题目内容
【题目】Do you know about DNA? Here is an introduction of it.
DNA is short for deoxyribonucleic acid. It contains genetic instructions. These instructions are used in the development and functioning of all known living organisms(有机体). That's to say that your DNA decides what you are like. Perhaps this is a little bit difficult for you to understand. Here is an example to explain it more clearly. Before you were born, your DNA had already decided you would have two hands and that each hand would have five fingers. Your_hands_would_help_you_hold_things_and_do_many_other_things.
However, DNA is more than that. We get our DNA from our father and mother. That is why we look like our parents and are not like others'. Also because of different DNA, Chinese people look different from Americans. Chinese people have black hair and eyes, but many Americans have blue eyes and blond hair. Though we have discussed many things about DNA here, there is still a lot more to know about it. If you would like to know more about DNA, you should go on the Internet. Perhaps the website will help you.
(1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。)
【1】Americans look different from Chinese because ________________.
【2】Your DNA decides ________________.
【3】Whom do we get our DNA from?
________________________________________________________________________
【4】________________________________________________________________________
【5】________________________________________________________________________
【答案】
【1】they have different DNA
【2】what you are like
【3】Our father and mother./Our parents.
【4】Here is an introduction of DNA.
【5】你的手会帮你拿东西和做许多其他的事情。
【解析】
短文向我们介绍了什么是DNA,DNA是脱氧核糖核酸的缩写。它包含遗传指令。这些指令用于所有已知生物的发育和功能。我们每个人都可以从父母那里得到DNA。因此子女会像自己的父母,由于DNA的不同,中国人看起来也不同于美国人。
【1】根据短文中的句子“Also because of different DNA, Chinese people look different from Americans.” 因为DNA的不同,中国人看起来不同于美国人。because后跟原因状语从句,美国人看起来不同于中国人,因为他们有不同的DNA。故答案为they have different DNA 。
【2】根据短文中的句子“That's to say that your DNA decides what you are like.”可知,你的DNA决定了你的长相,故答案为what you are like。
【3】根据短文中的句子“We get our DNA from our father and mother.”可知,我们的DNA是从父母那里获取的,故答案为Our father and mother./Our parents.
【4】短文简要地向我们介绍了什么是DNA,DNA遗传于我们的父母,引导生物的生长发育。故Here is an introduction of DNA.是本文的主题句。
【5】would将要,将会;help sb. do sth.帮助某人做某事;hold things拿东西;do many other things做许多其它的事情。故答案为:你的手会帮你拿东西和做许多其他的事情。
【题目】
Dear Aunt Tara, I have a problem with my homework. We have to do it in a group. It has to be finished this Friday, but Gary, the boy in our group, has done nothing helpful. He just keeps rocking_the_boat. Every time we talk about the work with him, he always says, “Don't worry. I'll do it later.” But he seldom does his job. And when he does, he does it the wrong way. Someone has to do it for him again. What's worse is when Ms Lin asks about our group, Gary always tells her that we others don't work hard enough. I'm really mad at Gary about this. We're in the same group. Shouldn't we help each other to do a better job? Kate | |
Dear Kate, It is important for students to learn how to work together in a group. Maybe you should talk to Gary about the problem and tell him you all need his help. If he still doesn't change, go and talk to your teacher. I believe she can make Gary do his job. Aunt Tara | |
【1】What does “rocking the boat” most likely mean in Kate's letter?
A. Doing easy jobs.
B. Telling people what to do.
C. Working without thinking.
D. Stopping things going well.
【2】What does the underlined “this” mean in Kate's letter?
A. Speaking at the wrong time.
B. Talking too much about himself.
C. Saying something bad about the group.
D. Making excuses for being late for group meetings.
【3】Who most probably is Ms Lin?
A. Kate's mother. B. Gary's mother.
C. A teacher. D. A student.
【4】What do we know from Aunt Tara's letter?
A. Kate is the best student of the class.
B. Gary has decided to change himself.
C. Gary should be put in another group.
D. Kate should let Gary know how she feels.