题目内容

What useful book! I have learnt a lot from it.

A. an B. a C. the D. /

B 【解析】句意:多么有用的书啊!我从中学到了很多东西。考查冠词辨析题。a是不定冠词,泛指,一个,用于辅音因素开头的单数可数名词前;an不定冠词,泛指,一个,用于元音因素开头的单数可数名词前;the定冠词,特指,用在独一无二名词前,像地球,月亮,太阳。前一句useful是以辅音音素开头,需用a。根据句意语境,可知选B。
练习册系列答案
相关题目

In films, spies(间谍) are lucky people. They are smart and adventurous. But a real spy’s life is not that exciting. They must live a life of lies. Their work is dangerous and they may have to pay for it with their lives. American spy Nathan Hale (1755-1776) was one of these people.

Why does someone want to be a spy? Some do it for their country. Some for money. Some just love it. Nathan Hale became a spy for the first reason. He lived during the American Revolution (革命). He and his people fought the British army.

In 1774, Hale joined the American army. Before that, he was a schoolteacher. Two years later, he chose to be a spy. He had to get information from the British army. He went to the city where the British army was staying. He told them that he was a schoolteacher and wanted to find a new job. He tried to get information for the American army. Hale finally got something important and decided to go back. He hid some papers in his boots. He went to the riverbank and waited for a boat to pick him up. However, British soldiers caught Hale at the riverbank and found the papers in his boots. It turned out that as a young spy, Hale didn’t have enough experience. He had told his secret to somebody else. But that person sold him out to the British army. Hale died on Sept 22, 1776. His final words were: “I only regret I have but one life to lose for my country.” He died at the age of 21.

1.What does the underlined word “adventurous” in Paragraph 1mean?

A. 爱撒谎的 B. 爱冒险的 C. 爱冲动的 D. 爱幻想的

2.According to the article, which of the following is TRUE?

A. Nathan Hale was a spy for the British army.

B. Nathan Hale joined the army at the age of 19 years old.

C. Nathan Hale worked as a teacher for 2 years.

D. Nathan Hale had rich experience as a spy.

3.What was the correct order in which these events happened?

①Hale joined the American army

②Hale got information for the American army

③British soldiers caught Hale

④Hale became a schoolteacher

⑤Hale told his secret to somebody else

A. ①④②③⑤ B. ①④②⑤③ C. ④①⑤②③ D. ④①②③⑤

4.What do Nathan Hale’s final words mean?

A. He regretted that he had to die for his country.

B. He felt scared to die at such a young age.

C. He wished to continue working for his country.

D. It’s unfair that his country didn’t bring him a reward.

1.B 2.B 3.C 4.C 【解析】文章讲述了美国间谍内森黑尔的故事。 1.根据Their work is dangerous and they may have to pay for it with their lives.可知做间谍工作很危险,他们也许会付出生命的代价;因此猜测是爱冒险的;故选B 2.根据American spy Nathan Hale ...

More Chinese universities are opening their libraries to the public, allowing people to enjoy reading during normal time and the vacations.

But for some students, including Wang Ling, 21, in Sun Yat-sen University, this practice has caused headaches. “Members of the public come to our libraries more for sightseeing than reading,” said Wang.

“They sometimes even bring their kids along, and take photos as if it were a place of interest.”

Wang has found it hard to get a seat during busy times. Being short of space is a common problem for university libraries in China.

However, this is not the only reason why students dislike their libraries being open to members of the public. They fear that the quietness of the libraries will be influenced because of visitors’ rude behavior.

Chen Jie, 18, a student in Tongji University, is one who would be against opening to the public. “I have been to a public library before. People were chatting loudly or speaking on cell phone so you can hardly read,” Chen said. She notices teachers doing serious reading and feels their concentration(专注)has influenced her. “If too many strangers stay here, the whole library will be a noisy place and it’s difficult for us to study quietly,” she said.

Will there be alternative(可替代的)ways to share those libraries? Some experts consider that university libraries can prevent the public from entering certain areas. “We might keep magazines for academic research only for teachers and students,” said Zhu Lina, library director in Jinan University.

Working together with the community library is another solution. “It’s possible that a member of the public can order a book in our library over the Internet,” Ge Jianxiong, the library director in Fudan University said. “We’ll send it to a public libraries close to their home.”

1.We can see from the passage that Wang Ling .

A. hates to study in the library B. prefers sightseeing to reading

C. feels good to play with kids D. is a university student aged 21

2.In Chen Jie’s opinion, visitors to university libraries may .

A. take up too much space B. break the peace there

C. make teachers relaxed D. get students to read more

3.The writer mentions two libraries directors’ words to help explain how to .

A. manage libraries online B. keep the public polite

C. share university libraries D. do scientific research

4.Where is the passage most probably taken from?

A. A newspaper. B. A library guide. C. A story book. D. A notice board.

1.D 2.B 3.C 4.A 【解析】 试题分析:本文叙述了一些大学的图书馆对外开放,一些参观者可以进入图书馆,一些人不同意大学图书馆对外开放的政策,他们认为这影响了图书馆的安静,学生不能安心学习,可有的人同意把大学的图书共享。 1.细节理解题。根据But for some students, including Wang Ling, 21, in Sun Y...

I still remembered my first day of second grade. I was led to a room. No teacher yet. Girls talking. Boys trying to kill each other.

I took some paper and a pencil, picked a desk, and went to work. Minutes later, a girl came over and sat on top of my desk.

“What're you doing?” she said.

“Writing to 100,” I replied.

“Is that you can do?”

“No,” I said.

Then I rose from my seat to get my pencil sharpener. I had no idea that when I stood, the desk would fall over and hurt her leg.

Her name was Jane. From that day on--she was my best friend. Wherever we went--to school or church or basketball games, Jane saved me a seat or I saved one for her.

Many years later, after college, I moved to California and married. Jane stayed in our hometown to be a social worker. We were friends for more than 50 years. After her death seven years ago, I still think of her often, especially at the start of the school year.

TV ads try to tell us what children need for school—new shoes, clothes, backpacks. But really, children's needs are simple. Besides the basics—to be fed, cared for, and loved—they need the gift of friendship.

For years, I feared how people saw me. But one day, I finally understood. I didn't need to be smart or pretty or popular. I just needed to be kind.

My grandson Henry recently finished his preschool and received a prize for “Friendship”. Even an Olympic medal wouldn't make me prouder! I think children need to know that they are loved. They need to know that they have all they need and the best way to win friends is to be one.

1.When she came into the classroom, the writer ________.

A. went to talk with Jane quickly

B. helped Jane write the numbers to 100

C. worked quietly at her desk alone

D. was afraid that others would fight with her

2.From the passage we know that__________.

A. the writer's leg was hurt on the first day of school

B. the two girls were close friends until Jane died

C. Jane often helped the writer to do some social work

D. the two girls stayed in the same city after college

3.Henry received a prize for "Friendship" probably because _________.

A. he was kind to others B. he was smart at his schoolwork

C. he was loved by his grandma D. he joined in the Olympics

4.The best title of this article would be__________.

A. My Best Friend Jane B. How to Choose Friends

C. My First Day at School D. Friendship Values

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】文章主要讲述了作者与Jane之间的友谊以及友谊的价值。 1.根据I took some paper and a pencil, picked a desk, and went to work.可知作者独自一人安静的在桌前写字;故选C 2.根据We were friends for more than 50 years. A...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网