题目内容

【题目】

It has been a dream for 30 years but now the world’s first flying car is set to hit the roads this year.

Ever since the “Back to the Future” movies lit up our screens in the 1980s designers have dream of cars that could take to the sky at the push of a button. And now pilots can order their own “roadable” plane for just t 127000.

The plane which has fold- out wings that span(翼展)17.5f has a range(连续的) flying distance of 460 miles and can be up to 115 mph. Back on the land it can also travel at “highway speeds” in car mode(状态)

Fuelling the 19 ft long plane couldn't be simpler-you just drive it into a petrol station and fill it up.

A spokeswoman said"You can keep your light-sport airplane in your garage. But because it needs a short runway to take to the air you will have to drive to your local airport fly up to 460 miles land and drive directly to your destination. You will always be ready to drive or fly."

The spokeswoman added "Never let bad weather change your trip. You can simply divert(改道)and continue on the ground until the weather clears.”

There’s no risk to you----this is only the chance for you to be the first at your home field to unfold your wings and fly into the future.

1According to the text the “roadable” plane____________.

A.can fly at “highway speeds” in car modeB.is a kind of car with fold-out wings

C.is 19ft long and 17. 5 ft wide insideD.can only travel on the highway

2We can infer that in the “Back to the Future” movies_________.

A.there are some skillful pilotsB.pilots have no cars to drive

C.pilots can’t afford a “roadable” planeD.cars can fly in the sky

3What does the underlined word “it” in the 5th paragraph refer to

A.The “roadable” plane.B.Your garage.

C.The local airport.D.A petrol station.

4The last sentence of the text aims to___________.

A.call for people to buy the “roadable” plane

B.show people the use of the “roadable” plane

C.tell people only the “roadable” plane can fly in the future

D.ask people to unfold their wings and fly into the future

5If you meet with a thunderstorm in your “roadable” plane in the sky you can________.

A.land in a nearby airport until it clearsB.turn back home until it clears

C.land and drive on the groundD.fly high up to 460 miles

【答案】

1B

2D

3A

4A

5C

【解析】

短文主要描述一种新式飞机:在空中,可展开机翼高飞;在陆地上收起机翼, 就是汽车。

1句意:根据上下文描述,“可行驶”飞机是一种有可折叠的机翼的汽车。

细节理解题。根据第三段的内容可知theroadableplane有可折叠的机翼, 飞行时可展开机翼;在公路上则是汽车模式。故选B

2句意:我们可以推断在“回到未来”的电影中,汽车能在空中飞翔。

推理判断题。短文第二段首句说:...designers have dream of cars that could take to the sky at the push of a button.(……设计师们梦想着只要按下一个按钮,汽车就能飞向天空。)由此可推断,在这类电影中有会飞的汽车。故选D

3句意:第五段加下划线的“it”是指什么?

词句猜测题。上文说:You can keep your light-sport airplane in your garage. (你可以把你的轻型运动飞机放在车库里。)为了避免重复,下文用it来替代light-sport airplane。而light-sport airplane就是指theroadableplane。故选A

4句意:文章最后一句的目的是号召人们购买“可行驶”飞机。

推理判断题。文章最后一句的句意是:“对你来说没有风险——这只是一个机会,让你成为第一个在你的主场展开你的翅膀,飞向未来的人。”由此可推断,它的目的是号召人们购买“可行驶”飞机。故选A

5句意:如果你在空中的“可行驶”飞机上遇到雷雨,你可以在陆地上开车直到天气好转。

细节理解题。第六段第二句说:You can simply divert and continue on the ground until the weather clears.(你可以简单地改道,继续在地面行驶,直到天气转晴。)由此可推断,如果遇到不好的天气, 你可以在陆地上开车直到天气好转。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Most people have map apps on their phones that can show their locations and guide them to where they want to go. But how do these app systems know your location at any time or place? They find you by using satellite navigation system(卫星导航系统).

A navigation system uses groups of satellites to find the user’s locations. This location information is then sent to a receiver.

The first navigation system is the Global Position System(GPS)(全球定位系统), which belongs to the United States. The system is the world’s famous navigation system. But China’s satellites are important for improving the navigation system. Beidou, has overtaken(超过) GPS in size, Japan’s Nikkei Asian Review reported.

China sent Beidou’s first navigation satellite into space in 2000. China also became the third country to build a navigation system after the United States and Russia, People’s Daily reported. As of right now, over 30 countries in Africa and the Middle East are using the Beidou system.

With its world-leading technology, Beidou is leading Chinese people to a better life by playing important roles in different areas, according to Xinhua News.

For example, over 6.2 million vehicles in China are using Beidou for navigation, according to a report on the Beidou system’s construction and development.

At the newly built Beijing Daxing International Airport, Beidou has been used to keep track of(追踪) loading and unloading vehicles indoors and outdoors. When the airport opens, each baggage cart has Beidou navigation equipment to help passengers get their luggage faster.

For a navigation system, the number of satellites is important for improving the system’s positioning accuracy(定位精度). The more satellites, the more accurate the positioning is. The satellite navigation system is useful in many ways.

1What does a navigation system use to find a user’s location?

A.A smart phone.B.Several satellites.C.BeidouD.An airport.

2Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A.GPS is the first navigation system in the world.

B.Beidou system has world leading technology.

C.GPS is much larger than Beidou System.

D.To make the positioning more accurate, we need more satellites.

3Nikkei Asia Review may be _______.

A.a newspaperB.a satelliteC.a navigation systemD.an airport

4How many countries have built navigation systems before 2000?

A.Three.B.Two.C.Over 30.D.One.

5At Daxing International Airport, Beidou helps _______.

A.to open the doorsB.to find the luggage more quickly

C.to improve the positioning accuracyD.to build the new airport

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网