题目内容

【题目】It will________us several years to learn a foreign language well.

A.takeB.spendC.costD.pay

【答案】A

【解析】

句意:学好一门外语将需要几年时间。

take花费,it做形式主语,固定句型It takes sb. some time to do sth.花费某人多长时间去做某事;spend花费,人做主语,spend+时间+in doing sth.spend+金钱+on sth.表示花费……买……; cost花费,物做主语;pay花费,人做主语,短语pay for…。根据题意,此处是it做形式主语,用take。根据题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Today there are about 7.5 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are many people to feed. We need more and more food.

One way to produce more food is growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983,scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic( 遗传的) material. Foods from plants grown in this way are called genetically modified food, or GM food.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. Scientists make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases.A kind of rice will be grown, for example, which stops people becoming blind.

Rich countries produce GM food because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.

GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM food is only one way of feeding people in 2050.There are strong feelings against them because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But both rich and poor countries are interested in their uses, and they are not going to go away. In 2050,we may think differently about them.

1How have scientists been able to change plants more quickly?

A.By making the best plants.

B.By asking the farmers to grow plants.

C.By changing their genetic material.

D.By changing planting environment.

2Why do rich countries produce GM food?

A.Because they are easy to grow and bring in more money.

B.Because they are easy to grow and very cheap.

C.Because they help produce more food.

D.Because they are the best plants.

3What’s the meaning of “GM” in the second paragraph?

A.传统B.非转基因C.自然D.转基因

4What can we know according to the passage?

A.GM plants are natural.

B.GM plants are weak against plant diseases.

C.Everyone knows how good or bad GM plants are.

D.GM food may hurt people or their children later.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网