题目内容
【题目】![]()
In order to show that showering isn’t a big deal, an American hasn’t taken a shower for 12 years. Instead, he sprays (喷洒) himself with something special that is said to have kept him clean over the years.
Dave Whitlock, a chemical engineer, thinks no fact can show that bathing is a healthy practice. “I haven’t taken a shower for 12 years, ” he says. “In fact, the chemical (化学物) in our soap have killed all the friendly bacteria (细菌) that live on our skin when we use it. ”
For a long time, many people haven’t realized skin bacteria are important and helpful to the body. Although Whitlock isn’t a biologist (生物学家), he has tried his best to invent a kind of spray called “Mother Dirt” with friendly bacteria. According to Whitlock, the bacteria in the spray can take in something dirty on our skin and produce a kind of chemical which is good for our body.
Now the spray is being produced in a company which Whitlock has helped to set up. The spray has no smell and feels just like water. It can be sprayed all over the skin twice a day to avoid showering. And for those who really enjoy showering, the company is planning to develop a kind of special shower gel (沐浴露) with friendly bacteria.
【1】Why hasn’t Whitlock taken a shower for 12 years?
A. Because he hates showering.
B. Because he wants to prove his idea.
C. Because there aren’t any friendly bacteria on his skin.
D. Because he is too busy with his work.
【2】Which is TRUE about the spray that was invented by Whitlock?
A. It can help to keep the skin clean and healthy.
B. It can help the skin produce more friendly bacteria.
C. It smells better than shower gel we use.
D. There are not any chemicals in it.
【3】What can we know about Dave Whitlock?
A. He is an American biologist.
B. He thinks showering is important.
C. He always uses some soap to wash himself.
D. He’s trying to make people learn a lot about showering.
【4】What can we know from the passage?
A. Whitlock suggests that we should take showers often.
B. Almost everyone knows the importance of skin bacteria.
C. Using soap often is harmful to our skin’s health.
D. The spray Whitlock invented is becoming more and more popular.
【5】What’s the best title for the passage?
A. The use of friendly bacteria. B. A strange American biologist.
C. No showering for 12 years. D. The importance of cleaning the skin.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】C
【解析】文章讲述了一个美国的化学工程师,认为用沐浴露洗澡不仅杀死了有害菌也杀死了皮肤上的有益菌,因此他12年没洗澡,他发明了一种叫Mother Dirt的喷雾来代替沐浴,现在一家公司计划生产一种含有有益菌的沐浴露。
【1】根据In order to show that showering isn’t a big deal, an American hasn’t taken a shower for 12 years故选B
【2】根据According to Whitlock, the bacteria in the spray can take in something dirty on our skin and produce a kind of chemical which is good for our body.故选A
【3】根据文章内容可知他一直在尽力让人们知道用沐浴露洗澡不仅杀死了有害菌也杀死了皮肤上的有益菌,因此他12年没洗澡,他发明了一种叫Mother Dirt的喷雾来代替沐浴;故选D
【4】根据In fact, the chemical (化学物) in our soap have killed all the friendly bacteria (细菌) that live on our skin when we use it故选C
【5】根据文章讲述了一个美国的化学工程师,认为用沐浴露洗澡不仅杀死了有害菌也杀死了皮肤上的有益菌,因此他12年没洗澡,他发明了一种叫Mother Dirt的喷雾来代替沐浴;故选C
【题目】
Become a volunteer and help those who need your help in your community (社区)! Volunteer work includes helping the poor, helping the families whose houses were destroyed by natural disasters (自然灾难) or creating green areas for neighborhood families. Whichever service activity you choose, you have the right to make a difference and create a real change in the community! Join the Volunteer Service Center today! Volunteers are the greatest people in the world. Let’s work together to make the world a better place. |
Our summer holiday volunteer jobs are open to all Americans. You don’t need any special skills to join and there are no age limits (限制). With Biosphere Expedition (生物圈探险), you can be a wildlife and environmental volunteer for anywhere from two weeks to two months. You’ll work with local scientists, and the leaders from Biosphere Expedition will be by your side. |
|
【1】The volunteers can ________ in the community.
A. clean up the houses B. build a house for the homeless
C. build a house for the homeless D. help the people who are poor
【2】Biosphere Expedition may be held ________.
A. for three months B. in the summer holiday
C. only by local scientists D. between America and China
【3】If Wu Dong is ________ years old, he can be a volunteer to help the little kids.
A. 11 B. 13 C. 15 D. 17
【4】Which of the following is TRUE?
A. The volunteer should create green areas for all the families.
B. To join the holiday volunteer work, special skills are required.
C. The volunteer can choose any service activity in the community.
D. Everyone can be a volunteer to help the little kids.
【5】What is the best title for this passage?
A. A Job Interview B. Volunteers Wanted C. Education Service D. An Expedition Club