题目内容

【题目】 Good health is very important. Everyone should do all he can_________healthy. Being in good________ means having both body and mind in good order, free from illness and pain. Good food, plenty of water, cleanness and plenty of________all help in keeping our machines running as they should._________is very important. It gives what we need for keeping good health. It gives us energy for work and play. No food gives________ we need. We should eat foods of different kinds. Having enough food is not the same _______ having the right food.

The water we drink helps wash away wastes forming inside our bodies. It also_________for the water we lose when we perspire(流汗). Our bodies are actually more than half water. We must drink enough to replace what we________.

We feel________ and look better when we are clean. A bath every one or two days is a good ________for most of us. Brushing our teeth is a(n)_________part of keeping dean.

Sleep is the best kind of rest. Growing children need more________ than grown-ups. Children’s bodies not only have to be repaired, but also have to________. No one’s body can grow bigger properly while he is working and playing and wearing it out(疲劳).

It has been________ to work for good health. Millions of years ago, people lived only 20 years. Now people can live about 70 years. It has gone up 20 years just since the________ of the present century.

1A.stayB.to stayC.staysD.staying

2A.healthB.sicknessC.bodyD.grades

3A.restB.happinessC.sadnessD.fun

4A.WaterB.DrinkC.VegetablesD.Food

5A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing

6A.asB.forC.withD.to

7A.uses upB.makes upC.takes upD.eats up

8A.haveB.loseC.getD.put

9A.goodB.wellC.fineD.better

10A.nightB.dayC.ruleD.evening

11A.importantB.easyC.difficultD.simple

12A.timeB.sleepC.breakD.food

13A.growB.eatC.drinkD.play

14A.useB.usefulC.uselessD.used

15A.beginB.beginningC.endD.ending

【答案】

1B

2A

3A

4D

5C

6A

7B

8B

9D

10C

11A

12B

13A

14B

15B

【解析】

本文讲述了要想身体健康,人们需要吃各种各样的事物,因为各种各样的食物能够提供身体所需的不同的东西。而身体流汗排除水分,所以就需要补充大量的水。洗澡、睡眠对我们的身体相当重要。小孩子应该尤其注意调节工作玩耍与睡眠的关系。

1句意:每个人都应该尽力保持健康。

stay停留,动词原形;to stay停留,动词不定式;stays停留,动词三单;staying停留,现在分词或动名词;根据句意理解可知,这里表达的“为了保持健康”,空格在句中做的是目的状语,所以这里应该用不定式,故选B

2句意:健康意味着身心健康,没有疾病和痛苦。

health健康;sickness疾病;body身体;grades年级,成绩;根据句意理解及前文Good health is very important.可知,这里说的是“健康”,故选A

3句意:好的食物、充足的水、清洁和充足的休息都有助于保持我们的身体正常运转。

rest休息;happiness幸福;sadness伤心;fun乐趣;根据句意理解及后句Sleep is the best kind of rest.可知,这里表达的是“休息”也很重要,故选A

4句意:食物很重要。

Water水;Drink饮料;Vegetables蔬菜;Food食物;根据句意理解及后句It gives what we need for keeping good health. It gives us energy for work and play. 它给了我们保持健康所需要的东西。它给我们工作和娱乐的能量。可知这里表达的是“食物”,故选D

5句意:没有一种食物能满足我们需要的一切。

something一些事情;anything任何事情;everything一切;nothing没有事情;根据句意理解及后句We should eat foods of different kinds.可知,这里表达的是“一切”,故选C

6句意:吃足够的食物并不等于吃正确的食物。

as如同;for为了;with有;to朝,向;根据句意理解可知,这里表达的是“和……一样”,英语是the same as,所以这里应该用介词as,故选A

7句意:它也弥补了我们出汗时失去的水分。

uses up用光;makes up补足;takes up占据;eats up吃光;根据句意理解及后句the water we lose when we perspire可知,这里表达的是“补充”,英语是make up,故选B

8句意:我们必须喝足够的水来弥补我们失去的。

have有;lose失去;get得到;put放;根据句意理解及句中drink enough to replace可知,这里表达的是“失去的水”,故选B

9句意:当我们干净的时候,我们感觉更好,看起来也更好。

good好的;well好地;fine好的;better更好的;根据句意理解及后句的and look better可知,and并列部分前后要保持一致,所以这里表达的是“更好的”,所以这里需要用比较级,故选D

10句意:对我们大多数人来说,每隔一两天洗一次澡是个好习惯。

night晚上;day白天;rule规则;evening傍晚;根据句意理解及前句A bath every one or two days可知,这里表达的是“这是一个好习惯”,故选C

11句意:刷牙是保持清洁的一个重要部分。

important重要的;easy容易的;difficult困难的;simple简单的;根据句意理解可知,这里表达的是“重要的部分”,所以这里应该用important,故选A

12句意:成长中的孩子比成年人需要更多的睡眠。

time时间;sleep睡眠;break休息;food食物;根据句意理解及前句Sleep is the best kind of rest.可知,这里表达的是“睡眠”,故选B

13句意:孩子们的身体不仅需要修复,还需要成长。

grow成长;eat吃;drink喝;play玩;根据句意理解及后句No one’s body can grow bigger properly可知,这里表达的是“成长”,所以这里需要用grow故选A

14句意:为了健康而工作是有用的。

use使用;useful有用的;useless无用的;used使用;根据句意理解及后句Millions of years ago, people lived only 20 years. Now people can live about 70 years.可知,这里表达的是“有用的”,空格在be动词后面,所以做的是表语,所以应该用形容词,故选B

15句意:从本世纪初到现在已经过去了20年。

begin开始,动词;beginning开端,名词;end结束,动词;ending结局,名词;根据句意理解可知,这里表达的是“开端”,英语是the beginning of固定短语,故选B

完形填空首先应该略读全文,加以适当猜测,对全文的大意有所了解,然后再逐句击破。因为文章的关联性,很多用词前后关联,单从一句出发不易找到答案。可能选项中不只一个单词符合语法,但只有一个符合文章的意思。逐步填空,对照前后,填空时不要一空一空地去填。要对照前后部分。尤其是一个句子中多个空时,更需要你将临近的一句或几句或者下文中的某个句子作为一个整体来选择。比如第三小题Good food, plenty of water, cleanness and plenty of____3____all help in keeping our machines running as they should.可以通过常识知道这里指的是“休息”,根据文中Sleep is the best kind of rest就可以更加准确的确定答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Long long ago, here lived a giraffe in the forest. He was the tallest of all the animals, so he was too proud (骄傲) and always laughed at others. A monkey decided to teach the giraffe a lesson.

One day, the monkey led the giraffe to a tree. He said to the giraffe, “Look at the tall tree. There’s some lovely fruit growing on the tree, but you wouldn’t be able to pick it.”

The giraffe said. “It is impossible. Just watch me.” He tried to pick the fruit, but it was just out of reach.

“I said you couldn’t reach it, but I can.” said the monkey. Then, the monkey jumped onto the giraffe’s neck. He reached out his arm and picked the fruit.

The monkey said, “We could not do it alone, but we can do it together. So don’t be so proud.”

After that, the giraffe didn’t boast any more. He even became friends with the monkey.

1The giraffe was proud because he was the animal.

A.tallestB.strongestC.fastestD.most beautiful

2The monkey wanted to give a lesson to the giraffe because it .

A.always laughed at other short animalsB.thought he was the best in the forest

C.wanted to learn how to climb the treeD.was too shy to show his height

3What did the monkey ask the giraffe to do?

A.To pick tree leaves.B.To pick the fruit on the tree.

C.To climb the tree.D.To reach the top of the tree.

4The word “boast” probably means in Chinese.

A.后悔B.谦虚C.自夸D.道歉

5How did the monkey get the fruit from the tree?

A.He got the fruit only by himself.B.The giraffe gave the fruit to him.

C.With the help of other monkeys.D.By standing on the giraffe’s neck.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
B
In 1826, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business. But he was not a good artist, so he invented a very simple camera(照相机). He put it in a window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo. The next important date in the history of photography(摄影术)was in 1837. That year, Daguerre, another Frenchman, took a picture of his reading room. He used a new kind of camera in a different way. In his picture you could see everything very clearly, even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerreotype.
Soon, other people began to use Daguerre's way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world. People took picture of famous buildings,cities and mountains.
In about 1840, photography was developed. Then photographers could take picture of people and moving things. That was not simple. The photographer had to carry a lot of films and other machines. But this did not stop them, for example, some in the United States worked so hard. Mathew Brady was a famous American photographer. He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike(栩栩如生的).
Photography also became a kind of art by the end of the 19th century. Some photos were not just copies of the real world. They showed ideas and feelings, like other art forms.
(1)The first photo taken by Niepce was a picture of _______.
A.his business
B.his house
C.his garden
D.his window
(2)The Daguerreotype was _______.
A.a Frenchman
B.a kind of picture
C.a kind of camera
D.a photographer
(3)If a photographer wanted to take pictures of moving things in the year of 1840, he had to _______.
A.watch lots of films
B.buy an expensive camera
C.stop in most cities
D.take many films and something else with him
(4)Mathew Brady _______.
A.was very lifelike
B.was famous for his unusual pictures
C.was quite strong
D.took many pictures of moving people
(5)This passage tells us _______.
A.how photography was developed
B.how to show your ideas and feelings in pictures
C.how to take pictures in the world
D.how to use different cameras

【题目】 A new study finds that lots of kids hate school. Usually this kind of feeling doesn’t last long. But what happens if you feel this way too much? School is a fact of life and getting a good education can help you build the kind of future life you want. So let’s talk about school and what to do when you don’t like it.

If you don’t like school, the first step is to find out why. You might not like school because you don’t have enough friends, or maybe you don’t get along with your teacher. Sometime it’s a big problem with your classes and schoolwork. You may be getting farther and farther behind, and it may seem like you’ll never catch up.

When you know why you don’t like school, you can start taking steps to make things better. It’s a good idea to talk to someone about your problems with school. Your mum, dad, teacher or school counselor(顾问)will be able to help you. Another good idea is to write down your feelings about school in a notebook. It’s a great way to let out emotions(情绪). Remember you don’t have to share what you’ve written with others.

1Lots of kids ________, according to the writer.

A.like school very muchB.are good at reading and writing

C.don’t like doing homeworkD.have the thought of hating school

2What does the underlined word “ it” refer to(指的是)in the first paragraph?

A.A good education.B.School.C.Future life.D.Friendship.

3If you don’t like school, the first step is to ________.

A.find out whyB.go to see a doctor

C.ask your parents for helpD.leave school for a short time

4When you start taking steps to make things better, one of the good ideas is to ________.

A.keep silent about your problemsB.share what you’ve written with others

C.write down your feelings about schoolD.get along well with your classmates

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网