题目内容

【题目】 There was a farmer who always sold a pound of butter to a baker (面包师). At the same time he bought a pound of bread from the baker. One day the baker decided to weigh (称的重量) the butter to see if he was getting a pound and he found that he was not. This made him very angry, so he took the farmer to the court (法庭).

The judge (法官) asked the farmer if he played tricks (诡计) on selling the butter to the baker. The farmer replied, “I don’t play any tricks. I only have a scale (天平).”

The judge asked, “Then how do you weigh the butter?”

The farmer replied, “My dear judge, I don’t know how much a pound of butter weighs, but every time the baker comes to buy butter, he will bring a pound of bread for me. Then I put it on the scale and give him the same weight in butter. If the butter is less than it should be, there must be something wrong with the baker.”

Sometimes we will get back what we give to others in our life. So please be nice to others if you want them to be nice to you.

1How many people are mentioned in this passage?

______________________________________________________________

2Who sold a pound of butter and who sold a pound of bread?

______________________________________________________________

3Why did the baker take the farmer to the court?

______________________________________________________________

4How did the farmer weigh the butter?

_____________________________________________________________

5Did the farmer play any tricks?

______________________________________________________________

【答案】

1Three.

2The farmer and the baker.

3Because the farmer made him angry./Because he thought the farmer played tricks on him.

4He put a pound of bread on the scale and gave him the same weight in butter.

5No, he didn’t.

【解析】

这篇短文给我们讲述了一个农民和一个面包师的故事,面包师给农民一磅重的面包,农民给面包师一磅重的奶油。一天面包师突然发现农民给他的奶油不够一磅重,于是他们去找法官。农民解释说他称出和面包一样重的奶油给面包师。通过这个故事作者告诉我们,想要别人如何对待你,你就应该怎样对待别人。

1根据短文开头“There was a farmer who always sold a pound of butter to a baker (面包师).”以及下文中“The judge (法官) asked the farmer if he played tricks (诡计) on selling the butter to the baker.”可知,短文中提到了农民、面包师和法官三个人。故答案为Three.

2根据短文开头“There was a farmer who always sold a pound of butter to a baker (面包师). At the same time he bought a pound of bread from the baker.”可知,农民卖给面包师奶油,面包师卖给农民面包。故答案为The farmer and the baker.

3根据短文第一段“One day the baker decided to weigh (称的重量) the butter to see if he was getting a pound and he found that he was not. This made him very angry, so he took the farmer to the court (法庭).”可知,面包师发现农民给他的奶油重量不够,他认为农民愚弄了他,他很生气,所以把农民带到了法庭上。故答案为Because the farmer made him angry./Because he thought the farmer played tricks on him.

4根据短文第四段“Then I put it on the scale and give him the same weight in butter.”可知,农民把面包放在称上,然后给面包师同样重量的奶油。故答案为He put a pound of bread on the scale and gave him the same weight in butter.

5根据短文第四段农民的解释可知,他并没有捣鬼,面包师给他多重的面包,他就给面包师同样重量的奶油。故答案为No, he didn’t.

这是一篇夹叙夹议的文章,短文通过讲述一个小故事,给我们阐述一个道理。故事内容容易理解,从中得到的启示也比较清楚。题型是任务型阅读,以考查学生们对文章细节的理解为主。做题时,先通读短文,了解文章的大意;然后根据题目所问,锁定文章相关的句子,用正确的英语表达出来。答语要简洁、清晰,切中要点。如第3小题,可由题目中take the famer to the court这个短语定位至文章第一段第二行“One day the baker decided to weigh (称的重量) the butter to see if he was getting a pound and he found that he was not. This made him very angry, so he took the farmer to the court (法庭).”,理解这句话的意思后可知,面包师很生气,所以将农民带上了法庭,答案为Because the farmer made him angry.;或用下文出现的短语play tricks on回答,面包师以为农民骗了他,答案为Because he thought the farmer played tricks on him.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you want to be in good health? Try to do the following things! You can become stronger.

Drink eight cups of water every day. Water helps your body in many ways. If you feel thirsty, just have a cup of water.

Don't forget to eat your breakfast. Breakfast gives you everything your body needs for the morning, so do not forget your breakfast.

Get enough calcium(). Your bones need it. Milk has more calcium. You may also drink soya milk.

Go for a walk every day after meals. Walking is good exercise, and people need exercise for good health. It's better to walk after meals.

Stretch for five minutes after sitting for one or two hours. Stretching your arms and legs is good for your body.

Use your brain(大脑) every day. For example, you can do stand crossword puzzle or read a new book.

Have a rest for about twenty minutes when you are tired. You may do something different to have a break. For example, stand up and walk. Or sit down to listen to music.

1How many things does this passage mention(提及) for you to do if you want to keep healthy?

A.Five.B.Six.C.Seven.D.Eight.

2Which meal can give what your body needs for the morning?

A.Breakfast.B.Lunch.C.Dessert (甜点).D.Dinner.

3What does the underlined word “Stretch” mean in Chinese?

A.锻炼B.跳跃C.跑步D.伸展

4Which of the following is True according to this passage?

A.Reading a new book can improve our brain.

B.We can only drink eight cups of water every day.

C.We should stretch for fifteen minutes after two hours.

D.Have a rest for about five minutes when you are tired.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网