题目内容

【题目】

Peter Lantos started seeing the ugly messages someone posted about him on his social networking site when he was only fourteen. He didn’t know who they were from, only that the posts came from someone called Guess9. The posts continued into high school, and the messages got uglier. Whenever Peter went online, he would always find more terrible posts. He felt like it was his problem, so he didn’t say anything to his parents at first. Sometimes the bullying made him so bad that he didn’t want to go to school. Peter was the victim of cyberbullying.

In several ways cyberbullying is even worse than face-to-face bullying. A cyberbully can post anonymously, using an online name, like Guess9, instead of his or her real name. A cyberbully can post someone’s personal information or post photos or videos that might be embarrassing to the victim. Hundreds, thousands, or even millions of people might see the messages on their notebooks, tablets, or smartphones.

What should you do if you are a victim? The most important thing anyone can do is to tell someone. Talk to an adult about it. Don’t deal with cyberbullying alone! There are ways to block a cyberbully’s posts, and someone can help you do that. And one of the most effective things you can do might be to do nothing. Ignoring the bully, rather than replying to his or her posts. puts you in control. Instead of responding, take a break, or go for a walk. Remember that the cyberbully has done something wrong. You haven’t. And what if you have a friend who is bullying someone online? Take a stand! Tell your friend how hurtful it is. You might make a difference.

① post v. 发帖 n.帖子 ② cyberbully (=cyber bully) v.网络欺凌,网络欺凌者 ③ ignore v. 不理睬

1Peter has been the victim of cyberbullying since ______

A.he went to high schoolB.he started his social networking site

C.the age of fourteenD.his information was shared online

2Who often posted ugly messages about Peter?

A.Some of his classmates.B.A person who named himself Guess9.

C.One of his best friends.D.Someone who didn’t leave a name.

3What effect did cyberbullying have on Peter?

A.He didn’t want to talk to others.B.He had some health problems.

C.He is unwilling to attend school.D.He wanted to take his own life.

4What fact makes cyberbullying even worse than fact-to-face bullying?

A.The cyberbullying is able to hide his/her real name.

B.The victim can’t block the posts of the cyberbully.

C.Cyberbullying makes sharing personal information possible.

D.The victim is likely to lose a large sum of money and property.

5The author’s purpose in writing the passage is to ______.

A.describe an event that happened to PeterB.warn people not to post ugly messages

C.prove that cyberbullying can be stoppedD.call on people to help stop cyberbullying

6Now what might Peter say to other victims of cyberbullying?

A. Don’t tell your friend how hurtful it is.

B.You see their smile, hear their laugh, see their faces, see yourself break down… You can’t block the embarrassing posts.

C.I was upset that the person who cyberbullied me hid behind the computer like a nuisance.

D.When I reported it to my teacher, he threw a question back in my face, ‘why were you the only one being bullied?’

【答案】

1C

2B

3C

4A

5D

6C

【解析】

文章大意:本文主要描述网络暴力对当事人的身心造成严重伤害,最后作者提出一些方法帮助制止网络欺凌。

1细节理解题。根据文章第一段第一句及最后一句Peter Lantos started seeing the ugly messages someone posted about him on his social networking site when he was only fourteen.“彼得·兰托斯14岁时就开始在自己的社交网站上看到一些关于他的丑陋信息。”及Peter was the victim of cyberbullying.“彼得是网络欺凌的受害者。”可知他在十四岁就已经成为了网络欺凌的受害者,故答案选C

2细节理解题。根据第一段第二行He didn’t know who they were from, only that the posts came from someone called Guess9. “他不知道他们是谁,只知道帖子来自一个叫guess9的人。”可知发丑陋信息的是一个叫guess9的人,故答案选B

3细节理解题,根据第一段倒数第二行Sometimes the bullying made him so bad that he didn’t want to go to school.“有时欺负使他变得很糟糕以至于他不想上学。”可知他不愿意去上学,故答案选C

4细节理解题。根据第二段第二行A cyberbully can post anonymously, using an online name, like Guess9, instead of his or her real name.“网络恶霸可以匿名发帖,使用网络名称,比如guess9,而不是他的真实姓名。”可知网络恶霸隐藏他们自己的真实姓名,故答案选A

5主旨大意题。根据最后一段第二、三行There are ways to block a cyberbully’s posts, and someone can help you do that. “有办法阻止网络恶霸的帖子,有人可以帮你。”可知呼吁人们帮助制止网络欺凌,故答案选D

6推理判断题。根据文章最后一行Tell your friend how hurtful it is,可知,A是错误的,排除A。由最后一段第二、三行There are ways to block a cyberbully’s posts, and someone can help you do that. “有办法阻止网络恶霸的帖子,有人可以帮你。”有办法阻止这帖子,排除B,由最后一段倒数第三行Remember that the cyberbully has done something wrong. You haven’t.“记住,网络恶霸做了错事。你没有。”排除D,故答案选C

阅读理解题中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后根据关键词定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。

例如题目3中,关键词是cyberbullyingeffect,可定位到文章第一段倒数第二行Sometimes the bullying made him so bad that he didn’t want to go to school.“有时欺负使他变得很糟糕以至于他不想上学。”可知他不愿意去上学,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A Teacher's Gift

That day I armed at n; class in the morning. Immediately I felt upset and uncomfortable.Today was the day when our teacher would leave and move to another school.

Mr. Smith was very easy to talk with and to have fun with. He was cool, relaxed. and was always friendly when you would see him. I couldn't even imagine how things were going to he without him.

“Thank you everyone for my time here . I will forever keep thses memories and friendships I’ve made in the past five years.”He took a deep breath and said,”As a moment for me leaving, please look under your seats.”

Confused, I slowly checked under my seat to see a yellow block of wood that read “Love” on it .I quickly got it and began to study it . After seconds of watching the block, I reslized that it was a Jenga block(积木块)

Tears ran down my face and fell on the Jenga block. I heard my classmates sobbing(抽泣)That was to say, everyone in my class had a Jenga block with the word "Love".We hadn't found a way to express our sadness and also we couldn't find a way to express our love to the respectable man. "This is a reminder to always love others." Mr. Smith said slowly.

Maybe that day wasn't the worst day, and it was just a moment of my life and l was too young to understand Mr. Smith. What Mr. Smith taught us is that whenever and wherever we are. we should love others. The Jenga block acts as a reminder, encouraging me to give a hand to those in need of help. As time goes on, "Love" others has been a habit

1What made the writer upset and uncomfortable?'

A.He arrived at his class late.B.He would move to another school.

C.Mr. Smith didn't talk with them.D.Mr. Smith would leave the school.

2What did the writer think of Mr. Smith?

A.Cool and friendly.B.Cool and strict.C.Friendly and handsome.D.handsome and strict.

3Mr. Smith gave students the Jenga blocks with "Love" to .

A.have a lot of fun with the classB.teach them how to make blocks

C.express his respect to the classD.remind them to share love with others

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网