is New Year's Day. People all over the world celebrate this festival. On New Year's Day there is a one-day holiday in most countries all the time. The real celebrations for New Year always happen on the night before called New Year's Eve. There are a lot of interesting customs in the west, and there are a lot of differences from country to country.
In China the spring Festival is a family get-together. And so is Christmas in many western countries. But New Year for some families is a time to get together with their friends, too. Most people often have parties to welcome New Year. At these parties, there are all kinds of food and drink, and people often sing and dance until the time nears for the coming of New Year.
On New Year Eve when midnight comes, people often say “Happy New Year” to each other. Champagne (香槟酒) is a favorite drink for New Year. In many western countries frieworks(烟火)are let off at midnight, and many people like to make a noise, maybe they want to drive away bad spirits(幽灵).
At New Year people often sing one important Scottish (苏格兰)song with the name Auld Lang syne (Good times long ago).
(1)People usually have great celebrations for New Year on.
A.New Year's Day
B.the night before New Year's Eve
C.the night of New Year's Day
D.the night before New Year's Day
(2)In the West, New Year is also a time when .
A.friends get together
B.friends write to each other
C.people can have a week's holiday
D.people can go from country to country
(3)In the passage the word“customs”means.
A.习俗
B.聚会
C.饮食
D.活动
(4)People in the west oftenat midnight on New Year's Eve.
①hold parties to welcome New Year
②make a noise to drive away bad spirits
③drink with friends or families
④say“Happy New Year” to each other
⑤sing one important Scottish song
⑥let off fireworks
A.①至⑥
B.②至⑥
C.③至⑥
D.①至⑤
(5)This passage mainly talks about.
A.western people drink together on New Year's Eve
B.what western people do on New Year's Day
C.how western people spend their New Year's Eve
D.western people have a good time on New Year's Day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网