题目内容
【题目】In the past, man did not have to think about the protection of his environment. Today, things are different. The world has become too crowded. We are using up our natural resources too quickly, and at the same time we are polluting our environment with dangerous chemicals. If we continue like this, human life on earth will not survive (生存).
Everyone realizes today that more and more fish are caught because of modern fishing methods. We know that if too many trees are cut down, forests will disappear and nothing will grow on the land. Yet, we continue to use bigger and more powerful machines to cut down more and more trees.
We realize that if rivers are polluted with waste products from factories, we will die. However, in most countries waste products are still put into rivers or into the sea, and there are few laws to stop this.
We know, too, that if the population of the world continues to rise so fast, in a few years, there will not be enough food.
What can we do to solve these problems?
If we eat more vegetables and less meat, we will easily get more food. Land that is used to grow plants can feed five times more people than land where animals are kept. The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth control. Finally, if we educate people to think about the problems, we shall have a better and cleaner living place in the future.
任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。(每格一词)
The importance of protecting the environment | |
Problems | ◆ More fish are 【1】 . ◆ More trees are cut down. ◆ More waste 【2】 are put into rivers. ◆ More babies are born. |
Causes | ◆ The world has become too 【3】 . ◆ Modern methods make the situation worse. |
Result | We human beings will not survive on the earth. |
Solutions | ◆ Eat more vegetables and less meat so that we can 【4】 more food. ◆ Use modern methods of 【5】 control so that the population will not grow too fast. ◆ Educate people so that the living place will be 【6】 and cleaner. |
【答案】
【1】caught
【2】products
【3】crowded
【4】get
【5】birth
【6】better
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了在过去人们没必要担心环境问题,因为地球上没有这么多的人。现在情况不一样了,环境问题很严重,我们必须面对环境问题。我们要用新的方法来控制人口。
【1】根据表格内容的提示可知造成环境的问题及短文中 Everyone realizes today that more and more fish are caught because of modern fishing methods可知更多的鱼被抓了,可知应填caught。
【2】根据文中We realize that if rivers are polluted with waste products from factories,可知更多的的废水生产被倒进了水里。故填products。
【3】根据表格内容的提示是造成环境污染的原因是什么?从文中The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth control.故填crowded。
【4】根据表格内容的提示可知是解决的策略。及文中 If we eat more vegetables and less meat, we will easily get more food.。可知故填get。
【5】根据文中The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth control.可知如果人们使用现代化的生育控制方法,世界人口将不会快速增长。故填birth。
【6】根据文中if we educate people to think about the problems, we shall have a better and cleaner living place in the future.如果我们教育人们思考问题,我们将有一个更好的和更清洁的生活在未来的地方。故填better。
【题目】综合填空根据短文内容,选择方框内的单词,并用其适当的形式填入空白处,使短文意思通顺连贯、语法正确。
cheap, increase, price, more, time |
There have been many changes in the ways of transport in Beijing in recent years. From 1996 to 2000, the number of bicycles has 【1】 by 40%, for it is convenient and a good form of exercise to ride a bicycle. Over 18,000 【2】 taxis have appeared in 2000. More and more people like to take a taxi as they can save a lot of time and the 【3】 is reasonable. The number of private (私人的) cars is 51,000. It’s three 【4】 as much as that in 1996. We can see people are getting rich and can afford to buy cars. The number of buses doesn’t change much. Though it is 【5】 to take a bus, they are slow, dirty and crowded. Something should be done to improve the situation of buses.
【题目】根据材料内容理解,选择正确答案。 In America, there are chores(杂活) for children of different ages. American people think that it's important to tell children their duty in the family.
Ages 4-6 | Ages 6-12 | Ages 13 and Up |
-Make their bed; | -Take care of pets; | -Wash windows; |
(1)This passage discusses something about _______.
A.American children
B.children all over the world
C.people all over the world
D.Chinese children
(2)Why do American people think children should do chores in the family?
A.Because children play all day.
B.Because they think children should have good habits.
C.Because they think it's important to let children know their duty in the family.
D.Because parents want their children to be good.
(3)If Tom is 5 years old, he can ____________.
A.Prepare a meal
B.set the table
C.wash window
D.Take out the rubbish
(4)Which of the following is NOT true?
A.Children should help parents do housework.
B.A 8-year-old child can help cook simple food.
C.A 11-year-old child can take out rubbish.
D.17-year-old Mary may not be able to wash windows.
(5)What does this passage mainly about?
A.Why children should do chores.
B.What chores should children of different ages do.
C.Children have duty in their family.
D.American children like doing chores.
【题目】阅读图表,从每题所给的A 、B、 C三个选项中,选出最佳答案回答问题或完成句子.
Bubugao Store | ||
Clothes(yuan /each?)(每个) | Color | Price |
Trousers | Black, brown, yellow | 60 |
Skirts | Red, green, white, blue | 50 |
T—shirts | Red, purple, white, yellow | 30 |
Jackets | Black, red, blue, green, brown | 100 |
Place: Shuangyong Road, Shaoyang | ||
(1)If you have 120 yuan, you can buy _____ pair(s) of trousers.
A.one.
B.two.
C.three.
(2)Linda can't find ________ skirts in the store.
A.Green.
B.Blue.
C.yellow.
(3)How much is one jacket in this store?
A.100 yuan.
B.60 yuan.
C.50 yuan.
(4)What's the name of the store?
A.Shaoyang.
B.Shuangyong.
C.Bubugao.
(5)Which of the following is NOT true?
A.T—shirts are in four colors in the store.
B.Trousers are the most expensive(最贵的)clothes in the store.
C.Bubugao Store is on Shuangyong Road, Shaoyang.