题目内容
【题目】
![]()
A Teacher's Gift
That day I armed at n; class in the morning. Immediately I felt upset and uncomfortable.Today was the day when our teacher would leave and move to another school.
Mr. Smith was very easy to talk with and to have fun with. He was cool, relaxed. and was always friendly when you would see him. I couldn't even imagine how things were going to he without him.
“Thank you everyone for my time here . I will forever keep thses memories and friendships I’ve made in the past five years.”He took a deep breath and said,”As a moment for me leaving, please look under your seats.”
Confused, I slowly checked under my seat to see a yellow block of wood that read “Love” on it .I quickly got it and began to study it . After seconds of watching the block, I reslized that it was a Jenga block(积木块)
Tears ran down my face and fell on the Jenga block. I heard my classmates sobbing(抽泣)That was to say, everyone in my class had a Jenga block with the word "Love".We hadn't found a way to express our sadness and also we couldn't find a way to express our love to the respectable man. "This is a reminder to always love others." Mr. Smith said slowly.
Maybe that day wasn't the worst day, and it was just a moment of my life and l was too young to understand Mr. Smith. What Mr. Smith taught us is that whenever and wherever we are. we should love others. The Jenga block acts as a reminder, encouraging me to give a hand to those in need of help. As time goes on, "Love" others has been a habit
【1】What made the writer upset and uncomfortable?'
A.He arrived at his class late.B.He would move to another school.
C.Mr. Smith didn't talk with them.D.Mr. Smith would leave the school.
【2】What did the writer think of Mr. Smith?
A.Cool and friendly.B.Cool and strict.C.Friendly and handsome.D.handsome and strict.
【3】Mr. Smith gave students the Jenga blocks with "Love" to .
A.have a lot of fun with the classB.teach them how to make blocks
C.express his respect to the classD.remind them to share love with others
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【解析】
文章大意:本文主要描述老师即将离开这所学校,学生们非常不舍,老师为每位学生都准备了积木块,为了提醒大家要永远爱别人。
【1】细节理解题。根据文章第一段第一、二行Immediately I felt upset and uncomfortable.Today was the day when our teacher would leave and move to another school.“我立刻感到不安和不舒服。今天是我们老师离开去另一所学校的日子。”以及第二段第一行Mr. Smith,可知我们老师史密斯先生将要离开学校,故答案选D。
【2】细节理解题。根据文章第二段第一、二行He was cool, relaxed. and was always friendly when you would see him.“他很酷,很放松。每次见到他都很友好。”可知他是酷的并且友好的,故答案选A。
【3】细节理解题。根据第五段最后一行This is a reminder to always love others." Mr. Smith said slowly.“史密斯先生慢慢地说:“这是一个提醒,要永远爱别人。”可知积木块是为了提醒我们要永远爱别人。故答案选D。
阅读理解题中的细节理解题,首先找到问句中的关键词,然后根据关键词,定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。
例如题目2中,关键词是the writer think of Mr. Smith,可定位到文章第二段第一、二行He was cool, relaxed. and was always friendly when you would see him.“他很酷,很放松。每次见到他都很友好。”可知他是酷的并且友好的,故答案选A。