题目内容

【题目】

The Nile River(尼罗河) is the longest river in the world. It is about 6, 853 kilometers long. It runs through Africa from the south to the north. Along the river, there are some countries and many places of interest.

Tokyo is a very large city in the world. It is in Japan. Like London and New York, it's one of the richest cities in the world. There are a few famous colleges (大学 ). There are many interesting things to do in the city.

Qomolangma is the highest mountain in the world. It is more than 8,000 meters in height. There is snow everywhere. Some people like climbing it because it's very high.

Vatican (梵蒂冈 ) is the smallest country in the world. It has only a few people. Italy, an European country, is around it. It has many old and famous

buildings, so lots of visitors go on vacation there every year.

1According to the passage, which of the following is the longest river in the world?

A. The Pearl River. B. The Yangtze River.

C. The Yellow River. D. The Nile River.

2What does the underlined word "it" refer to(指的是) ?

A. The world. B. The smallest country. C. Italy. D. Qomolangma

3Which of the following is in Europe?

A. The Nile River. B. Tokyo. C. Qomolangma. D. Vatican.

4Which of the following is NOT true?

A. You can see the Nile River both in the north and south of Africa.

B. Tokyo is a big but boring city.

C. People like climbing Qomolangma because of its height.

D. Vatican is near Italy.

5Where may this passage be?

A. A travel guide. B. A food magazine. C. A diary. D. A storybook.

【答案】

1D

2B

3D

4B

5A

【解析】

这篇短文给我们介绍了四个地方,第一个介绍的是尼罗河;第二个是日本的首都东京;第三个是珠穆朗玛峰;第四个是世界上最小的国家梵蒂冈。

1细节理解题。根据短文中The Nile River(尼罗河) is the longest river in the world可知,尼罗河是世界上最长的河。故应选D。

2细节理解题。根据划线it所在的语境Vatican (梵蒂冈 ) is the smallest country in the world. It has only a few people. Italy, an European country, is around it.可知,这篇短文介绍的是梵蒂冈,它是世界上最小的国家,故应选B。

3推理判断题。根据Vatican (梵蒂冈 ) is the smallest country in the world. It has only a few people. Italy, an European country, is around it.,这里提到了欧洲国家意大利就围绕着梵蒂冈,因此梵蒂冈在欧洲,故应选D。

4推理判断题。根据第二篇短文中Tokyo is a very large city in the world. ….There are many interesting things to do in the city.可知,东京是一个很大、很有趣的城市,由此可知B不对。根据It runs through Africa from the south to the north可知A选项符合文意;根据Some people like climbing it because it's very high可知C符合文意;根据Italy, an European country, is around it.可知D符合文意。

5推理判断题。这篇短文给我们介绍了尼罗河、日本的首都东京、珠穆朗玛峰以及世界上最小的国家梵蒂冈,因此它应来源于一本旅行指南,故选A。A food magazine食物杂志;A diary一本日记;A storybook一本故事书。这三个选项都不符合文意。

这篇短文有四部分组成,每一部分围绕一个主题,第一篇介绍的是世界上最长的河流—尼罗河;第二篇介绍了日本的首都东京;第三篇介绍的是最高的山峰—珠穆朗玛峰;第四篇介绍的是世界上最小的国家—梵蒂冈。整篇文章结构清晰,主题明确,比较容易理解。后面的题目设置以细节理解题和推理判断题为主。推理判断题考查学生们根据文章事实信息进行推测和判断的能力,例如第3小题,题目问的是下面哪一个在欧洲,根据第四篇短文中Vatican (梵蒂冈 ) is the smallest country in the world. It has only a few people. Italy, an European country, is around it.,这句话中提到了欧洲国家意大利围绕着梵蒂冈,由此便可以知道梵蒂冈在欧洲,故应选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网