题目内容

I still remembered my first day of second grade. I was led to a room. No teacher yet. Girls talking. Boys trying to kill each other.

I took some paper and a pencil, picked a desk, and went to work. Minutes later, a girl came over and sat on top of my desk.

“What're you doing?” she said.

“Writing to 100,” I replied.

“Is that you can do?”

“No,” I said.

Then I rose from my seat to get my pencil sharpener. I had no idea that when I stood, the desk would fall over and hurt her leg.

Her name was Jane. From that day on--she was my best friend. Wherever we went--to school or church or basketball games, Jane saved me a seat or I saved one for her.

Many years later, after college, I moved to California and married. Jane stayed in our hometown to be a social worker. We were friends for more than 50 years. After her death seven years ago, I still think of her often, especially at the start of the school year.

TV ads try to tell us what children need for school—new shoes, clothes, backpacks. But really, children's needs are simple. Besides the basics—to be fed, cared for, and loved—they need the gift of friendship.

For years, I feared how people saw me. But one day, I finally understood. I didn't need to be smart or pretty or popular. I just needed to be kind.

My grandson Henry recently finished his preschool and received a prize for “Friendship”. Even an Olympic medal wouldn't make me prouder! I think children need to know that they are loved. They need to know that they have all they need and the best way to win friends is to be one.

1.When she came into the classroom, the writer ________.

A. went to talk with Jane quickly

B. helped Jane write the numbers to 100

C. worked quietly at her desk alone

D. was afraid that others would fight with her

2.From the passage we know that__________.

A. the writer's leg was hurt on the first day of school

B. the two girls were close friends until Jane died

C. Jane often helped the writer to do some social work

D. the two girls stayed in the same city after college

3.Henry received a prize for "Friendship" probably because _________.

A. he was kind to others B. he was smart at his schoolwork

C. he was loved by his grandma D. he joined in the Olympics

4.The best title of this article would be__________.

A. My Best Friend Jane B. How to Choose Friends

C. My First Day at School D. Friendship Values

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】文章主要讲述了作者与Jane之间的友谊以及友谊的价值。 1.根据I took some paper and a pencil, picked a desk, and went to work.可知作者独自一人安静的在桌前写字;故选C 2.根据We were friends for more than 50 years. A...
练习册系列答案
相关题目

Learn English in New Zealand

Learn English in New Zealand at Language Schools New Zealand (LSNZ). Our Christchurch and Queenstown schools in the South Island of NZ are the perfect places to learn English.

What is your dream?

Do you dream of speaking English very well?

Do you dream of travel, making friends, a lifestyle using English?

LSNZ will help you to achieve your dream.

Language Schools New Zealand Christchurch and Queenstown are in the fascinating South Island of New Zealand. Both English schools are fully recognised(认证)by NZQA and are in beautiful NZ places. LSNZ offers many kinds of English courses including General English, Exam Preparation, Study & Ski and more. Our friendly hard-working staff have helped many students from all over the world achieve their dream of using English in their lives. We invite you too to become a member of the LSNZ family.

LSNZ English Courses.

Enroll(注册)now for a LSNZ English course –we promise your English will improve and offer 2 NZ schools with excellent teachers and small class sizes.

General English

IELTS

Study & Ski

Combo Course

Cambridge, Toeic & Pitmans Exam preparation courses are also offered at both schools.

1.According to the text, Christchurch and Queenstown school .

A. lie in the North Island B. are members of LSNZ

C. own the perfect places to visit D. teach only local students

2.The text tells us that LSNZ .

A. provides over four courses B. practices large-class teaching

C. designs lots of exams D. has many teachers from abroad

3.Those who want to will most probably be interested in this text.

A. look for jobs at LSNZ B. build language schools

C. improve their English D. learn about New Zealand

1.B 2.A 3.C 【解析】试题分析:本文是一则广告,介绍了新西兰的一个学习英语的语言学校,这个学校开设的功课,学校的特点等信息。 1. 2. 3.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网