题目内容
20.The founder(创立者)of Apple Computers,Steven Jobs,didn't do very well in his early years.He was not the best student at school and had some problems with his schoolmates and teachers.He liked thinking and always had many new ideas.But most people couldn't understand him.Things were still the same after he went to college(大学),so he left college halfway(半途).He worked first in a small computer company(公司).And he worked there for three months,and then he traveled in India.He wished this would give him more ideas and a new life.After he came back from India,he lived on a farm in California.Later,he started to work on a new kind of computer.With his friends'help,the Apple I came out and everybody thought his Apple Computer was great.Steven Jobs soon became very famous around the world.
66.Was Steven Jobs the best student at school?
No,he wasn't.
67.Why did he leave college halfway?
He liked thinking and always had many new ideas,but things were still the same after he went to college.
68.How long did he work in a small computer company?
For three months.
69.What do you think of Steven Jobs?
He liked thinking and always had many new ideas..
分析 这篇短文主要介绍了苹果电脑公司创始人(斯蒂芬•乔布斯)的成功历史.他小时候不是个好学生,常和同学及老师发生冲突.毕业后先为一家公司工作了几个月,后来和朋友研究出了苹果电脑,并因此蜚声世界.
解答 66.No,he wasn't.细节理解题.考查斯蒂芬•乔布斯是否是最好的学生.根据第一段中"He was not the best student at school and had some problems with his schoolmates and teachers"所说,乔布斯上学期间不是个好学生.故回答No,he wasn't.
67.He liked thinking and always had many new ideas,but things were still the same after he went to college.
细节理解题.考查斯蒂芬•乔布斯为什么大学中途弃学.根据第二段中He liked thinking and always had many new ideas"和"But most people couldn't understand him"所说,他喜欢思考,总是有很多新观点.另外根据本段中"Things were still the same after he went to college,so he left college halfway"所说,在他入大学后,一切还是老样子,因此他从大学辍学了.故回答He liked thinking and always had many new ideas,but things were still the same after he went to college.
68.For three months.
细节理解题.考查斯蒂芬•乔布斯在一家小型电脑公司工作了多长时间.根据第二段中"And he worked there for three months"所说,他在那里(小电脑公司)工作量三个月.故回答For three months.
69.He liked thinking and always had many new ideas.
细节理解题.考查读者感受:你认为蒂芬•乔布斯是个怎样的人.
根据第二段"He liked thinking and always had many new ideas"所说,他是位爱思考和有思想的人.故回答He liked thinking and always had many new ideas.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | can't be | B. | could be | C. | might be | D. | must be |