题目内容

【题目】Once upon a time, there was a poor man. One day, after working for hours, he had a rest under a tree in the middle of the field. Just then, he saw a terrible snake coming out of an anthill(蚁丘). The man thought that the snake might be the god of the field. He did not give it anything, so he could not get anything from the field.

At once he went to bring a bowl of milk and offered the milk to the snake. “God of the field! I didn’t know that you live here. That’s why I never gave you anything. Please forgive me. Then he went home.

The next day, when the man came, he found a gold coin in the bowl near the anthill. From then on, the man gave milk to the snake and found gold coins.

One day the man was so busy that he couldn’t send milk to the snake. So he asked his son to take care of the snake. The son brought milk to the anthill and gave it to the snake. The next day, when he came back, he found a gold coin in the bowl. After taking the gold coin, he thought, “This anthill must be full of gold coins. I would kill the snake and take them all.”

The next day, the son came to the field with milk and a stick. He gave the milk to the snake and hit it with the stick. The snake escaped the stick and bit the boy to death.

【1】The man might get from he field before he found the snake.

A. anything B. nothing

C. gold coins D. some anthills

2The underlined word “forgive” means ________ in Chinese.

A.忘记 B.忽略 C.原谅 D.保佑

3The son died because .

A. the snake didn’t offer him any gold coins

B. his father was too busy to take care of him

C. he didn’t give the snake any milk.

D. he wanted to get all the snake’s gold coins.

4From the passage we can learn that .

A. too much greed(贪婪) is harmful

B. we should protect the snake

C. the snake is terrible

D. people can’t get coins from the snake

5We may find the passage .

A. in a research B. in a sports magazine

C. in a poster D. in a storybook

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:短文大意:穷人与蛇的故事,说明做人不能太贪婪的道理。

【1】B细节理解题。He did not give it anything, so he could not get anything from the field. 句意:他没有给予任何东西,因此他不能从田地中得到东西。结合选项第二项正确。故选B

【2】 C细节理解题。God of the field! I didn’t know that you live here. That’s why I never gave you anything. Please forgive me. 句意:上帝! 我不知道你住在这里。这就是为什么我从来没有给你任何东西。请原谅我。明确单词的意思为原谅之意。故选 C.

【3】D细节理解题。This anthill must be full of gold coins. I would kill the snake and take them all.句意:这蚁丘一定装满了金币。我将杀死蛇和拿走金币。最后他被咬死了。故选D。

【4】A主旨大意题。根据文中最后一段,可知为了得到所有的金币,打蛇反而被蛇咬死,说明了贪婪的悲惨结局。所以选A。

【5】D整体感知题。根据文章讲了穷人与蛇的故事,说明做人不能太贪婪的道理。所以该选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网