题目内容
【题目】Is your TV connected to the Internet? What about your chair, or your fridge? Probably they are not. But in the future, most things in your home may be connected, thanks to the so-called “Internet of things”.
The Internet of things may be coming sooner than you think. Earlier this year, Samsung CEO spent a lot of time talking about the Internet things. He said that four years from now, every Samsung product will be part of the Internet of things, no matter whether it’s a remote control or a washing machine.
So, how do household objects that are part of the Internet of things work? Well, think of a common chair. When connected to the Internet, the chair warms up when it knows the user has just walked into the room and is feeling cold.
An Internet-connected camera could help people feel safer in their homes. It can know people’s faces and has an infrared sensor(红外传感器), so even if it’s dark it can see when someone passes by and send you a message on your smartphone to let you know who’s there. If the person is someone you don’t know, it can tell you that, too.
But according to MIT Technology Review, whether companies are connecting dog food bowls or security(安全)systems to the Internet, there may be some problems. For example, many early connected-home objects don’t have much built-in security, which means they could be hacked. Moreover, it could be difficult to get these new machines to work together especially when they are made by different companies. To fight this, many companies have joined the Open Interconnect Consortium, which had 45 members by late 2015.
So, picture this: you enter your home.The temperature changes to make you feel comfortable. Your favorite music starts playing for you. Do you think that this would be a good thing? It may happen sooner than you think.
【1】According to Samsung CEO, when will his product be part of the Internet of things?
A. In 2010 B. In 2020
C. In 2030 D. In 2040
【2】We can infer(推断) from paragraphs 3 and 4 that _____________.
A. the chair can know whether the user feels cold or not
B. an unusual chair can warm up when it knows the user comes in
C. an Internet-connected camera can be used to take photos in the house
D. an Internet-connected camera can be connected to the user's smartphone
【3】What does the article mainly talk about?
A. Advantages of living with the Internet
B. Disadvantages of living with the Internet
C. The coming “Internet of things”
D. The impossible “Internet of things”
【4】Which of the following words best describes the writer’s tone (语气)in the article?
A. Doubtful(可疑的) B. Hopeful
C. Humorous D. Worried
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】试题分析:本文是一篇科技文。主要讲述以后的家用设施将会更多地与网络相连,更加智能化。
【1】B细节理解题。根据He said that four years from now, every Samsung product will be part of the Internet of things,可以推断2016+4=2020,故选B。
【2】D推理判断题。题意:从第3、4自然段,我们可以推断出什么?A.the chair can know whether the userfeels cold or not椅子可以知道用户是否感到冷; B.a usual chair can warm up when it knows the user comes in一把普通的椅子当知道用户进来时能够把它暖和起来;C. an Internet-connected camera can be used to take photos in the house一部联网的相机可以用于在家里拍照; D. an Internet-connected camera can beconnected to the user's smartphone 一部联网的相机可以用于与用户的智能机连接。根据“the chair warmsup when it knows that the user has j ust walked into the room and is feeling cold.”可以排除A和B,根据“It can recognize(识别) people's faces, and even can see when someone passes by in the dark. Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there.”可知选D。
【3】C归纳理解题。根据主要讲述以后的家用设施将会更多地与网络相连,更加智能化。故选C。
【4】B推理判断题。根据短文介绍的内容及作者最后一段,可知作者对未来的技术充满希望和期望,故选B。
【题目】听短文,回答以下小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
Joe Reed’s experience | |
Education background | * studied in school for fourteen years * already ___years old when he finished school |
Father’s advice | * go to town and get a good job * some clever people are needed to work __ |
Hunting for a job | * a man took him into __ * Joe answered the questions quickly |
【1】A. eighteen B. sixteen C. seventeen
【2】A. in a computer company B. in the bank C. in the office
【3】A. a small room B. a big office C. a small hotel