题目内容

【题目】Xiao Qing is a schoolboy. His brother works in a hospital of Beijing. This summer his brother lets him come to Beijing. Xiao Qing is very happy. He comes to the hospital for the first time.

One evening, Xiao Qing’s brother gives him a ticket for a football match. It begins in the Capital Stadium(首都体育馆) at eight clock in the evening.

Xiao Qing likes to watch football matches very much, but he doesn’t know the way to the Capital Stadium. He asks a young man at the bus stop, “How much is the ticket to the Capital Stadium?” “Three yuan.” Answers the young man.

Xiao Qing finds only two yuan in his pocket. He has to run to the next stop. When the bus comes to the stop, he sees the young man again. He asks the young man, “Now how much is the ticket?”

“Four yuan,” the young man says with a smile. “ You run in a contrary direction.”(相反的方向)

1】【1Xiao Qing is a _____________and his brother is a ________________.

A. student; doctor B. doctor; student

C. student , worker D. worker; student

2】【2The football match begins____________.

A. at seven p.m. B. at eight p.m.

C. at noon D. in the afternoon

3】【3Xiao Qing wants to watch the football match________________.

A. on TV

B. at home

C. in the playground

D. in the Capital Stadium

4】【4How does Xiao Qing want to go to the Capital Stadium?

A. By bike. B. On foot. C. By bus. D. By car.

5】【5Does Xiao Qing know the way to the Capital Stadium?

A. I think so. B. I don’t know.

C. Yes, he does. D. No, he doesn’t.

【答案】

1】【1A

2】【2B

3】【3D

4】【4D

5】【5D

【解析】试题分析:本文介绍了小青想去首都体育馆看足球赛,可是他不知道去那的路怎么走,本来想坐车去,但是身上没带够钱,后来跑了一站地,还是跑错了方向。

1】【1】细节题:根据Xiao Qing is a schoolboy. His brother works in a hospital of Beijing.可知小青是名学生,他哥哥是名医生。故选A

2】【2】细节题:根据It begins in the Capital Stadium(首都体育馆) at eight clock in the evening.得知比赛是晚上八点开始。故选B

3】【3】细节题:根据Xiao Qing likes to watch football matches very much, but he doesn’t know the way to the Capital Stadium. He asks a young man at the bus stop, “How much is the ticket to the Capital Stadium?”可知比赛在首都体育馆举行,故选D

4】【4】细节题:根据Xiao Qing finds only two yuan in his pocket. He has to run to the next stop. When the bus comes to the stop, he sees the young man again. He asks the young man, “Now how much is the ticket?”可知他想坐车去可是钱不够,只能跑一站地,可是还是跑错了方向,故选D

5】【5】细节题:根据he doesn’t know the way to the Capital Stadium.,可知他不知道去首都体育馆的路,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】I began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunt's house, and my mother said that we might soon be leaving for America. We were on the bus then. I was crying, and some people on the bus were turning around to look at me. I remember that I could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning.

I do not remember myself crying for this reason again. In fact, I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives. When we were leaving I thought about all the places I was going to see-the strange and magical places I had known only from books and pictures. The country I was leaving never to come back was hardly in my head then.

The four years that followed taught me the importance of optimism (乐观主义), but the idea did not come to me at once. For the first two years in New York I was really lost-having to study in three schools as a result of family moves. I did not quite know what I was or what I should be. Mother remarried, and things became even more complex for me. Some time passed before my stepfather and I got used to each other. I was often sad, and saw no end to "the hard times."

My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews with immigration officers, took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives.

From my experiences I have learned one important rule: Almost all common troubles eventually go away! Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little! I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.

【1】 How did the author get to know America?

A. From her relatives. B. From her mother.

C. From books and pictures. D. From radio programs.

【2】The writer felt_______ upon leaving for America.

A. worried B. upset C. amazed D. excited

【3】For the first two years in New York, the author .

A. often lost her way

B. did not think about her future

C. studied in three different schools

D. got on well with her stepfather

【4】What can we learn about the author from Paragraph 4?

A. She worked as a translator.

B. She attended a lot of job interviews.

C. She paid telephone bills for her family.

D. She helped her family with her English. .

【5】 The author believes that .

A. her future will be free from troubles

B. it is difficult to learn to become patient

C. there are more good things than bad things

D. good things will happen if one keeps trying

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网