题目内容
11.Are you happy most of the time?Or do you easily get angry sometimes?Everyone has a different temperament(脾气).It is usually believed that both genes(基因) and environment may influence people's temperament in different ways.Scientists have found that the season of the birth also plays a role.Scientists from Budapest,Hungary,studied 400 university students.In the study,the students needed to finish some questions to know which of four kinds of temperaments they most had.From the questions,scientists found that the students always answered something like"My mood(情绪) often changes for no reason."and"I love to deal with new projects,even if it is risky."These answers were then connected with their birthdays.
They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter.Those who always feel positive are mostly born in spring and summer.
The study also found that those born in fall less probably had a mood of depression which may easily drive them to cry,while those in winter were not easier to be angry.
Scientists said that this was probably because the seasons had an influence on certain chemicals in the human body.And the chemicals are important to control people's moods even in adult life."It seems that when you are born may increase or decrease your change of developing certain mood disorders."scientist Xenia Gonda told the Telegraph.
根据上文内容判断正(T)误(F)
51.Ages probably may influence people's temperaments according to the Paragraph 1.F
52.The underlined the word"depression"most probably means sadness.T
53.The answers to the questions of the study were matched with their birthdays.T
54.People born in winter get sad or happy more easily.F
55.The best title of this passage is"The Influence of Genes".F.
分析 这篇短文主要通过实验讲述人的脾气不但受人的基因和环境影响,而且人出生的季节也起作用.研究表明,夏天出生的人比冬天出生的人情绪易变.研究还发现,秋天出生的人极少有可能出现消极情绪,而冬天出生的人不容易生气.这也许是人体内化学变化起作用的结果.即使对成年人来说,化学物质仍是控制人们的情绪的重要因素.
解答 51.答案:F;细节理解题.根据短文第一段"It is usually be1ieved that both genes (基因) and environment may affect people's temperaments in different ways.But now scientists have found that the season of birth also plays a role."的描述可知,年龄不可能影响人的脾气.故填F.
52.答案:T;词义猜测题.根据下文"which may easily drive them to cry,"的描述可知,这里指的是秋天出生的人极少有可能出现消极情绪.故这里的depression指的是sadness沮丧.故填T;
53.答案:T;细节理解题.根据短文These answers were then connected with their birthdays的描述可知,这项研究的问题的答案与他们的生日相匹配.故填T;
54.答案:F;主旨大意题.根据短文They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter的描述可知,冬天出生的人与夏天出生的人相比,不容易悲伤或快乐;故填F.
55.答案:F;标题归纳题.根据短文Scientists have found that the season of the birth also plays a role等内容描述可知,这篇短文主要通过实验讲述了季节对人的情绪的影响,即Seasons and Moods,不是基因的影响;故填F.
点评 通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节,结合题目要求作出正确解答.
| A. | teacher | B. | worker | C. | doctor |
-- is OK.I'm hungry.( )
| A. | Either | B. | Both | C. | Neither | D. | All |
-Wow,so many different____,horses,sheep,flowers…( )
| A. | sizes | B. | shapes | C. | colors | D. | styles |
| A. | That's OK. | B. | It's right. | C. | I'm sorry. |