题目内容
【题目】 Everyone knows that chickens lay eggs. Most people know that all the other birds do as well. But have you ever thought about other animals that lay eggs? They include bees, snakes and some sea animals.
When a mother lays eggs, many more babies can be born at once, or in a few days, because there is very little development inside the parent. Animals that do not lay eggs often have fewer babies. Animals lay many eggs because other animals may eat the babies. However, even though some of their babies are eaten, they will still have some more to continue their family.
Some animals that lay eggs do not take care of their young. Turtles come onto the beach and dig holes. Then they put their eggs in the sand and leave. A turtle mother can lay as many as 150 eggs. When the babies come out of the eggs, they must find their own way to the ocean. They must learn how to live on their own. Many young turtles get eaten by other animals.
Most eggs have an outside shell that keeps the growing animal inside safe. The egg shellalso keeps the young animal from drying out. After the animal is fully developed, it comes out of the egg.
The animal grows bigger and bigger. Then it can have its own young.
【1】Which animals lay eggs?
① snakes ② turtles ③ camels ④ bees ⑤ chickens
A.①③④⑤B.①②③⑤C.①②④⑤D.②③④⑤
【2】Why do animals lay many eggs?
A.Because other animals may eat their babies.
B.Because they use their eggs for food.
C.Because they want to have fewer babies.
D.Because they want to eat their babies.
【3】What do we know about turtles?
A.They don’t look after their babies.B.Baby turtles hate their mother.
C.Other animals can’t eat turtle babies.D.Turtle babies can’t take care of themselves.
【4】Egg shells can be used to______.
A.make eggs more beautifulB.make eggs more tasty
C.let the young animals dryD.protect the young animals
【5】The passage is probably from___________.
A.a newspaperB.a science bookC.a sports magazineD.a story book
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
本文主要讲述了几种会产蛋的动物,包括它们如何孕育后代,动物下很多蛋,因为其他动物可能会吃它们。这些动物会遇到的相关问题等方面的内容。
【1】细节理解题。根据“Everyone knows that chickens lay eggs.”及“They include bees, snakes and some sea animals.”及“Turtles come onto the beach and dig holes. Then they put their eggs in the sand and leave”可知鸡,蜜蜂,蛇和海龟下蛋,故选C。
【2】细节理解题。根据“ Animals lay many eggs because other animals may eat the babies.”可知动物下很多蛋,因为其他动物可能会吃它们,故选A。
【3】推理判断题。根据“Some animals that lay eggs do not take care of their young…they must find their own way to the ocean. They must learn how to live on their own. Many young turtles get eaten by other animals.”可知一些动物下蛋之后并不照顾,海龟就是,他们的宝宝出生以后,需要自己找到去海洋的路。故选A。
【4】细节理解题。根据“Most eggs have an outside shell that keeps the growing animal inside safe. The egg shell also keeps the young animal from drying out. ”可知大多数的蛋都有一个外壳来保护里面成长的动物,蛋壳还可以防止幼崽干燥,故选D。
【5】推理判断题。根据本文主要讲述了几种会产蛋的动物,包括它们如何孕育后代及会遇到相关问题等方面的内容,可推测出文章应该是来自科学书,其他选项不符合,故选B。
阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。如题目4中的关键词是Egg shells can be used to,在表格中定位到倒数第2段即可得出正确答案。