题目内容

--- What is the date today?

--- It's _________.

A. Thursday B. June the sixteenth C. the best day D. June fifteen

B 【解析】句意:——今天是几号?——是六月十六日。A. Thursday星期四;B. June the sixteenth六月十六日;C. the best day最好一天;D. June fifteen六月十五。问句是询问日期,排除A,C;在表达“某月某日”时,日要用序数词,故答案为B。
练习册系列答案
相关题目

Maciek Czastka was born in Lodz, Poland. He came to China several years ago. So far, he has been working in Chengdu for three years.

“ The Belt and Road Initiative(“一带一路”的倡议)is meaningful, ” he said, “ Thanks to it, we are offered more chances. ” The most powerful support for Chengdu to thrive(兴盛)along the Belt and Road is the Chengdu-Europe express railway(高速铁路). It provides direct train services between Chengdu and the city of Lodz. Because of the express railway, trains can bring things from China to Europe. At the same time, they can bring back European food, wine, meat and so on. In 2016, a total of 460 trains ran between Chengdu and Europe. The number is expected to grow to 1000 this year.

Since the Chengdu-Lodz express railway was opened, Chengdu, together with other cities in west China, has developed close trade ties with the European country. Poland is one of the largest apple producers in Europe. Czastka’s company helps farmers in Poland sell their apples to China. More and more European products will be sent to China in the future.

The Belt and Road Initiative is meaningful

About Maciek Czastka

Born: 1.

Workplace: in Chengdu

Working in Chengdu: since 2. ago

The most powerful support for Chengdu

It’s the Chengdu-Europe express railway. In 2016, a total of 3. trains ran between Chengdu and Europe. This year it will grow to 1000.

The advantages of “the Chengdu-Europe express railway ”

1. The Chengdu-Europe express railway provides 4. between Chengdu and the city of Lodz.

2. Chengdu, together with other cities in west China, has developed 5. with the European country.

1.in Lodz, Poland 2.three years 3.460 4.direct train services 5.close trade ties 【解析】试题分析:本文通过在中国工作达三年之久的波兰人Maciek Czastka,简单介绍了成都欧洲高速铁路提供成都和罗兹市之间的直达列车服务,使成都与欧洲多个国家建立了密切的贸易关系,从而说明了一带一路的...

On April 26,2017,China’s homemade aircraft carrier(航空母舰) hit the water in Dalian,Liaoning.

1. So the whole world has paid much attention to it.

The new ship is China’s second aircraft carrier and it has no name yet. China’s first carrier is Liaoning, which was bought from Ukraine(乌克兰) and later rebuilt by China. The new carrier was designed(设计) in China and the building began in 2013.It is about 315 meters long and 75 meters wide. 2. The ship must be completed at sea, which will take several years.

3. It can carry planes and soldiers to war. Planes fly from and land back on it, and soldiers work and live on it. Thanks to carriers, planes can take off and land from anywhere in the ocean around the world.

But an aircraft carrier is very hard and expensive to build. 4. it is said that a basic aircraft carrier is made of 60,000 tons of steel! It also uses different technologies. Finally, it takes years to build.

5. When the new carrier is completed, China will become the seventh country in the world that can build an aircraft by itself, after the US, Russia, UK, France, Italy and Spain.

There is no doubt that China is becoming much stronger. All Chinese are proud of the progress.

阅读短文,将下列五个句子还原到文章横线处。

A. That is a little larger than three soccer fields.

B.An aircraft carrier is like an airport on the sea.

C.It is the largest and best ship China has ever built.

D.It costs a lot of money and needs a large amount of steel.

E.Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one

1.C 2.A 3.B 4.D 5.E 【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了我国第二艘航空母舰的腾空出世。这也是我国第一艘自主研发的航空母舰,展现了我国的综合实力。 1.根据So the whole world has paid much attention to it.可知,整个世界都关注这艘航空母舰,所以这个航空母舰应该是中国制造的最大的最好的轮船,故选C...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网