题目内容

―Excuse me, could you tell me ?

―There is a bank on the second floor. You can make it there.

A. where the bank is B. how I can get to the bank

C. if there's a bank near here D. where I can exchange money

D 【解析】句意:——打扰了,你能告诉我在哪里我可以兑换钱币吗?——在二楼有一个银行。你可以在那里做到。where the bank is 银行在哪里; how I can get to the bank我如何到达那个银行; if there's a bank near here 这附近有银行吗?where I can exchange money我在哪里可以兑换钱币。根据There ...
练习册系列答案
相关题目

There is an old story about a king and his daughter. The king asked his daughter how much she loved him. She said that she loved him as much as she loved salt. Her answer made the king sad. Salt is a simple thing, and it is very common. So the king thought his daughter didn't care about him. But the king was wrong. Salt might be common, but it is very important. Throughout history, salt has caused wars. So why do people care so much about salt?

Salt has many uses. Our bodies need salt. If we don't have enough, our body can't work properly. We put salt on icy roads to make them safe. We also use salt to produce other products. Products like paper, glass, rubber and soap depend on salt. But for many years, salt's most important job was preserving(保存)food.

Like other living things, most bacteria(细菌)that cause food to spoil need water to survive. Salt absorbs large amounts of water, so most bacteria cannot live in a salty environment. As a result, salt has the ability to preserve almost anything. For much of human history, this ability has made salt treasured. Every ancient culture from Egypt to China depended on salt. Even today, we compare hardworking, useful people to salt by calling them "the salt of the earth".

For centuries, salt was also hard to get. The combination(组合)of usefulness and rarity made it extremely expensive. Since almost everyone needed salt, the salt trade was an important business. Salt could even be used like money. In fact, the word salary(工资)comes from the word salt. And valuable people are still described as being "worth their salt." Today, salt is easy to get. It is no longer expensive, but it is still both important and useful.

1.In the first paragraph, the writer is trying to make readers .

A. become interested in the old story B. understand the importance of salt

C. fall in love with salt D. understand the daughter's love to salt

2.Which of the following is NOT true according to the article?

A. Salt is very common, but it has many uses.

B. Salt was so valuable that it was once used like money.

C. Although salt is cheap now, it's still important and useful

D. We can use salt to produce all the products we need.

3.What's the meaning of the underlined word "rarity"?

A. the quality of being rare B. the quality of being important

C. the quality of being common D. the quality of being useful

1.B 2.D 3.A 【解析】本文介绍了盐虽然很普遍,但是非常重要,也有很多用途。 1.B 推理判断题。根据Salt might be common, but it is very important.可知在第一段中,作者想要让读者明白盐的重要性。故选B。 2.D 细节理解题。根据Salt might be common, but it is very ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网