题目内容
【题目】先阅读短文,再在其后空白处写出各单词的正确形式。单词的第一个字母已给出。 Henry was a kind, good boy. His father was dead, and his mother was very poor. He had a little sister about 2 years old. He wanted to help his mother because she could not a earn enough money to buy food for his little family.
One day a man gave him a dollar for r the pocketbook which he had lost.Henry could have kept the pocketbook because no one saw him when he found it. But his mother had taught him to be h , and never to keep what did not belong to him. So he gave the pocketbook back to the man.
With the dollar he bought a box, three b,and some shoe polish(鞋油).He then went to the c of the street, and said to everyone whose boots did not look n. “Polish your boots, please?”
He was so p that gentlemen soon began to notice him, and to let him polish their boots.The first day he c over 50 cents, which he gave to his mother to buy food with. When he gave her the money, she cried with joy and said, “You are a, good boy, Henry. I didn't know how I could earn enough to buy bread, but now I think we can m to get along quite well.”
Henry worked after school every day. He earned almost enough to support his mother and his little sister.
【答案】always;returning;honest;brushes;corner;nice;polite;collected;dear;manage
【解析】文章大意:本文介绍了一个名叫亨利的男孩挣钱养家的故事。亨利的父亲去世了,他的母亲挣的钱不够养活他们家。亨利捡了一个钱包后,归还给那个人,那个人给了他一美元。亨利用这一美元,买了擦鞋工具,于是每天放学后,他都去擦鞋,挣的钱足够养活他的母亲和妹妹。
(1)句意:他想帮助他的母亲,因为她总是不能挣足够的钱给他的小家庭买食物。根据He wanted to help his mother可知他想帮他母亲,可知他母亲总是挣的钱不够,修饰动词earn,用副词always,所以答案是always。
(2)句意:一天一个男人给了他一美元,因为他归还了他丢失的钱包。根据a man gave him a dollar可知男人给他钱,是因为他还给了他的钱包,for是介词,后面接动名词,所以答案是returning。
(3)句意:但是他的母亲教他要诚实,不要保留不属于他的东西。根据So he gave the pocketbook back to the man可知他把捡到的钱包归还给了那个人,因此他是诚实的,此处为形容词honest,所以答案是honest。
(4)句意:他用那一美元,买了一个盒子,三把刷子和一些鞋油。根据“Polish your boots, please?”可知他要给你擦鞋,应需要鞋刷,此处有数词three修饰,用复数名词brushes,所以答案是brushes。
(5)句意:然后他去了街拐角。the corner of the street“街拐角处”,所以答案是corner。
(6)句意:然后他去了街拐角,对鞋子看起来不干净的人说:“您擦鞋吗?”根据 “Polish your boots, please?”可知询问对方擦鞋吗,可知对方的鞋看起来不好,不干净,not look nice,所以答案是nice。
(7)句意:他如此礼貌以至于绅士们很快开始注意他,让他擦鞋。根据 let him polish their boots.可知绅士们让他擦鞋,可知他态度礼貌,此处为形容词polite,所以答案是polite。
(8)句意:第一天他挣了50对美分,他把这些钱给了他母亲,用来买食物。结合句意,他给人擦鞋,因此挣钱,此处用动词collected,所以答案是collected。
(9)句意:“亨利,你是一个亲爱的好孩子。”根据The first day he c 83 over 50 cents,which he gave to his mother to buy food with. 可知他挣钱交给母亲,用来买食物,因此他的母亲称赞他是一个亲爱的好孩子,所以答案是dear。
(10)句意:我不知道如何挣足够的钱买面包,但是现在认为我们可以设法相处得好。manage to do sth设法做某事,can后接动词原形,所以答案是manage。
【题目】根据句意,用方框中所给单词的正确形式填空,有两个词是多余的。
say, friend, water, invent, understand, success, retell |
(1)The flowers in the garden need now.
(2)The teacher is very to us.
(3)She was asked the story again.
(4)He is one of the greatest in the world.
(5)I know little English. So I can't make myself in America.