题目内容

【题目】 When your dream is to become a footballer and play for Barcelona team, nothing should get in your way—even if you have no feet.

An 11-year-old schoolboy Gabriel Muniz, who was born without feet, will fly from his home in Brazil to take part in the Spanish club’s summer training camp. Although he is disabled, Muniz is one of the top players at the school and captain of his gym class. He can run, pass and strike the ball as well as any of his able-bodied teammates. He spends all his spare time on the football pitch.

His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a video for The Sun, “He is skillful, he goes after it, he is fearless and he knows how to organize plays. He also makes good passes.” Mum Sandra was thrilled that her son would achieve his dreams. She said, "He started walking before he was one. We would go after him, expecting him to keep falling, but he never fell. "Muniz’s gym teacher added, "He is challenging the social standard. When he arrived there, no one believed in him." But he showed to everyone that he could play as well as any other boy. So he was invited to go to Spain to show his talent.

The Spanish La Liga soccer club has offered to fly Muniz to Spain in September, where he’ll be able to show off his fancy “footwork” and meet his idol, Barca soccer player Lionel Messi.

Muniz wears a prosthetic (假体的) ankle and foot to help him get around in rainy weather. He knows that his disability means he’ll never be able to play for a professional football team and so Muniz is hoping that football will one day become a Paralympics (残奥会的) sport.

1The underlined word “thrilled” in paragraph 3 may has the similar meaning to ________.

A.excitedB.worriedC.boredD.interested

2The time order of the following sentences is Muniz ________.

played football well and became captain of his school gym class

could walk without falling when he was very little

was asked to fly to Spain for a summer training camp

A.③②①B.①②③C.②③①D.②①③

3Which saying can express the spirit of the passage?

A.Failure is the mother of success.B.Where there is a will, there is a way.

C.A good beginning is half done.D.Early birds catch the worm.

【答案】

1A

2D

3B

【解析】

本文讲述了11岁男孩穆尼兹一出生就没有双脚,可是他并没有放弃希望,不仅在学校是最优秀的足球运动员,还见到了他的偶像梅西。他希望将来有一天足球可以成为残奥会的项目。

1词句猜测题。excited 兴奋的;worried 担心的;bored无聊的;interested 感兴趣的。Mum Sandra was thrilled that her son would achieve his dreams句中是由that引导的宾语从句,从句表示“她的儿子将实现他的梦想”,根据上文Although he is disabled,可知,尽管儿子是残疾人,但是他能实现自己的梦想,作为母亲来说,心情肯定是激动和兴奋的,所以thrilledexcited词义相近。故选A

2细节理解题。本题的要求是按照时间顺序,所以排在第一个是他小时候发生的事情②could walk without falling when he was very little“他很小的时候就能走路而不摔倒”。排在第二个是在学校发生的事情①played football well and became captain of his school gym class“足球踢得好,并成为体育队长”。排在第三个是11岁被邀请去西班牙参加夏季训练营③was asked to fly to Spain for a summer training camp。故答案为D

3主旨大意题。根据第一段When your dream is to become a footballer and play for Barcelona team, nothing should get in your way—even if you have no feet,可知,只要有梦想,没有什么能阻止你实现梦想。以及本文讲述的身残志坚的小男孩——穆尼兹,尽管没有脚,但是凭着他对足球的热爱和坚强的意志,他能够和其他孩子一样踢球,并且踢得很好。所以最符合本文的主旨大意是“有志者事竟成”。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In nature, you may see _______ insects and animals of different colors. Have you ever wondered _______?

Locusts (蝗虫) are super delicious food for birds, but it is not always an easy job for birds _______ them. It is neither because locusts are good jumpers or runners _______ because they are smarter than their enemies. The reason is that the colors of locusts change with the colors of crops (庄稼) . When crops are young, locusts look green. But when autumn comes, locusts change to the yellow and brown color as crops do.

Brown bears, tigers and other animals _______ quietly through forests. They can’t be seen easily by their enemies. This is because they have colors similar to the trees. For the same reason, polar bears that live on a land of snow and ice are white. Butterflies and bees living among the flowers are colorful _______ flowers. Soil insects are mostly dark-colored and they live under the soil in a dark and wet environment. _______, insects with colors different from plants can easily be found and _______ by others. So in order to survive, they have to hide themselves in the daytime and appear only at night.

Have you ever noticed some even strange acts? The ink fish in the sea can send out very black ink when it faces danger. As the ink spreads over, its enemies will find themselves _______ in a dark world. At the same time the ink fish immediately swims away. That is how it keeps ________ safe though it is not strong at all.

1A.manyB.muchC.everyD.few

2A.whatB.howC.whyD.where

3A.catchB.to catchC.catchingD.catches

4A.soB.butC.orD.nor

5A.walkB.climbC.flyD.run

6A.asB.likeC.inD.with

7A.HoweverB.SoC.IfD.But

8A.ateB.flownC.eatenD.flew

9A.quicklyB.suddenlyC.slowlyD.wonderfully

10A.themB.themselvesC.itselfD.it

【题目】 "Who wants to be a millionaire (百万富翁)? I don't," says Charles Gray.

Sixteen years ago, Charles was a college teacher with a huge six-bedroom house and a fortune (财富) of $ 2 million. Today he lives in a small house where there is only second-hand furniture1 There is a small garden outside with a few fruit trees. Charles also grows some vegetables and a few flowers in it. He gets his clothes and a lot of other things from charity (慈善) shops.

But this is not a sad story. Charles was happy to give up the lifestyle of a rich man. He was tired of being one of the few who had a lot while many other people have nothing at all. He donated (捐赠) all his money to charities.2

"A few years ago,"says Charles,"I was a millionaire, but I knew there were a lot of hungry people in the world.”3When he only had two thousand dollars left, Charles handed out small bank notes in the streets of local poor areas. Did he feel like Father Christmas? "It was a lot of fun helping others, "says Charles.

Charles believes that many people want to make a lot of money so that they will not have any worries.4 Charles Gray decided to drop out (退出) and has discovered that having only a little money makes you free. Are there any things he misses? No, I’m much happier now. I wouldn't go back to being rich for anything--no way.

A.People there felt surprised at his kindness.

B.Sometimes money can make people live better.

C.And this, he says, has brought him happiness.

D.However, most people never make much money.

E.So he made the choice to give away all his money.

F.There are no signs that Charles used to be a rich man!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网